Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.10.2011, 00:49:50
sebislider sebislider is offline
Member

Data înregistrării: 22.10.2011
Implicit asta chair e grosolan

Citat:
În prealabil postat de spre_rasarit Vezi mesajul
BAptistii cred din cauza iunselarii ca copiii si cei bolnavi ce nu au discernamant nu se pot boteza deci mantui Ioan 3:3. sa treci la ei insemna sa-i pui pe copii in grava primejdie si la fel pe cei bolnavi.

Pana in 1700+ toti CRESTINII din toata lumea s-au botezat, 1700 de ani de la IIsus. In 1700+ intr-o tara unii s-au botezat tarziu ca sa nu plateasca taxele ce erau datorate de cei botezati si asa a aparut aceasta idee cu botezul tarziu. Fara nici o legatura cu religia ci cu taxele. Si apoi unele versuri au fost scoase din context si asa am ajuns la baptisti. Trecerea de la ortodoxie la baptisti insemna departarea de Dumnezeu si poate fi considerata pacat si pentru ca baptistii au renuntat la spovedire ce sterge pacatele ce te facik? Ortoidocsii au o sansa sa ajunga in iad pentru trecerea la baptisti. Nevand sfanta Liturghie pentru viata vesnica, baptistii ce nu au luat sfanta Impartasanie probabil nu au viata vesnica fiind ca mortii ce-si ingroapa mortii. Sa ramanem ortodcsi sa se poata boteza si copii, sa se poata mantui si cei bolnavi si sa ,luam in continuare viata vesnica prin sfanta Impartasanie Ioan 6:53-54.
Afirmatiile tale sunt chiar grosolane. De unde le-ai scos? Ce dovezi istorice ai pentru ele? Cum adica pana in 1700 toti s-au botezat... Ce-ai vrut sa spui? Sunt de acord cu tine ca se poate sa fi fost sau chiar sa fie oameni care au facut unele lucruri pentru anumite "avantaje" dar hai sa fim seriosi nu se fac lucrurile astea peste tot, inclusiv in tara noastra ortodoxa? Iar afirmatia cu "trecerea de la ortodoxi la baptisti este un pacat si te duce in iad" este de-a dreptul rautacioasa. Daca incepem sa facem afirmatii din astea atunci se pare ca in curand o sa va las singuri aici sa va invrajbiti unul pe altul si sa va acriti vietile cu URA pentru semenii vostri. Pacatul vostru. Respectul pentru celalalt cred ca ar trebui sa primeze in declaratiile noastre. EX: Eu nu sunt de acord, de exemplu, cu Martorii lui Iehova. Dar niciodata atunci cand o sa ma intalnesc cu el n-o sa-i strig: Bai, lasa-te de credinta ta ca iadul te arde... Vino la noi la baptisti daca vrei sa fii mantuit... Nu vezi cum suna? Parca mai am putin si il iau si la palme... In rest... ce sa va zic... Dumnezeu sa aiba mila de noi toti....
Reply With Quote
Vechi 28.10.2011, 00:54:18
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sebislider Vezi mesajul
Nu a fost chiar asa. Astea au fost ideile lansate de Biserica Catolica pentru a argumenta schimbarea care se petrecea. Dar nu are rost sa mai aduc argumente pe care le-am mai spus in posturile anterioare. Daca vrei sa stii mai multe despre cum s-au petrecut lucrurile poate intri pe WIKIPEDIAL: http://ro.wikipedia.org/wiki/Martin_Luther
Cred ca acuza care se aduce reformatorilor protestanti, este ca au ales solutia facila, de a se desprinde de trupul Bisericii, in loc “sa-si poarte crucea”. Nu te desparti de Biserica orice ar fi, cu atat mai mult din motive egoiste “eu sa fiu mantuit”, voi ati decazut prea tare, caci ideea de mantuirea exclude egoismul, nu poti ajunge la mantuire printr-o izolare individuala in Hristos, ci doar prin comuniune deplina cu semenii. Daca intr-adevar credeau in ceea ce sustineau, ar fi trebuit sa ramana in sanul ei si sa aiba intelepciune de a gasi solutii sa reformeze BC, nu sa produca scindarea ei si implicit conflicte intre oameni. Luther , un erudit ardent, a cam cazut la capitolul diplomatie, epistolele sale catre Papa fiind formulate intr-o maniera necorespunzatoare, nu-i de mirare ca l-au excomunicat. N-a fost insufletit de Duh Sfant, ci de o frustrarea personala, fireasca, vazand decaderea crestinismului apusean.

Last edited by ioanna; 28.10.2011 at 01:01:20.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2011, 01:06:42
Member

Implicit o sa incerc sa explica mai bine.... of....

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Din păcate pentru mine nu sunteți destul explicit. O dată afirmați citez "persoana trebuie sa treaca inainte de botez prin niste intalniri cu unul din liderii bisericii iar apoi printr-o intalnire cu cei din comitet" iar apoi primesc un răspuns citez "Nu te gandi ca este un fel de interogatoriu - dimpotriva lucrurile merg destul de frumos". Nimic concret, dar observ că totul este frumos.

