![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Incer si eu sa raspund la intrebarile tale, nu din multa mea stiinta ci din ce am inteles si eu citind. Deci este posibil sa gresesc... Acea femeie facea parte dintre adeptii lui Sever care era monofizit. Acestia erau eretici pt ca sustineau unica natura (cea divina) a Domnului Iisus. Biserica Adevarata marturiseste credinta ca Domnul Iisus este Dumnezeu Adevarat si Om Adevarat Maica Domnului i-a cerut sa se impartaseasca din credinta adevarata. Diaconul a venit cu sfantul potir, ea s-a impartasit cu Sfantul Trup si Sange al Domnului Iisus. Astfel (re)cunoaste si natura umana a Domnului. In Sfantul potir se afla Sfantul Trup si Scump Sangele cu Adevarat al Domnului. Ea gusta si devine de-a lor Acuma, de ce a chemat diaconul si nu preotul si daca a venit el sau s-a dus ea la el, nu este important sa stim si nici de vreun folos. Este doar o curiozitate omeneasca. Domnul iisus nu a alungat pe nimeni si nici nu alunga pe nimeni. El este Dumnezeu Adevarat si Om Adevarat si cunoaste neputintele noastre. Insa Maica Domnului a oprit-o pe femeie sa intre, tocmai caDomnul si Dumnezeu nostru o vroia printre ai lor. Femeia nu s-ar fi impartasit din Credinta Adevarata daca Maica Domnului nu ar fi atentionat-o ca nu este de-a lor si ca trebuie sa se impartaseasca sin Trupul Uman al lui Dumnezeu. Astfel i-a facut un mare bine. Aminteste-ti viata Sfintei Maria Egipteanca. Si ea a fost oprita de niste bariere nevazute sa intre sa se inchine Sfintei Cruci. Si ce bine i s-a facut ! A lepadat pacatul. Mai departe sunt sigura ca sti si tu… Maica Domnului nu a fost severa si foarte buna. A vrut ca acea femeie sa umble in Credinta ce dreapta. A intrptat-o, a chemat-o la Domnul nu a alungat-o. Nimeni nu intelege totul. Invatam unii de la altii. Numai ca este greu sa discecernem care invatatura este cea buna. Ne mai indruma preotii prin predicile lor, duhovnicii sau Sfintii Parinti cu scrierile lor. Doamne ajuta ! |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce "Tatal nostru"? | MihaiG | Dogmatica | 90 | 25.03.2013 16:08:09 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
Cine suntem? Ne ducem in lume si cautam tot "al nostru si ai nostri"? | sophia | Generalitati | 40 | 03.05.2010 22:06:45 |
|