Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.10.2011, 23:40:52
sebislider sebislider is offline
Member

Data înregistrării: 22.10.2011
Implicit alea sunt cuvintele in greaca - ce sa repete?

Citat:
În prealabil postat de Pestisorul de Aur Vezi mesajul
Repeta postul dar nu mai scrie cu diacritice grecesti ci in dialectul nostru ca sa inteleaga toata lumea.
Daca nu e cu suparare - e nu a fost clar la explicatia data de el?
Reply With Quote
Vechi 28.10.2011, 23:50:16
Member

Implicit wow - asta chiar e "frapant"

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
din punct de vedere gramatical e gresit.
Se arata reflexivul, asadar copiii dvs se boteaza singuri?sau sunt botezati de catre un tert?in cazul acesta pastor?
Asadar copiii nu se boteaza ci sunt botezati?
ce facem cu un copil orfan, dar care traieste ca un delicvent?fura , minte, injura?
Cine raspunde ptr pacatele lui?
in cazul in care moare nebotezat, nici nu are cum altfel, de vreme ce ii botezati maturi, cine raspunde ptr pacatele lui?unde ajunge sufletul lui?
Hai sa nu intelegem altceva decat spune omul. Desigur ca o terta persoana il boteaza si anume pastorul bisericii. Un copil orfan si delicvent asa cum l-ati descris daca ajunge intr-o biserica protestanta sau neo-protestanta sau in contact cu cineva dintr-o confesiune de acet gen i se va arata calea pe care ar trebui s-o urmeze... Si cu rabdare si dragoste un copil isi poate schimba inima. In acel moment un copil care isi schimba viata si accepta ca e pacatos si se apropie de D-zeu poate fi mantuit daca moare inainte sa fie botezat. Aici este o diferenta destul de majora: Noi nu credem ca botezul de mantuie - noi credem ca cineva este mantuit atunci cand se "pocaieste" - si am mai spus in posturi anterioare ce este pocainta (http://www.rcrwebsite.com/repent1.htm)
Reply With Quote
Vechi 28.10.2011, 23:56:58
Member

Implicit cred ca incepem sa ne calcam pe bataturi

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Nu e nicio diferenta in a boteza un nou nascut si un copil de 2 ani.

buna asta :) E clar ca domnul osutafaraunu doar cauta “nod in papura”, incercand sa ne demonstreze ca botezul nostru facut la varsta frageda nu e valid. Nu-si va schimba opinia si in niciun caz nu poate sa ne-o schimbe pe a noastra, cu argumentele invocate, caci si noi le avem pe ale noastre, tot cu baza scripturistica. Noi , deasemenea, ii spunem dansului ca botezul sau facut in rit adventist nu e valid, indiferent de varsta la care l-a facut, pentru ca e lipsit de har. End of story :)
Nu cred ca mai are rost sa continuam discutia despre botez. Cred ca fiecare dintre noi am adus argumente si pentru unii si pentru altii. De schimbat ceea ce credem nu vom reusi nu? Ce rost are sa lungim "agonia"? S-a discutat mult pe acest subiect. Eu, cel putin, o sa incerc sa nu mai intervin in legatura cu acest subiect. :|
Reply With Quote
Vechi 29.10.2011, 00:06:56
Member

Implicit este greu omeneste

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Cred ca acuza care se aduce reformatorilor protestanti, este ca au ales solutia facila, de a se desprinde de trupul Bisericii, in loc “sa-si poarte crucea”. Nu te desparti de Biserica orice ar fi, cu atat mai mult din motive egoiste “eu sa fiu mantuit”, voi ati decazut prea tare, caci ideea de mantuirea exclude egoismul, nu poti ajunge la mantuire printr-o izolare individuala in Hristos, ci doar prin comuniune deplina cu semenii. Daca intr-adevar credeau in ceea ce sustineau, ar fi trebuit sa ramana in sanul ei si sa aiba intelepciune de a gasi solutii sa reformeze BC, nu sa produca scindarea ei si implicit conflicte intre oameni. Luther , un erudit ardent, a cam cazut la capitolul diplomatie, epistolele sale catre Papa fiind formulate intr-o maniera necorespunzatoare, nu-i de mirare ca l-au excomunicat. N-a fost insufletit de Duh Sfant, ci de o frustrarea personala, fireasca, vazand decaderea crestinismului apusean.
TU crezi Ioana ca nu s-o fi incercat? Probabil ca s-a incercat si cu frumosul si cu "uratul" dar dupa cum iti imaginezi lucrurile nu au fost acceptate. Oamenii se tem de schimbare in general. Prefera sa mearga in aceeasi idee pana in panzele albe chiar daca isi dau seama ca sunt lucruri care ar trebui schimbate. (Hai sa ne uitam la Romania noastra in ultimii 20 de ani... foarte putin s-a schimbat mentalitatea noastra - de-asta nu am progresat asa cum au facut alte tari foste comuniste)
Reply With Quote
Vechi 29.10.2011, 00:15:52
Member

