Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.11.2011, 18:42:37
Mirela0110 Mirela0110 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Magda M. Vezi mesajul
Atunci cand tu ii vei oferi copilului tau un minim de bun simt sau de educatie poti fi sigur ca animalul va simti si nu il va "sfasia". Dar nu e cazul!
ei na !!!! sunt bebelusi de 7 8 9 luni sfasiati de caini ... sunt copii de 2 3 ani mutilati sau omorati de caini ... ce educatie sau ce sa simta un caine la un astfel de copil ??? sa fim seriosi !!! e adevarat ca aceste animale simt foarte bine omul , vad pe strada am un caine care latra de fiecare data cand trece un betiv sau un boschetar, sau niste adolescenti mai teribilisti ... dar cand iti ataca si iti musca copilul pana in 4 ani ce mai poti zice ? lui oricum ii este teama cand vede ditamai cainele ca il latra si mai ramane si cu sechele daca are noroc si nu este muscat .... de i-ar lua pe toti de pe strada ... nu sa ii omoare da sa ii duca intr-o padure in afara oraselor ... nu stiu ce sa zic ...
Reply With Quote
Vechi 27.11.2011, 19:09:05
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirela0110 Vezi mesajul
ei na !!!! sunt bebelusi de 7 8 9 luni sfasiati de caini ... sunt copii de 2 3 ani mutilati sau omorati de caini ... ce educatie sau ce sa simta un caine la un astfel de copil ??? sa fim seriosi !!! e adevarat ca aceste animale simt foarte bine omul , vad pe strada am un caine care latra de fiecare data cand trece un betiv sau un boschetar, sau niste adolescenti mai teribilisti ... dar cand iti ataca si iti musca copilul pana in 4 ani ce mai poti zice ? lui oricum ii este teama cand vede ditamai cainele ca il latra si mai ramane si cu sechele daca are noroc si nu este muscat .... de i-ar lua pe toti de pe strada ... nu sa ii omoare da sa ii duca intr-o padure in afara oraselor ... nu stiu ce sa zic ...
nici padurea nu este o solutie ...

mergeam o data pe o alee printre niste blocuri.
in fata mea o bunica si nepotelul ei, de 4-5 ani.
aleea trecea pe langa un tarc facut pentru nevoile cainilor. acolo o batrana cu 2 caini.
cand copilul si bunica au trecut prin dreptul tarcului, aleea fiind foarte stramta, cainii au sarit ca turbati pe gard si latrau de parca cine stie ce vazuze.
vina copilului era ca se uitase la ei si intinsese mana spre ei.
copilul s-a speriat atat de tare, ca urla isteric si smucea din maini necontrolat.
cine credeti ca s-a gasit sa comenteze?
nu, nu bunica. ea era prea ocopata sa-si linisteasca nepotul.
insa baba cu cei 2 caini incepuse: ca de fapt cainii sunt blanzi, dar copilul i-a provocat, etc.
a trebuit sa intervin eu si sa- zic cateva cuvinte mai aspre, ca sa taca.
asta este mentalitatea acestor "iubitori" de animale.
victima este vinovata, chiar daca este un copil.
sunt sigur ca o astfel de oersoana ar spune ca bebelusii de care aminteai au tipat prea tare ...
Reply With Quote
Vechi 27.11.2011, 19:53:35
florinna01
Guest

Implicit

daca ne vrem crestini si capitalisti trebuie sa gasim metode moderne si civilizate de a ajuta saracele animale prin sterilizare si crearea de adaposturi

credeti ca acesti caini vor fi euthanasiati dimpotriva banii se vor da la<<< pdl>>> si se va intocmi un raport convingator iar cainii vor fi omorati prin alte metode mai ieftine sau nu vor fi omorati deloc asa ca degeaba dezbateti

nu am vzt nicaieri criminali mai mari ca noi-romanii poate doar japonezii care omoara in serie orice animal bun de mancat:))
Reply With Quote
Vechi 27.11.2011, 22:47:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Atunci cand tu ii vei oferi copilului tau un minim de bun simt sau de educatie poti fi sigur ca animalul va simti si nu il va "sfasia". Dar nu e cazul!
Asta e o aberatie inventata de tine.
Ti s-a explicat deja mai sus, nu mai insist.

Citat:
Dar de ce sa aruncam atatia bani pe eutanasie pe care ii putem pastra pentru a ne mai face cateva palate? Nu ar fi mai simplu sa le dam foc? Gratis! Sau sa le dam in cap cu o bata! Sunt sigura ca asta te-ar multumi de fapt!
Daca de atat esti in stare..

Citat:
Imi cer iertare celor pe care i-am suparat...
si ma retrag de pe acest forum.
Cred ca asta este prima ta afirmatie de bun simt de cand ai intrat pe aici, incepand prin a jigni oamenii.

Last edited by AlinB; 27.11.2011 at 22:51:53.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2011, 22:47:33
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Imi cer iertare celor pe care i-am suparat...
si ma retrag de pe acest forum.

