Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2013, 07:38:42
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
pentru că,
Substanța lucrurilor se determină după dispoziția lăuntrică a sufletului – adică judeci pe aproapele tău dupa cele ce se petrec în tine iar obiceiul cel rău, dacă cere odată și nu-i împlinești, daca nu-i dai, slăbește. Dar daca prima dată îi dai și îi împlinești cererea, a doua oară îl găsești mai întărit asupra ta, apoi te cuprinde de tot!!

Fericitul Augustin spune: Dragostea îl face pe cel ce iubește în chipul celui iubit: dacă-L iubești pe Dumnezeu, dumnezeu vei fi; dacă-l iubești pe diavol, diavol vei fi; dacă-ți iubești trupul, trup vei fi. Aceasta este cea dintâi lucrare a iubirii: de a uni pe acel ce iubește cu cel iubit”, iar Scara ce duce în împărăție este ascunsă în sufletul tău. (Sf. Isaac Siriul)

ar mai fi cazul sa-ti reamintesc faza cu "asimilarea"?? din păcate fiecare pasare pe limba ei piere
Cred că până la urmă trag concluzia că nu ai proprietatea cuvintelor. Altfel e greu de explicat cum de reușești să pui laolaltă atâtia termeni pretențioși care împreună nu spun absolut nimic. Ești ca un fel de Guță care se strofoacă să cânte Verdi...

Last edited by Mihailc; 27.01.2013 at 08:22:46.
Vechi 27.01.2013, 08:02:42
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Pai a afirmat asta si public parintele Iustin.
Se poate verifica. Exista interviuri, filmulete. E plin netul.
Eu nu ii fac proces parintelui Iustin. E un om batran, a suferit la viata lui si in mod sigur a fost si manipulat, nu neaparat cu intentie, ci din ignoranta.
Ca si marii duhovnici pot fi manipulati uneori, mai ales la varsta asta.
Daca vom considera ca toti care ne vorbesc despre gravitatea faptului de a fi pecetluiti cu semnul satanic gresesc, oare nu cumva gresim noi? Eu nu as avea curajul sa spun asa ceva.
Vechi 27.01.2013, 08:05:03
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
si eventual, tu mai faci cate o vizita din cand in gand... pentru aprofundare?

te rog sa ma ierti, dar apropo de apoftegma aia... semeni cu reporterul din bancul urmator :

In timpul unei vizite la un spital de nebuni, un reporter il intreaba pe director ce criterii se folosesc ca sa stabileasca daca un pacient trebuie internat sau nu.
- Ei bine -spune directorul- umplem o cada de baie cu apa, apoi ii oferim pacientului o
lingurita, o ceasca si o galeata si ii cerem sa goleasca cada.
- Aha, inteleg! - spune reporterul. O persoana normala va folosi galeata pentru ca e mai
mare decat ceasca sau lingurita!...
- Nu, spune directorul. O persoana normala ar scoate dopul!... Dumneavoastra doriti un pat langa geam sau langa usa?!?...

cred ca directorul - administratorul acestui site - deja construieste alt "spital", sau macar anexe.... ale acestui site :)))))))
Eliza Georgeta, cu replici de-astea își palmau furia adolescentele pișcate la orgoliu în anii 80'! La 38 de ani, accesele repetate de pubertate neîmplinită ar trebui să te îngrijoreze. Pe bune!

Last edited by Mihailc; 27.01.2013 at 08:24:52.
Vechi 27.01.2013, 12:50:34
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Antonia,

Cipurile, in sine, ca obiecte neinsufletite, nu au nici o putere? Esti de acord aici sper.
Deci daca primirea acestui cip intr-un act de pilda, NU este conditionata de nici o lepadare de credinta, atunci cum sa fie lepadare?
Lucrurile sunt clare, pentru cine are mintea clara.
Vechi 27.01.2013, 13:20:03
celestial_pottery
Guest

Implicit Scurt si la obiect!

Citat:
Antonia,

Cipurile, in sine, ca obiecte neinsufletite, nu au nici o putere? Esti de acord aici sper.
Deci daca primirea acestui cip intr-un act de pilda, NU este conditionata de nici o lepadare de credinta, atunci cum sa fie lepadare?
Alaturi de postarile lui Alin si Mihail, aceasta e printre cele mai lucide si la obiect postari de pe acest topic. E asa greu sa constientizam logica elementara?!
Vechi 27.01.2013, 13:35:45
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Antonia,