Repet întrebările cu rugămintea de veni cu răspunsuri concrete și la subiect (dacă nu puteți susține un răspuns nu este problemă - accept și lipsa unui răspuns concret).

1.De ce trebuie să treacă acea persoană prin mai multe întâlniri cu liderii bisericii? Unde avem vreo dovadă în istoria creștinismului de aceste relatări?
2.Pe ce se bazează această idee că înainte de botez o persoană trebuie treacă prin analiza unui comitet? (cu ce argumente susțineți această idee - argumente biblice sau din istoria creștinismului)
Nu imi vine in minte acum un argument exact din Biblie, poate daca mai este vreun baptist pe aici ma completeaza DAR, cum am incercat sa spun si mai inainte: O persoana vine la biserica sa zicem invitata de un prieten. Subliniez: prieten sau coleg de serviciu.... Si ii place: cum se canta, cum se vorbeste si isi propune sa mai vina... Si vine o perioada, intelege... Vorbeste mai mult cu cel care l-a invitat, se imprieteneste poate si cu altii din biserica nu? Ca asa se intampla cand socializezi.... Apoi realizeaza ca ar vrea sa faca si acest pas: sa se boteze. Vorbeste cu prietenii, apoi cu pastorului iar pastorul invita persoana respectiva la o intalnire de discutii... sa stea un pic de vorba... sa vada ce crede el... cum sta treaba.... e o discutie, de obicei, de cunoastere mai ampla a persoanei (dupa botez persoanei i se va da si un certificat de membraliate - unele biserici au certificate iar altele doar au o evidenta). Apoi va fi o inalnire putin mai larga adica pastorul, prezbiterul si diaconul (desi in unele biserici nu este necesara neaparat prezenta lor...) si poate inca un membru sau 2 din comitet - repet acest lucru, adica cei care participa la intalnire, este general nu este specific tuturor bisericilor... ci fiecare alege felul in care se asigura ca omul respectiv face botezul din CONVINGERE si nu din alte MOTIVE. Sper ca m-am facut inteles de data asta.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2011, 01:10:45
Member

Implicit oooooooof...........

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Vă fac cadou un refill de cartuș.
Și acum revenind la problema baptismală: considerați că baptiștii (împreună cu ceilalți neoprotestanți) greșesc administrând botezul după comandamentul hristic "cine va crede[1] și se va boteza[2]"?
Hai sa nu mai deviem de la subiect daca mai vrem sa vorbim de ceva. Nu are rost sa continuam o discutie care se pare ca nu are sfarsit. "Ne certam ca ratele in baltoaca" - asta ca sa mai descretim fruntile....
Reply With Quote
Vechi 28.10.2011, 01:21:09
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Nu imi vine in minte acum un argument exact din Biblie, poate daca mai este vreun baptist pe aici ma completeaza DAR, .
Va completez eu. In Biblie nu exista un exemplu explicit, insa exista in istoria Crestinismului. Ceea ce spuneti d-voastra se rezuma la "catehumen". Practic la fel e si la ortodocsi, daca dmv. ati veni la noi , dorind sa treceti la Ortodoxie, nu o sa va faca preotul botezul a doua zi, ci veti purta niste discutii cu el, in care va va clarifica adevarurile de credinta in vederea botezului. In Biserica primara, termenul de catehumeni este folosit, incepand din sec. al II-lea , cand se dezvolta institutia catehumenatului, adica impartasirea adevarurilor de credinta celor ce doreau sa devina crestini, in mod organizat, inainte de botez. Catehumenatul atinge apogeul in secolul al IV-lea si incepe sa dispara spre sfarsitul secolului al V-lea, odata cu generalizarea botezului copiilor, Crestinismul fiind deja raspandit pe o arie larga, iar copiii erau nascuti in familii crestine. Deci, la fel se intampla la ortodocsi si acum: daca copilul e nascut intr-o familie ortodoxa se boteaza la putin timp dupa nastere, familia asumandu-si responsabilitatea educarii sale, daca apartine de alta religie, va trebui sa poarte o discutie cu preotul, sa fie pregatit.

Last edited by ioanna; 28.10.2011 at 01:31:38.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2011, 01:36:21
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Dintre protestanti, doar baptistii fac botezul la adulti, asa cum o fac si cultele neoprotestante. Nu consider ca e o gresala, atata timp cat Biblia nu specifica in mod explicit varsta minima la care sa se savarseasca, (unii s-ar putea sa-i spuna neglijenta pt. ca se amana) consider insa ca dmv. gresiti atunci cand acuzati bisericile traditionale (catolica,ortodoxa) si cele protestante , ca fac botezul la copii.