Doamna,acesta este un forum public.Sunt intalnite si pareri pro si contra.Important este sa ne pastram calmul si bunul simt(macar),iar dvs ati reusit acest lucru.
Eu stiu ca cei intelepti cedeaza primii dar totusi va spun din experienta ca acest forum are si subiecte folositoare sufletului,altfel as fi plecat demult!
Domnul sa va ajute!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2011, 22:50:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinna01 Vezi mesajul
daca ne vrem crestini si capitalisti trebuie sa gasim metode moderne si civilizate de a ajuta saracele animale prin sterilizare si crearea de adaposturi
Sa-mi spui si mie o tara civilizata in care cainii sunt tinuti intr-un spatiu de 2mp timp de ani de zile.

Spre informarea ta, afla ca nicaieri nu sunt tinuti mai mult de 1-2 luni iar daca in perioada asta nu se gaseste cine sa-i adopte sunt eutanasiati.

Citat:
credeti ca acesti caini vor fi euthanasiati dimpotriva banii se vor da la<<< pdl>>> si se va intocmi un raport convingator iar cainii vor fi omorati prin alte metode mai ieftine sau nu vor fi omorati deloc asa ca degeaba dezbateti
Un caine nu poti sti daca e sterilizat sau nu.
Dar un caine poti sti daca e mort sau nu.

Poate o sa-i omoare de doua ori, sau de trei ori, sau de 10 ori, tot iese mai ieftin decat intretinerea unui caine pe un an de zile.
Iar eutanasierea, se cunoaste, nu poti spune ca a inceput si sa ramana acelasi nr. de caini in cartier, acelasi nr. de oameni muscati (sau in crestere).

In schimb un caine nesterilizat inseamna ca problema creste de cateva ori in dimensiune de la an la altul.
Iar asta iarasi, se vede.

Si mai poti privi lucrurile asa: daca nu vor fi eutanasiati oficial, "ca la carte", rapid si nedureros, s-ar putea ca oamenii sa ia probleme in maini si vor fi otraviti cu tot felul de substante care o sa le ofere o moarte lunga si dureroasa.

In nu stiu ce judet au fost pur si simplu impuscati pe strada, si nu 1-2 ci cu zecile iar dupa spusele cuiva, unii n-au murit tocmai imediat..

Last edited by AlinB; 27.11.2011 at 23:24:28.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2011, 19:40:29
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul
Talhari = le-as taia mana sau macar degetele
Violatori= le-as taia obiectul ala pe care face pisulica
Criminali = eutanasiere
Soferi imprudenti = inchisoare si fara carnet de sofer pe viata

Multumita??
Putem sa ne aparam si fara sa facem rau,pentru ca in caz contrar am cadea din legea iubirii in cea a urii si ne-am face partasii celui intunecat,nu ai Lui Hristos.
Dar ca sa nu ii urasti pe cei care fac rau se presupune sa vrei sa intelegi cum de au ajuns acele fapturi,ca sunt oameni sau animale sa actioneze intr-un anumit mod si sa vrei sa adopti o cale umana pentru rezolvarea situatiei.
Atat in cazul criminalilor,pedofililor,violatorilor stau drept marturie ca a fost o cauza pentru care au devenit asa,traumele si abuzurile din copilarie.Nimeni nu se naste pur si simplu criminal sau violator.La fel dupa cum nici un animal domestic nu ajunge sa atace fara niste motive,indiferent de predispozitia genetica.
Asa dupa cum societatea ajunge sa ii transforme pe unii oameni in ucigasi,nu stiu de ce este atat de greu de inteles ca societatea,traumele si abuzurile suferite pot determina niste fiinte care nici macar nu au constiinta evoluata a omului,cum sunt cainii,sa doreasca macar sa se apere.
Insa a fi OM presupune sa ai capacitatea de a empatiza nu doar cu victimele,ci si cu calaii,sa poti privi dincolo de rau,de aparente,pana in profunzimea suferintei care le-a intunecat mintea si sufletul,ca sa poti sa intelegi.Sa poti sa il vezi pe Dumnezeu,oricat de greu ti-ar fi,in fiecare din fiintele din jurul tau,chiar si in ochii unui criminal...pentru ca Dumnezeu este si in acela,insa el nu Il mai poate vedea,pentru ca uneori ura de sine ajunge atat de puternica,incat isi pierde orice reper sanatos al propriei existente.
Oamenii care nu se pot accepta pe sine,cu defecte si slabiciuni,nu vor putea sa accepte acestea nici la cei din jur,cei ce nu au mila si intelegere fata de ei insisi,vor fi si cei mai aspri judecatori pentru semeni si orice alta faptura,iar aceia care ajung sa se urasca,vor proiecta aceasta ura pe oricine le va iesi in cale si va fi ca o oglinda pentru propria lor fiinta.
Oare degeaba Dumnezeu nu alege sa ni se arate la fata?Oare asta nu ne spune ca e important pentru noi sa cautam sa Il privim cu sufletul prin tot ceea ce este in jurul nostru?
Eu,cel putin asa ma gandesc...
Vechi 28.11.2011, 20:00:16
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Solutia cea mai buna se pare ca e cea folosita deja in unele orase din tara: cainii sunt sterilizati si tinuti in tarcuri mari, cateva zeci de caini, pana ii infiaza cineva. Marea problema sunt banii, in cele cateva orase s-au implicat organizatii din strainatate. La mine in oras exista si o asociatie care se ocupa cu cainii si s-au implicat si Brigitte Bardot si Piere Brice.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2011, 20:45:01
Claudiu_FT Claudiu_FT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2011
Implicit Dragoste si obsesie...

