![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
invataturi gresite au fost in sanul Bisericii (adica unii membrii ai au promovat invataturi gresite. Ei au facut parte din Biserica, dar ei NU sunt Biserica), dar Biserica nu a recunoscut acele invataturi
|
|||
|
|||
![]()
Ce este regula Sf. Vincentiu?
Se tot aduce argumentul asta in discutie. Insa nici eu si nici altcineva nu a afirmat ca Biserica ar fi recunoscut, ar fi asimilat, ar fi adoptat ceva. Eu afirm doar ca Biserica a PROPOVADUIT primatul papal. Tu ai spus ca inca din secolul al treilea un episcop a inceput sa propovaduiască erezia. Apoi a mai fost un alt episcop. Si inca unul. Si apoi un sinod intreg a declarat public, in scris, aceasta invatatura. Unii episcopi nu au fost de acord, e drept. E corect, unii episcopi nu au adoptat ca dogma invatatura cu pricina. Insa nici NU au condamnat-o ca erezie. Episcopii care au propovaduit NU au fost excomunicati. Decat dupa sute de ani. Acum, daca vii cu scuza: "s-a propovaduit erezia timp de sute de ani insa rasaritenii nu au proclamat-o drept dogma; asta inseamna ca Biserica nu a adoptat-o, deci e foarte OK", mie mi se pare ca totusi, ceva e putred. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Nu prea iti convine ce ai spus prima data. E dreptul tau. Citat:
Primatul papal, in forma actuala, e erezie. Dar asa cum l-au formulat episcopii Romei in secolul al treilea, era invatatura apostolica? Era invatatura Bisericii ce spuneau ei? Sau erezie? |
|
|||
|
|||
![]()
se pare ca niciunul dintre voi nu intelege ca "primatul" romei sau al papei nu este erezie, tine de administratie, este o functie. d'abia "infailibilitatea papala" ar putea fi, dar este vorba despre ceva din sec 19.
biserica din ierusalim, i-am pomenit cate ceva lui catalin, dar a refuzat sa intre in discutie ![]()
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Legat de Fecioara Maria, probabil ai citit ceva dintr-o sursa atee, ca ei contesta asta. Cu cateva secole inainte de Mantuitor, cand s-a realizat Septuaginta, traducerea in greaca a Vechiului Testament, unul din traducatorii veniti din Iudeea a tradus la Isaia 7 14 "tanara" in loc de "fecioara", crezand ca e o greseala. Un inger l-a corectat si i-a spus ca nu va muri pana nu va vedea sat cu ochii lui. El este cel ce il intampina pe pruncul Iisus la templu. https://ro.orthodoxwiki.org/Simeon,_...ul_de_Dumnezeu Deci aceasta invatatura apare in Vechiul Testament, nu e facuta dupa aceea. Last edited by catalin2; 15.03.2018 at 15:20:00. |
|
|||
|
|||
![]()
nu, este cea mai tare functie, dar tot administrativa. si in vestul latin a reusit sa impuna chiar si imparatilor sa nu se mai amestece in treburile bisericii. greu, dar a reusit.
nu stiu ce stii tu despre el, dar tipul asta i-a detestat pe greci. cu ardoare si era ingrozit de deviatiile lor. si nu-i cunoastea din auzite ci direct. Citat:
![]() e vorba despre iacob, fratele lui Iisus! biserica condusa de el, prima comunitate crestina, taman ei nu pomeneau nimic despre fecioria Mariei. si inca ceva, absolut toata lumea este astazi de acord ca traducerea corecta este tanara femeie, nu fecioara.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Iti pierzi timpul, penticostalul se preface tot timpul ca nu intelege, rastalamceste tot ce spui, te ironizeaza arogant si la sfarsit te acuza ca minti, desi el face acest lucru, asa cum mi-a facut si mie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca insa episcopul invata ceva si ceilalti episcopi nu iau nicio atitudine, aceea este invatatura Bisericii. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Miscarea Legionara | anonim97 | Generalitati | 366 | 26.08.2013 13:58:23 |
Miscarea Sfantului Graal | alexandra28again | Generalitati | 4 | 16.07.2008 19:40:13 |
|