Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Din păcate pentru mine nu sunteți destul explicit. O dată afirmați citez "persoana trebuie sa treaca inainte de botez prin niste intalniri cu unul din liderii bisericii iar apoi printr-o intalnire cu cei din comitet" iar apoi primesc un răspuns citez "Nu te gandi ca este un fel de interogatoriu - dimpotriva lucrurile merg destul de frumos". Nimic concret, dar observ că totul este frumos.
Repet întrebările cu rugămintea de veni cu răspunsuri concrete și la subiect (dacă nu puteți susține un răspuns nu este problemă - accept și lipsa unui răspuns concret).
1.De ce trebuie să treacă acea persoană prin mai multe întâlniri cu liderii bisericii? Unde avem vreo dovadă în istoria creștinismului de aceste relatări?
2.Pe ce se bazează această idee că înainte de botez o persoană trebuie treacă prin analiza unui comitet? (cu ce argumente susțineți această idee - argumente biblice sau din istoria creștinismului)
|
Nu imi vine in minte acum un argument exact din Biblie, poate daca mai este vreun baptist pe aici ma completeaza DAR, cum am incercat sa spun si mai inainte: O persoana vine la biserica sa zicem invitata de un prieten. Subliniez: prieten sau coleg de serviciu.... Si ii place: cum se canta, cum se vorbeste si isi propune sa mai vina... Si vine o perioada, intelege... Vorbeste mai mult cu cel care l-a invitat, se imprieteneste poate si cu altii din biserica nu? Ca asa se intampla cand socializezi.... Apoi realizeaza ca ar vrea sa faca si acest pas: sa se boteze. Vorbeste cu prietenii, apoi cu pastorului iar pastorul invita persoana respectiva la o intalnire de discutii... sa stea un pic de vorba... sa vada ce crede el... cum sta treaba.... e o discutie, de obicei, de cunoastere mai ampla a persoanei (dupa botez persoanei i se va da si un certificat de membraliate - unele biserici au certificate iar altele doar au o evidenta). Apoi va fi o inalnire putin mai larga adica pastorul, prezbiterul si diaconul (desi in unele biserici nu este necesara neaparat prezenta lor...) si poate inca un membru sau 2 din comitet - repet acest lucru, adica cei care participa la intalnire, este general nu este specific tuturor bisericilor... ci fiecare alege felul in care se asigura ca omul respectiv face botezul din
CONVINGERE si nu din alte MOTIVE. Sper ca m-am facut inteles de data asta.