Batranul Abimelec Aghiannanitul

Batranul Abimelec Aghiannanitul Mareste imaginea.

Batranul Abimelec Aghiannanitul s-a nascut la Brósnero (Creta) in anul 1872 si a trecut la cele vesnice in Sfantul Munte Athos, in 1965.

Aprins de dorul dupa Dumnezeu, ajunge in Sfantul Munte la varsta de 17 ani, la chilia Sfintei Cruci. Dupa 6 ani, merge la schitul Vasile, iar mai tarziu la Schitul Sfintei Ana. I-a cunoscut pe Sfantul Nectarie de Eghina, pe Batranul Filothei Zervákos, dar si pe Sfantul Nicolae Planás.

Cand era chemat de Sfantul Nectarie sa le vorbeasca monahilor despre cele duhovnicesti, Parinte Abimelec spunea: "Dar cum este posibil, Preasfintia voastra, sa ma chemati pe mine, un monah simplu si neinvatat, sa le vorbesc maicilor?". Sfantul Nectarie ii raspundea: "Asa este bine, Parinte Abimelec. Noi, aici, cunoastem lucrurile in teorie, dar voi, acolo, la Athos, le cunoasteti din practica si asta este cel mai important pentru viata duhovniceasca". E bine sa mentionam ca Batranul Abimelec a fost primul biograf al Sfantului Nectarie de Eghina. Tot el a alcatuit a slujba Cuviosului Ghedeon de la Caracalu.

Iulian Predescu

.

16 Octombrie 2019

Vizualizari: 1708

Voteaza:

Batranul Abimelec Aghiannanitul 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Abimelec Aghiannanitul

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE