![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu vreau sa stiu punctul de vedere a mai multor oameni si dupa sa-mi fac propriul meu "adevar", ca nu-l pot numi altfel, ca inca nu ma consider o persoana careia sa i se fi relevat adevarul.. Multumesc..si sper sa fiu iertata pentru curiozitatea feminina care ma macina... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Spuneti-mi, cum se poate pastra unitatea credintei daca nu ai o invatatura dezvoltata care sa te ajute sa intelegi mesajul biblic, semnificatia acestuia si la care sa apelezi atunci cand ai dificultati de intelegere a Evangheliei? Biblia (Cuvantul/mesajul) e aceeasi pentru toti, semnificatia mesajului noi trebuie sa o aflam, caci de aceea ne-a inzestrat Dumnezeu cu constiinta. Nu era firesc ca la inceptul de expansiune a Crestinismului oamemnii, proveniti din medii politeiste, sa-si puna intrebari? chiar si dumneavoastra va puneti acum intrebari,nu? rolul sinoadelor a fost de a raspunde acestor intrebari pe baza textului biblic, de a lamuri neintelegerile. Degeaba intrebati retoric: care e adevarul, pe care sa-l aleg? Adevarul trebuie constientizat.De maine spunem Crezul Apostolic in locul celui Niceean. Schimba acest lucru credinta, adevarul dogmatic cu ceva?. Last edited by ioanna; 31.07.2011 at 21:43:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce sa dezgropi, tu nu vezi ca e exact aceeasi invatatura?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De fapt crezul actual a fost stabilit la doua sinoade. La cel de la Niceea prima parte, iar la cel de la Constantinopol partea cu Duhul Sfant si continuarea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- daca vroiam sa pun intrebari retorice, vorbeam vis a vis de istorie... "stii de ce se repeta istoria?" Este o intrebare retorica..raspunsul presupun variaza..ca va avea fiecare ideea lui...eu spun doar atat, facem mereu aceleasi greseli si nu invatam niciodata din ele si nu mai vorbesc ca nici macar nu recunoastem cand gresim... ...sper ca am fost explicita..si acum fiindca tot mi-ai sugerat o intrebare voi face aceiasi gafa si am sa intreb iar : De maine spunem Crezul Apostolic in locul celui Niceean. Schimba acest lucru credinta, adevarul dogmatic cu ceva? Pentru mine in ziua in care l-am citit s-a creeat o mare nedumerire si binenteles idei, dar nu mi le expun, ca nu ma consider o desavarsita si nici nu mi se reveleaza adevarul poate, dar imi permit sa gandesc si sa intreb ... Fac o greseala cumva, gresesc cu ceva?? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si mai este o intrebare...La ce serveste acest site? Esti mai vechi pe aici observ. Cred ca incep sa repet aceasta intrebare si sper sa nu ajung sa parasesc site-ul si sa nu fiu convinsa ca este ceea ce am crezut eu cand am intrat aici...poate si asta am interpretat gresit? Iertata sa fiu ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
m-am referit la acest crez in contextul celor ce se scrisese inainte de a face postarea... Si ca, acest crez mi-a creat o ideea care ma chinuie ...nu-mi permit sa o fac publica ...nu vreau sa smintesc pe nimeni ... Si asa cred ca nu ar fe trebuit sa spun aici pe site, ca ma macina faptul ca am citit acest crez. Last edited by Marilena B; 01.08.2011 at 19:46:38. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Daca ai observat nu toti userii sunt ortodocsi, la unii scrie altceva la religie, daca te uiti in dreapta sus. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? | maria-luisa | Generalitati | 43 | 25.10.2017 10:55:13 |
Faptele bune | danyel | Pocainta | 23 | 26.03.2011 09:45:46 |
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 15 | 06.01.2011 10:45:18 |
Fapte bune. | alexdu | Generalitati | 7 | 08.01.2010 14:38:18 |
VESTI BUNE ! | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 28 | 28.04.2008 22:39:04 |
|