![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar aici, Adame frate, faci niște observații, apoi niște încadrări, după învățătura greșită a psihologiei (pentru că, caracterele oamenilor nu sunt tipologii, fiecare om e unic și irepetabil, complet schimbabil înspre diabolism sau sfințenie) Și apoi închei tu acolo, Adame, prin a învăța pe oameni nepăsarea, indiferența. Care sunt patimi. Poate nu știai. Și împotriva cărora trebuie să luptăm. Poate nu știai nici asta. Și nu sunt ironic. Așa am simțit să vorbesc. Toate îmbrăcate întro imagine creștinească. Falsă. Lup în piele de oaie. Of... deși știu că ai mult mai multe calități. Deși simt că intențiile tale sunt bune, datorită caracterului tău melancolic, -să mă exprim necreștinesc, anume psihologic-, și datorită inundației din mintea ta cu învățăturile psihologiei, nu reușești să fi în învățătura Sfinților Părinți, pentru că îi citești puțin. Și din Biblie, citești aproape deloc. Îți recomand să găsești un duhovnic îmbunătățit. Și psihologii au nevoie de duhovnic, cum au nevoie și de mîntuire. Și să știi că și atitudinile sunt păcate. DIN NOU AMINTESC, DE SEMNALUL DE ALARMĂ TRAS MAI SUS, CA TOȚI CEI CARE CITIȚI CE SCRIE ADAM, SĂ FIȚI TOȚI CU TREZVIE, pentru că are multe înșelări, ispitiri și sminteli. Iertare. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 24.02.2014 at 20:41:02. |
|