Cand spun neglijenta, am in vedere (Ioan 3 :5) Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu. Parintii au o obligatie morala fata de copii, nu credeti? Ce se intampla cu copii care trec in nefiinta inainte de a fi botezati la 18 ani? Versetul din Ioan e explicit, exista o conditionare clara.
Asa cum spuneam Ioana, varsta nu este neaparat 18. Dar ca sa raspund cat de cat la intrebare: noi credem ca un om nu este mantuit doar atunci cand este botezat ci atunci cand se "pocaieste" - asa cum le place multora sa ne strige. Ce inseamna asta - adica pocainta? Inseamna ca mantuirea este primita atunci cand omului ii pare rau pentru pacatele lui, regreta pacatele, renunta la a le face si incearca sa traiasca o viata cat mai aproape de D-zeu. (asta a fost o definitie rapida si scurta). Pentru o definitie mai clara si mult mai bine spusa decat mine intrati pe http://www.rcrwebsite.com/repent1.htm
Ai dreptate Ioana, parintii au obligatia morala de a-i creste si de a-i educa pe copii in spiritul crestin. Problema este ca pana la urma fiecare alege in dreptul lui ce vrea sa faca sau sa fie. Astfel apar oameni care se declara homosexuali chiar daca au fost crescuti de crestini sau se convertesc la islamism sau se declara atei sau mai rau devin criminali chiar daca parintii au "hotarat" pentru ei ca trebuie sa fie crestini. Ca despre botezul copiilor sau adultilor am mai gasit un link interesant care explica mult mai bine decat mine... Si n-as vrea sa dau copy-paste ca nu e frumos.... Sper ca si voi sa faceti la fel atunci cand e cazul... Uite link-ul: http://www.voxdeibaptist.org/botezul_copiilor_mici.htm
Reply With Quote
Vechi 28.10.2011, 01:38:12
Member

Implicit buna intrebare

Citat:
În prealabil postat de Pestisorul de Aur Vezi mesajul
Ce are mai bun cultul baptist decat cultul ortodox?Sau ce are cultul baptist si nu are cultul ortodox?
Pentru ca e tarziu si se pare ca numai la ore din astea tarzii am timp sa mai intru pe net... Iti dau raspunsul tot printr-un link... A muncit altcineva la acest raspuns... Nu este cel mai complet raspuns dar este unul destul de satisfacator... http://crestintotal.ro/2010/02/18/ca...-si-ortodocsi/
Reply With Quote
Vechi 28.10.2011, 01:39:44
Member

Implicit asta da respect

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu, nu gresesc. Cum nu au har lucrator, la fel ca si ceilalti neoprotestanti, nu are importanta cand se face acest lucru. Parca parintele Cleopa numea botezul eterodox "spalare pe cap". Asadar acest ritual al spalarii pe cap numit impropriu de neoprotestanti botez, poate avea loc oricand, nu are importanta.
Nu mai comentez ca nu are rost.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2011, 01:43:47
Member

Implicit pe scurt

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
[font=Verdana]

In rest, nu mai stiu nimic :) Nu-mi dau seama care e pozitia lor exacta fata de predestinarea calvina, fata de mantuire, viata de dupa moarte si multe altele.
Uitati un link care arata pe scurt date istorice despre baptisti si ceea ce cred ei: http://www.uniuneabaptista.ro/istoric
Reply With Quote
Vechi 28.10.2011, 08:12:39
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Nu a fost chiar asa. Astea au fost ideile lansate de Biserica Catolica pentru a argumenta schimbarea care se petrecea. Dar nu are rost sa mai aduc argumente pe care le-am mai spus in posturile anterioare. Daca vrei sa stii mai multe despre cum s-au petrecut lucrurile poate intri pe WIKIPEDIAL: http://ro.wikipedia.org/wiki/Martin_Luther
Domnule, dumneavoastra, protestantii, nu v-ati desprins numai din Biserica Catolica, v-ati desprins de trupul lui Cristos. Referitor la cum s-au petrecut lucrurile, chiar nu ma intereseaza variantele nimanui.Nu abandonezi copilul bolnav. Putea sa fie Biserica Catolica cea mai corupta; ruperea de biserica inseamna ruperea de Cristos. Este razvratirea si neascultarea pe care au avut-o si ingerii cazuti cind si-au imaginat ca ei pot fi mai presus de orinduirea Domnului. Va intreb un lucru: daca mama dumneavoastra ar fi alcoolica sau desfrintata (fereasca Dumnezeu!) aveti alternativa sa va rugati pentru ea, sa suferititi pentru pacatele ei si sa sperati ca mila Domnului o va schimba, sau aveti alternativa sa o parasiti si sa o renegati. Dumneavoastra, protestantii, asta ati facut: ati abandonat mama care nu era pe gustul dumneavoastra, iar apoi ati si declarat ca asta ar fi un act de virtute.

Last edited by nutucutu; 28.10.2011 at 08:50:53.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
eu ortodoxa,el baptist anamnaz Alte Religii 62 25.04.2016 22:56:31
Cultul penticostal rafael12345 Intrebari utilizatori 46 23.01.2014 10:07:13
Toaca in cultul crestin costel Generalitati 8 05.07.2012 17:01:05
Cum intelegeti cultul ortodox ? STEPHAN Spiritualitatea ortodoxa 10 11.06.2012 17:13:39
Muzica in cultul Bisericii Alexandru Muzica Bisericeasca 14 28.02.2007 18:13:44