Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.07.2012, 00:38:07
Adrianna Adrianna is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2012
Implicit

Nu as muri de inima rea. Nu numai ca parintii mei m-au sfatuit mereu sa nu traiesc cu parintii sau socrii oricat de bine m-as intelege cu ei, dar asa si scrie in Biblie ca omul trebuie sa isi lasa parintii cand se insoara pentru a sta cu nevasta.
Am o sora care a stat un timp cu parintii mei dupa ce s-a maritat, era spatiu destul pentru ea si sotul ei, iar mama mea este foarte de treaba, si cu toate astea pana la urma tinerii au realizat ceea ce Biblia invata asa ca au facut imprumut in banca sa-si cumpere apartamentul propriu. Si desi acum sunt stramtorati financiar si muncesc mai mult in casa pentru ca nu mai este mama care sa le faca pe toate (mancare, curatenie etc.) lor le este mai bine. Si in ciuda sfatului pe care ni l-au dat mereu, nu a fost usor pentru parinti sa-si vada si ultimul copil plecand, le-a parut rau, dar a inteles fiecare ca asa este cel mai sanatos. Biblia stie ce stie...
Reply With Quote
Vechi 13.07.2012, 06:22:26
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Oare de ce femeile sunt atat de agresive unele cu altele?
Povesti cu soacre sunt destule insa acum ies la iveala si povesti diavolesti cu cumnate;stiti ghicitoarea aceasta:cine este cel mai mare dusman al unei femei?O alta femeie!!!!

Am o prietena romanca care s-a casatorit cu un american aici,iar cumnata-sa este foarte dispretuitoare cu ea.Poate ca nu mi-ar fi sarit in ochi rautatea acesteia daca nu as fi auzit urmatoarea poveste:
Prietena mea ii cumpara un mic cadou cumnatei ei,iar cand se intalnesc cumnata ii spune cu zambetul pe buze"multumesc pt cadou,am crezut ca fratele meu mi l-a trimis dar am gasit biletul de la tine si m-am mirat ca fratele meu sa scrie atat de mizerabil in lb. engleza,asa mi-am dat seama ca ai fost tu"!
Dragut,ca intre femei!

Acum,vorba fie intre noi prietena mea stie lb.engleza foarte bine,locuieste aici de mult timp,nici nu se pune problema greselilor gramaticale pt un simplu bilet(as fi crezut daca era vorba despre o lucrare de doctorat).
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2012, 12:48:31
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

@Yasmina, prietenii ni-i facem singuri, rudele ni le da Dumnezeu. Si... stie El de ce ingaduie ce ingaduie. Intelepciunea n-o poti baga cu forta intr-o minte indaradnica.

Citat:
În prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul
Biblia stie ce stie...
Interpretarea bibliei a dat bataie mare de cap poporului iudaic, si fiindca au interpretat-o cu mintea si nu cu inima, unde salasluieste Dumnezeu, L-au rastignit pe Hristos, Unicul Sau Fiu, despre care de altfel fusesera avertizati ca va veni, atat prin gura strabunilor prooroci cat si direct, prin prezenta Inainte-mergatorului Sf Ioan Botezatorul. Printre altele, Mantuitorul ii dojenea si pentru acest lucru extrem de delicat al interpretarii bibliei:
6. Iar El le-a zis: Bine a proorocit Isaia despre voi, fățarnicilor, precum este scris: "Acest popor Mă cinstește cu buzele, dar inima lui este departe de Mine".
7. Dar în zadar Mă cinstesc, învățând învățături care sunt porunci omenești.
8. Căci lăsând porunca lui Dumnezeu, țineți datina oamenilor: spălarea urcioarelor și a paharelor și altele ca acestea multe, pe care le faceți.
9. Și le zicea lor: Bine, ați lepădat porunca lui Dumnezeu, ca să țineți datina voastră!
10. Căci Moise a zis: "Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta", și "cel ce va grăi de rău pe tatăl său, sau pe mama sa, cu moarte să se sfârșească".
11. Voi însă ziceți: Dacă un om va spune tatălui sau mamei: Corban! adică: Cu ce te-aș fi putut ajuta este dăruit lui Dumnezeu,
12. Nu-l mai lăsați să facă nimic pentru tatăl său sau pentru mama sa.
13. Și astfel desființați cuvântul lui Dumnezeu cu datina voastră pe care singuri ați dat-o. Și faceți multe asemănătoare cu acestea.

------------------------------- Sf Evanghelie dupa Marcu, cap. 7

Una e "sa lasi pe mama ta si pe tatal tau" si sa pleci sa-ti intemeiezi o familie, si alta sa ai o intelegere cu ei dupa care sa dai cu barda, ascunzandu-te dupa Cuvantul Bibliei... Aceste pacate sunt strigatoare la cer, pentru ca aduc cu ele vorbe grele si blestem de parinte care ajung povara pe copii si nepoti. Tocmai de aceea ma incapatanez sa spun ca trebuie sa stam departe inclusiv de astfel de sfaturi, dar cu atat mai mult cand trebuie noi insine sa luam astfel de decizii...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Răspunde