Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.04.2016, 23:25:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
E bine că mai vine și câte unul care vorbește de aspectele duhovnicești, pentru că mi se pare că există tendința de a trata postul negru ca pe un sport extrem.
Tocmai ca cei care se cred induhovniciti au de obicei tendinta de a-l trata ca pe un sport extrem.

Si culmea, se pare il tin mai mult aia care nu prea au treaba cu cele duhovnicesti.

La noi, sunt voci care se tanguie ca o luna si ceva de mancare vegana e "post aspru".

De cele 2 zile si jumatate de post negru de la inceputul Postului Mare rar a mai auzit cate unul.

De mancat fara ulei in timpul saptamanii nu mai zic.

Si acum vine scuza minune: daca vrei sa-l tii "duhovniceste" nu poti.

Eu zic ca nu strica putin sa verificam realitatea: cei neinduhovniciti gasesc mai multa motivatie in cele lumesti decat cei induhovniciti in cele duhovnicesti, pentru a birui cele trupesti.

Citat:
El n-a fost practicat la modul ăsta de către postitorii din Biserică, ci ca un sprijin de mare folos în lupta cu păcatele și patimile, ca un puternic ajutor pentru curățirea sufletului și a minții, ca un catalizator al rugăciunii, fără de care postul nu aduce roade duhovnicești.
Si daca stii asta, ce te impiedica sa-l folosesti ca atare, doar sa-l tii?

Citat:
E foarte utilă împărtășirea experiențelor pe care le-ați avut, pentru că există, într-adevăr, riscuri. Dar nu numai pentru trup; riscurile duhovnicești sunt și mai mari și, de aceea, pe lângă rugăciune, postul – mai ales cel total – trebuie însoțit și de spovedanie deasă.
Serios vorbesti?
Care va sa zica care ar fi riscul duhovnicesc?

E ca in povestea aia "Nu citesc de la Psaltire ca ma stric cu dracii si navalesc asupra mea".

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cine mai tine post negru?! Daniel_7 Generalitati 55 09.02.2018 17:29:45
post negru tigruta25 Generalitati 20 14.09.2014 01:38:17
Postul negru bogdanc Sfintele Pasti - Invierea Domnului 20 04.05.2013 15:39:27
post negru cristina mioara Generalitati 28 29.07.2011 13:40:19
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? mihailt Generalitati 21 10.09.2010 10:24:12