Incerc sa analizez treptat:

Din punct de vedere practic:

Intr-un oras civilizat in aceasta epoca a iluminismului nu au ce cauta haite de caini pe strada. Poate ca traim intr-un sistem bolnav si cu multe probleme, insa eu zic ca tzine de demnitatea noastra sa recunoastem ca spatiul urban are nevoie de armonia lui si desi fecalele de animal sunt hranitoare pentru sol, pe suprafata asfaltului nu au nici o intrebuintare, nici biologica si nici estetica.

Din punct de vedere moral:

Nu cred ca unui parinte ii convine sa isi stie copilul in spatele blocului, la joaca printre haite de caini. Daca cumva se intampla sa fie muscat, du-l la spital si in timp ce ii face injectia necesara in astfel de cazuri, o injectie foarte dureroasa, uita-te in ochii lui si spune-i: ''nu trebuia sa ii provoci, cainii simt frica si sar doar la oamenii rai'' sau nu stiu care e exact textul care il primesc atat de des de la asa zisi ''iubitori de animale''.

Din punct de vedere filozofic ( spiritual ):

Nu cred ca animalele au suflet asa cum pretind unii oameni. Am citit dintr-o carte ortodoxa si parintele respectiv ( Parintele Cleopa, daca nu ma insel ) spunea: ''Animalele au duh iar oamenii au suflet''. Nu mai stiu exact cum a dezvoltat aceasta explicatie insa eu prin asta inteleg:
* tot ceea ce ne inconjoara a fost creat pentru om, un dar de la Creator care sa ne indrume cugetul prin viata si sa ne aminteasca de El

* cosmosul, natura si fenomenele ei si nu in ultimu rand animalele, cam asa imi vine sa impart lumea inconjuratoare ( exceptand omul )

* animalele spre deosebire de celelalte categorii au un rol dinamic in existenta noastra. Ele au un contact direct cu sentimentele noastre activand in noi duioasia si dragostea sufletului; iar restul creatiei ( natura si cosmosul ) apeleaza la un sentiment mai liniar, adica contemplarea, meditatia, imaginatia si altele de genul.

* deci, Creatorul a facut treaba asta pentru noi, punandu-ne stapani peste ea. Conditia e sa luam deciziile cu ratiune, avand in vedere ca suntem facuti dupa ''Asemanarea Lui'' ne-a dat mostenire si rolul de stapan. Desigur, trebuie sa ne asemanam cu el in deciziile noastre, ceea ce nu facem prea des.

* vreau sa subliniez la acest subpunct, ca avem dreptul de a lua decizii drastice cum ar fi omorarea animalelor, dar atata timp cat avem motive rationale bine intemeiate ( hrana sau armonia sociala ). E un pacat sa omori un animal dintr-o nevoie sadica sau dorinte nesanatoase.

In concluzie, sunt deacord cu eutanasierea cainilor vagabonzi. Imi plac foarte mult cainii, cand o sa am un loc al meu ineaparat trebuie sa imi iau unul. Sunt neplacut surprins cand vad oameni care au ajunsi sa isi faca zei din aceste animale fara sa isi dea seama si devin ignoranti, asta in dauna societatii. De aceea vreau sa reamintesci fratilor si surorilor mele ca e o linie subtire intre dragoste si obsesie ... Griji de voi!
Vechi 28.11.2011, 21:36:10
preamultadezbinare preamultadezbinare is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2009
Implicit

De bun simt si la obiect comentariul tau,Claudiu.Subscriu intrutotul.
Cu mentiunea ca,mie nu-mi plac asa de mult cainii,tocmai pt.ca am avut(si am) destule experiente neplacute cand au sarit la mine desi nu facusem absolut nimic,mergeam pur si simplu pe strada(a,da,stiu,le incalcam teritoriul).Si nici fecalele lor nu imi place sa le vad pe strada.Ca sa nu mai zic de latratul lor ,noaptea.
Sunt oare obligat sa-mi placa sau sa iubesc cainii?
Cei carora le plac,de ce nu si-i ia(cresc) in casa,daca au unde?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 17:08:53
Legea sanatatii - eutanasierea saracilor florin.oltean75 Generalitati 121 16.01.2012 11:43:36