Citat:
În prealabil postat de AlinB
Ca sa nu mai vorbim de penibila eroare cum ca daca un budhist este mantuit, dupa tine inseamna ca budhismul este mantuitor.
|
Bineinteles ca nu e asa. Budistul se mantuieste pentru ca nu a avut sansa de a cunoaste religia mantuitoare universala, iar Sfantul Parinte, urmas al sfantului Petru, care are puterea de a lega si dezlega orice pe pamant, i-a dat dezlegare acelui budist. Nu budismului.
Citat:
Cresc cum? Cresc cat? Cu 10% pe an? 20%?
Ce parere ai despre renuntarea in masa la religia catolica, cu tamtam -uri, cum se intampla in Occident? De expansiune nici nu mai vorbim.
Are biserica romano-catolica Duh Sfant in cazul asta?
|
Duhul Sfant inseamna viata si nu moarte.Despre faptul ca unii vor parasi Biserica am fost avertizati. In mai multe locuri in Sfanta Scriptura e mentionat acest lucru, redau doar doua versete din multele existente:
19. Ei au ieșit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai noștri. Căci dacă ar fi fost dintre ai noștri, ar fi rămas cu noi; ci au ieșit, ca să se arate că nu toți sunt dintre ai noștri.
20. Dar voi ați primit ungerea din partea Celui sfânt, și știți orice lucru.
Chiar nu am inteles niciodata acuzele ortodocsilor referitoare la faptul ca din Biserica Catolica s-au desprins unii si altii. Tocmai asta arata ca e de la Dumnezeu: e mereu atacata de diavol si cu toate astea e aparata, intarita, si creste. Primele desprinderi au avut loc in Biserica Primara, ne-o spun si Faptele Apostolilor si scrisorile Apostolilor. Biserica a fost atacata de diavol atunci, este acum si va fi pana la sfarsit, dar nu va fi biruita pentru ca este ghidata de Duhul Sfant si aparata de capul ei, Domnul nostru Isus Hristos.
Citat:
Chiar sunt.
Doar ca sunt putini (ma refer in special la cei autentici).
Cum a spus si Hristos: "ingusta este calea care duce spre viata si putini sunt cei care o afla".
|
Eu nu vad in jurul meu oameni care au aflat acea cale ingusta. Calea ingusta o numiti "ortodoxie" dar nu vad in jurul meu ortodocsi care sa fi lepadat duhul lumii pentru a trai in Hristos. Calea ingusta e lepadarea de duhul lumii acesteia, lepadarea de sine, luarea in brate a crucii si urmarea lui Hristos.
Citat:
Faptul ca fariseii si carturarii n-au alergat la Hristos dupa lumina, ba mai mult, l-au dispretuit, batjocurit si rastignit inseamna ca Hristos nu era Lumina?
|
O mana de farisei n-au alergat la Hristos si au decis ca nu vor sa lase lumea pentru Dumnezeu. In rest au existat mii de oameni care L-au urmat pe Hristos, Lumina Lumii, ne-o spune Sfanta Scriptura. Iar samanta Cuvantului a rodit, si a rodit si a crescut... Cei care nu au recunoscut Lumina iubeau mai mult intunericul, pentru ca asa cum spunea Domnul nostru, nu El marturisea despre El Insusi ci faptele pe care le facea. La fel si cu dumneavoastra: nu marturia ortodocsilor despre ei insisi e valoroasa, ci faptele lor. Daca considerati Biserica Ortodoxa e indreptatita sa spuna ca e singura lumina, iar ortodocsii la fel, e treaba dumneavoastra. Eu nu cred asta.