Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.04.2013, 14:58:05
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de drumetul6519 Vezi mesajul
doctrina vietuirii in Rai a celui care a murit
aici este greseala.
ce doctrina este asta?
Reply With Quote
Vechi 19.04.2013, 15:03:02
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Adventistii nu frunzaresc Scriptura ci o cerceteaza si cred ce spune. De asta, pentru mine este foarte simplu si limpede de ce vine Domnul si ii va invia pe cei morti in credinta (prima inviere). Pentru un adventist, "astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie" reprezinta adevar si singura nadejde pentru cel mort in credinta. Noi nu avem privilegiul sa fim trimisi la loc cu verdeata. Suntem nevoiti sa ne incredem doar in fagaduintele Mantuitorului.
totul ține de interpretare.
tu prin "învierea morților" ce înțelegi? "invierea" spirituală? faptul că ai ajuns în Rai după moarte?
Reply With Quote
Vechi 19.04.2013, 17:57:43
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Decat sa definiti un adventist, cred ca ar fi fost mai de folos sa raspundeti simplu la o niste intrebari foarte simple, referitoare la o invatatura din Crez. Nu stiti raspunde? Asta e. Nu-i nici o problema. Pentru mine Sfanta Scriptura si Crezul sunt foarte clare. Eu pot sa raspund simplu si direct la intrebarile pe care vi le-am adresat. Problema este la dvs. Ramaneti cu ea.
Drumetule, vezi matale ca ai sarit intrebarea pe care ti-am pus-o. Cauta la pagina 42 si incearca sa raspunzi.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2013, 21:07:50
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Ajutati-ma sa pricep. Cel mort vietuieste in mod deplin, in Rai impreuna cu Domnul si cu cei dragi (care au murit si traiesc in Rai). Spuneti ca acesta este un scop doar pe jumatate implinit. Nu inteleg ce-i mai lipseste. Spuneti-mi dvs.
trupul amice. Omul nu este doar suflet, ci si trup. Iar sufletele sunt intr-un loc temporar, Sanurile lui Avraam, cum spune Hristos in Luca 16, si nu in Ierusalimul ceresc. Faptul ca dreptii sunt intr-ul loc anume constienti (sufletele lor) si nu intr-un fel de moarte clinica (somn adanc) pana la a 2 venire a Mantuitorului, o spune Ap. Pavel:
"Ci v-ați apropiat de muntele Sion și de cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc și de zeci de mii de îngeri, în adunare sărbătorească,
Și de Biserica celor întâi născuți, care sunt scriși în ceruri și de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, și de DUHURILE DREPȚILOR celor desăvârșiți". (Evrei 12:22-23)
Reply With Quote
Vechi 19.04.2013, 22:51:59
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Decat sa definiti un adventist, cred ca ar fi fost mai de folos sa raspundeti simplu la o niste intrebari foarte simple, referitoare la o invatatura din Crez. Nu stiti raspunde? Asta e. Nu-i nici o problema. Pentru mine Sfanta Scriptura si Crezul sunt foarte clare. Eu pot sa raspund simplu si direct la intrebarile pe care vi le-am adresat. Problema este la dvs. Ramaneti cu ea.
De ce minti cu nerusinare?
Eu unul ti-am pus o intrebare la care n-ai stiut sa raspunzi! Ai spus ca te mai documentezi!
Bag sama incepi sa devii obraznic precum "fratele tau spre pieire", cetateanul 666. Vrei sa fi si tu banat?
Banarea va vine pe fond de nesimtire, nu din alte motive!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 19.04.2013, 22:53:31
Senior Member

Implicit

Citat:
Suflarea de viata (ruach - in ebraica, pneuma - in greaca) este ceea ce primim de la Dumnezeu, cand incepem sa traim, si se intoarce la Dumnezeu, cand murim. Este puterea de viata pe care Dumnezeu ne-o da si ne-o ia. Fara suflare de viata, sufletul este mort (Scriptura spune, in mod repetat, ca sufletul moare).
Ce intelegi tu prin puterea de viata?
Tu o simti in tine? Daca da, cum o simti?
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 19.04.2013, 23:52:16
Senior Member

Implicit

Citat:
In ceea ce ma priveste, Scriptura si Crezul imi prezinta lucrurile foarte clar si pe inteles.
Citat:
Nu stiu sa explic. Trabuie sa mai cercetez. Stiu doar ca Scriptura nu minte.
Doua din afirmatiile tale. Incepi sa te agiti si nu mai stii ce scrii.
Te-am mai prins cu minciuna si alta data. Te rog, nu mai minti! Fi corect si calmeaza-te! Asa poate vei intelege ce ti s-a raspuns de nenumarate ori la intrebarile tale, si nu abera.
Eu unul as dori sa mentinem un nivel cat mai ridicat de bun-simt a ceea ce scriem si fi inteligent.
Mersi de intelegere!
Reply With Quote
Vechi 21.04.2013, 17:41:18
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimussextusdecimus Vezi mesajul
E un demers de-a dreptul imposibil, când e vorba de tine. Ceea ce pot să dovedesc și încă cu probe materiale (textul Scripturii), e că versetul nu vorbește nici de pogorâre, nici de Iad. Clar!
Altfel, putem să ascultăm Radio Erevan toată seara (deși eu trebuie să plec)...
OK, nu-i spune nici "pogorare", nici "iad", spune-i "calatorie la cei tinuti in inchisoare". De fapt, oricum i-ai spune ideea esentiala ramane: dupa Moartea Sa, in timpul cat Trupul Sau a zacut intru neputrezire in mormant Mantuitorul Hristos a binevestit duhurilor tinute in inchisoare.

Alte argumente:
"9.Pentru aceea, și Dumnezeu L-a preaînălțat și I-a dăruit Lui nume care-i mai presus de orice nume,
10.pentru ca'ntru numele lui Iisus tot genunchiul să se plece, al celor cerești, al celor pământești și al celor dedesubt," Filipeni 2.
Nu poate un genunchi de om mort sa se plece decat daca credem ca sufletul este constient si rational dupa moartea trupului.

Duhurile tinute-n inchisoare sunt cei dedesubt.

Si iarasi:
"6.Că spre aceasta li s'a binevestit chiar și morților, pentru ca ei să fie judecați ca oameni după trup, dar după Dumnezeu să vieze cu duhul." 1 Petru 4.
De aici si invatatura judecatii particulare a celor trecuti la cele vesnice.

Last edited by Illuminatu; 21.04.2013 at 17:47:34.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2013, 17:42:57
patrunjeluldigital patrunjeluldigital is offline
Banned

Data înregistrării: 16.07.2011
Implicit

Și uite așa, ne-am întors cu două zile în urmă... Să sperăm că nu ne întoarcem înapoi până-n Evul Mediu...
Reply With Quote
Vechi 21.04.2013, 18:01:25
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de patrunjeluldigital Vezi mesajul
Și uite așa, ne-am întors cu două zile în urmă... Să sperăm că nu ne întoarcem înapoi până-n Evul Mediu...
în sfârșit ai înțeles. acest forum este o mașină a timpului.
vei trece brusc de la sec. XXI la sec. III, apoi vei zbura către sec. XVIII doar pentru a te afunda în sec. XII, etc.
toate,astea se pot intampla într-un singur comentariu.
montagne russe? o gluma pentru copii.
Reply With Quote
Răspunde