Implicit "din pacate" nu prea se aseamana

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Domnule, dumneavoastra, protestantii, nu v-ati desprins numai din Biserica Catolica, v-ati desprins de trupul lui Cristos. Referitor la cum s-au petrecut lucrurile, chiar nu ma intereseaza variantele nimanui.Nu abandonezi copilul bolnav. Putea sa fie Biserica Catolica cea mai corupta; ruperea de biserica inseamna ruperea de Cristos. Este razvratirea si neascultarea pe care au avut-o si ingerii cazuti cind si-au imaginat ca ei pot fi mai presus de orinduirea Domnului. Va intreb un lucru: daca mama dumneavoastra ar fi alcoolica sau desfrintata (fereasca Dumnezeu!) aveti alternativa sa va rugati pentru ea, sa suferititi pentru pacatele ei si sa sperati ca mila Domnului o va schimba, sau aveti alternativa sa o parasiti si sa o renegati. Dumneavoastra, protestantii, asta ati facut: ati abandonat mama care nu era pe gustul dumneavoastra, iar apoi ati si declarat ca asta ar fi un act de virtute.
Aici nu-i vorba de variante ca nu dau cu zaru', doar. Este vorba de istorie. Daca vreti cautati pe net si nu doar pe site-uri ortodoxe.. Mai luati-le si pe alea straine din afara tarii noastre si care doar atesta istoric fara sa intre in detalii despre vreun cult religios. "Putea biserica sa fie cea mai corupta" ? Aoleo pai ce afirmatie e asta? Cum poti sa stai si sa vezi ca adevarurile care ar trebui crezute sau facute sunt calcate in picioare si corupte? Normal ca oamenii au ales sa plece daca nu s-a dorit indreptarea acolo unde trebuia facuta? S-au purtat discutii la inceput, fii sigur de asta dar cand nu ajungi la un conses atunci nu ai de ales. Asta se intampla oricunde in orice fel de institutie sau organizatie sau altceva...

Iar exemplul cu mama nu isi are sensul. Nu este acelasi lucru.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2011, 00:24:12
Member

Implicit ei nah - ai dus-o prea departe acum

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Concluzia e clara, copii care nu au ajuns la varsta discernamantului sunt considerati de neoprotestanti un fel de fiinte inferioare celor umane, ca si animalele. Nu trebuie botezati, oricum nu sunt decat partial oameni si nu au nevoie de mantuire.
E evident ca un copil mic nu are cum sa se nasca invatat, nu stie nimic atunci cand e mic. Harul e un dar al Domnului catre oameni, nu are niciun merit un om sa primesca harul si bunul Dumnezeu s-a milostivit sa ne trimita harul desi dupa caderea lui Adam nimeni nu-l mai putea primi.
In felul asta un bebelus nu ar trebui hranit, avut grija de el, etc. Botezul si harul sunt pentru sufletul sau, asta insemna pentru neoprotestanti ca micutii nu au suflet?

Cred ca asta vine si din conceptia protestanta ca toti oamenii din cauza caderii lui Adam sunt rai si au cazut de tot. In ortodoxie toti oamenii sunt buni din fire, nu rai din nastere.
Ai ma Cataline ca acum chiar ai tras-o tare de par. Pai sigur ca nu a spus asta. De ce sa punem afirmatii in gura omului cand ele nu au fost facute asa? O faci fara sa-ti dai seama sau incerci sa jignesti?

Tocmai ca omul este pacatos din nastere nu sfant. Pacatul este perpetuat de la Adam si Eva pana in zilele noastre. Cum adica "oamenii sunt buni din fire" cand chiar mai inainte cineva a spus ca la botezul practicat de biserica ortodoxa nasul se leapada pentru copil de Satana? Pai ce rost ar avea sa se leapede daca ar fi bun din fire?
Reply With Quote
Vechi 29.10.2011, 00:30:36
Member

Implicit "ecumenismul" nostru merge si el pana la o vreme

Citat:
Astea sunt prostii ce tin de "corectitudine politica" si conceptii ecumeniste. Adica sa respecti pe cineva inseamna sa spui ca un cal are sase picioare, daca el considera asta, ca altfel nu e respect. Sau ca neoprotestantii au aceeasi dreapta credinta ca si ortodocsii sau ca au botez.