Pentru ca traim intr-o tara de oameni superstitiosi, vor fi destui care sa considere cip-ul un soi de talisman magic negativ sau sa faca diverse asocieri. Mie nu-mi este clar cum poti protesta atat de vehement impotriva nanotehnologiei tastand de la un computer sau impotriva cip-urilor cu radio frecventa, conectat fiind la internet prin wirelles.
Vechi 27.01.2013, 13:37:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Cred că până la urmă trag concluzia că nu ai proprietatea cuvintelor. Altfel e greu de explicat cum de reușești să pui laolaltă atâtia termeni pretențioși care împreună nu spun absolut nimic. Ești ca un fel de Guță care se strofoacă să cânte Verdi...
Poate ca nu sunt doar circumstantele, poate ca in sinea ei il admira pe Verdi, dar ce pacat ca nu reuseste sa treaca de a fi Guta..
Daca ar incerca poate o alta abordare..
Vechi 27.01.2013, 13:45:15
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Eu cred ca si Antoniei lucrurile sunt clare.
Spaima ei consta, cred eu, in implantarea cu aceste cipuri, care intr-adevar ar putea avea o influenta nefasta asupra purtatorului.
Probabil, ca doreste sa sublinieze importanta faptului de a nu ne lasa <furati>de acesta tehnologie care trebuie sa recunoastem ca ne usureaza incredibil de mult viata si care face ca multe lucruri, care inainte pareau imposibile, acuma sunt nu doar posibile, ci chiar depasesc imaginatia multora dintre noi.
Si mai mult de atata, pe mine personal, ma apuca chiar spaima - si recunosc fara sa imi pese de ironiile pe care le-ar putea isca aceasta temere a mea - cand vad telefoane cu inteligenta artificiala capabile sa invete singure, ecrane pe care le poti suci cum vrei, etc. In legatura cu tastatura care nu este dar este parca m-am mai linistit!
Ideea este, ceea ce cred eu ca dorea Antonia sa o sublinieze si de care ne-au avertizat si marii nostrii duhovnici, care chiar daca nu sunt imbatabili si din care nu trebuie sa ne facem idoli, dar de care in mod sigur, eu una de ei voi tine cont - nu de alta, dar ei au dat dovada de pastrare a credintei in situatii in care noi am fi cedat de multe ori - este a nu ne obisnui in asa fel cu aceasta tehnologie incat sa nu mai avem discernamantul necesar ca sa-i putem spune stop atunci cand intra in viata noastra.
Si de fapt, nu tehnologiei in sine, ci celor care au vointa si puterea de a o folosi!
Vechi 27.01.2013, 14:19:34
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Antonia,

Noua ni s-a spus sa nu ne insemnam cu un numar al carui semn este 666. E vorba de numarul pe care-l contine cipul, de semnul numarului si de scopul pentru care ni se atribuie. Acest scop poate fi benefic sau malefic. De unde sa stim cine si in ce scop va utiliza aceasta tehnologie. Trebuie sa intelegem ca cipul implantat e semnul sclavului, nu al omului liber.

,,Si ea (fiara) ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase" (Biblia,Apocalipsa, 13:16-17)

Mai departe ni se spune:

,,Cine se inchina fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat,in potirul maniei sale, si se va chinui in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului. Si fumul chinului lor se suie in vecii vecilor. Si nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei.’’ Biblia; Apocalipsa, cap. 14, versetele 9-11.

Tehnologia poate fi folosita astfel incat cei cipuiti sa nu aiba odihna nici ziua nici noaptea, adica sa fie foarte agitati, sa nu-si mai gaseasca linistea pentru o rugaciune. Eu ascult de cuvintele Apocalipsei si de ale duhovnicilor care marturisesc despre aceasta.
Vechi 27.01.2013, 14:34:31
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona Vezi mesajul
Eu cred ca si Antoniei lucrurile sunt clare.
Spaima ei consta, cred eu, in implantarea cu aceste cipuri, care intr-adevar ar putea avea o influenta nefasta asupra purtatorului.
Probabil, ca doreste sa sublinieze importanta faptului de a nu ne lasa <furati>de acesta tehnologie care trebuie sa recunoastem ca ne usureaza incredibil de mult viata si care face ca multe lucruri, care inainte pareau imposibile, acuma sunt nu doar posibile, ci chiar depasesc imaginatia multora dintre noi.
Si mai mult de atata, pe mine personal, ma apuca chiar spaima - si recunosc fara sa imi pese de ironiile pe care le-ar putea isca aceasta temere a mea - cand vad telefoane cu inteligenta artificiala capabile sa invete singure, ecrane pe care le poti suci cum vrei, etc. In legatura cu tastatura care nu este dar este parca m-am mai linistit!
Ideea este, ceea ce cred eu ca dorea Antonia sa o sublinieze si de care ne-au avertizat si marii nostrii duhovnici, care chiar daca nu sunt imbatabili si din care nu trebuie sa ne facem idoli, dar de care in mod sigur, eu una de ei voi tine cont - nu de alta, dar ei au dat dovada de pastrare a credintei in situatii in care noi am fi cedat de multe ori - este a nu ne obisnui in asa fel cu aceasta tehnologie incat sa nu mai avem discernamantul necesar ca sa-i putem spune stop atunci cand intra in viata noastra.
Si de fapt, nu tehnologiei in sine, ci celor care au vointa si puterea de a o folosi!
Ma bucur ca ai inteles exact ce am vrut sa spun. Am fost avertizati prin textul Apocalipsei sa nu ne lasam pecetluiti. Am fost avertizati tot prin textul Apocalipsei ca pecetluirea va avea influente nefaste asupra purtatorului. In conditiile in care omul modern s-a obisnuit atat de mult cu tehnologia, putini duhovnici se mai incumeta sa vorbeasca in gura mare despre acest lucru.

De aceea, parintele Adrian Fageteanu spunea ca traim vremurile lui ,,Scapa cine poate.'' Va fi foamete si de cuvantul lui Dumnezeu, caci nu toti vor risca pentru a spune lucrurilor pe nume.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cipurile RFID supuse atentiei publice Iustin44 Generalitati 162 15.12.2013 21:55:02
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 21:37:21
Inca un thread despre cipurile RFID implantate Delirul Generalitati 19 13.10.2010 17:37:53
Noile permise au cip RFID ? axios Generalitati 9 12.09.2010 02:13:34