Vedem multi neoprotestanti care ne tot bat la cap cu ecumensimul lor, dar de fapt e o mare pacaleala. Chiar neoprotestnatii sunt cei ce ii boteaza pe toti cei ce vin de la ortodocsi sau din alte culte, deci spun ca aceia nu-s botezati sau ca nu sunt crestini. Ecumenismul e un fel de pacaleala doar pentru ortodocsi, sa creada ca toate cultele sunt la fel ca sa fie mai usor convertiti.
"Ecumenismul" nostru pe care il tot "pasati" la fileu nu este unul dus pana la capat. Adica noi nu afirmam ca toate cultele crestine sunt bune si toate duc la D-zeu. Ce spunem noi este ca Dumnezeu nu mantuieste dupa culte. Nu conteaza in ochii lui Dumnezeu cum te numesti ci relatia pe care o ai cu El - cat de reala este si cat de mult il iubesti pe El. Asa ca s-ar putea sa fii surprins atunci cand vei ajunge in cer (daca ne vom vedea acolo) sa dai peste ortodocsi, penticostali, baptisti, catolici, etc care au fost oameni care s-au intors la D-zeu cu adevarat si au avut o relatie speciala cu El. Daca esti ata de mandru sa spui ca numai ortodocsii vor fi in cer atunci imi pare rau pentru tine, si nu mai are rost sa dezbatem subiectul. Pentru mine este cat se poate de logic si de clar.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2011, 00:35:34
Member

Implicit "foarte frumos"

Citat:
Se si observa, majoritatea eterodocsilor de pe forum sunt din ortodocsii pacaliti de idei ecumeniste care astfel s-au convertit la alt cult si acum vor sa ne propovaduiasca si noua aceste idei ecumeniste. Eu nu inteleg, daca tot crede ca toate cultele sunt bune, de ce s-a mai convetit la un alt cult, nu putea sa ramana ortodox?
Eu nu am fost "convertit" asa cum spuneti de la ortodoxism la altceva. Si cine incearca sa propovaduiasca aici? Pana la urma nu este un forum de discutii? NU dezbatem diferente si incercam sa fim cat de cat "bazati" pe ceva istoric? Nu cred ca e cineva aici care incearca sa converteasca pe altcineva la credinta lui nu? Sper sa nu ma insel. Este pana la urma un forum de discutii... Incercam sa ne intelegem mai bine unii pe altii fara sa ne "ciupim" nu?
Reply With Quote
Vechi 29.10.2011, 00:45:37
Member

Implicit urmareste linkul

Citat:
Din cate stiu eu din Biserica nu s-a desprins niciun cult protestant sau neoprotestant. Au fost cativa schismatici (rascolnici, stilisti, etc.)
Nu mai revin. Urmareste link-ul si vezi articolul. http://referat.clopotel.ro/Crestinis...orma-6815.html. In josul paginii poti sa iei intreg referatul. Este foarte complet si explicit. Eu cred ca ajuta sa intelegeti multe lucruri mai bine despre cum s-au intamplat lucrurile si de ce (cu Luther si asa mai departe) - si nu sunt inventii sau pareri nefondate ci este ISTORIE - pura istorie.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2011, 00:57:37
Member

Thumbs up of ... .eu am obosit...

Am obosit de tot. Si nu vorbesc de ora tarzie la care scriu reply-urile ci am obosit la acest topic. Cred ca am discutat indelung si destul de amplu pe aceste subiecte. Nu vreau sa las senzatia ca dau bir cu fugitii dar cred ca o sa ajungem sa ne repetam si sa ne aducem unii altora aceleasi si aceleasi argumente. Pentru mine nu-si mai are rost sa ne lungim. Am toata stima pentru voi. Nu am intalnit prea multi oameni crestini ortodocsi care sa vorbeasca despre Dumnezeu cu asa deschidere. De obicei oamenii si prietenii ortodocsi pe care i-am intalnit eu se fereau sa discute fiind un subiect mai mult "tabu".
Va respect si va doresc sa aveti o viata plina cu dragostea lui D-zeu in fiecare zi. Dumnezeu sa va binecuvanteze ! (poate o sa ne mai "vedem" cu alte ocazii dar deocamdata ma retrag)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
eu ortodoxa,el baptist anamnaz Alte Religii 62 25.04.2016 22:56:31
Cultul penticostal rafael12345 Intrebari utilizatori 46 23.01.2014 10:07:13
Toaca in cultul crestin costel Generalitati 8 05.07.2012 17:01:05
Cum intelegeti cultul ortodox ? STEPHAN Spiritualitatea ortodoxa 10 11.06.2012 17:13:39
Muzica in cultul Bisericii Alexandru Muzica Bisericeasca 14 28.02.2007 18:13:44