Kallistos Ware

Kallistos Ware Mareste imaginea.


Kallistos Ware

Timothy Ware

Inalt Preasfintitul Kallistos Ware, Mitropolit de Diokleia, s-a nascut in Bath, Somerset, Anglia, in anul 1934. Tanarul Timothy a fost instruit la Magdalen College, Oxford, unde a obtinut o licenta in Limbi Clasice si Teologie. A trecut  la credinta crestin ortodoxa - initial fiind anglican de confesiune, ulterior calatorind in Grecia, unde a petrecut vreme indelungata la Manastirea Sfantul Ioan Evanghelistul din Patmos.

In anul 1958 el s-a convertit la credinta ortodoxa.

Episcopul Kallistos WareIn 1966 fiind preot, a fost tuns in monahism cu numele Kallistos. In acelasi an, a devenit lector la Universitatea din Oxford, la Catedra de Teologie Ortodoxa, pozitie didactica pe care a ocupat-o vreme de 35 de ani, pana la retragerea sa. si Marii Britanii. De la retragerea sa din 2001, Episcopul Kallistos a continuat sa publice si sa sustina conferinte despre Ortodoxie. De asemenea, pana de curand el a fost co-pesedinte al Comisiei de dialog teologic anglicano-ortodox. In data de 31 martie 2007 Sfantul Sinod al Patriarhiei Ecumenice l-a ales pentru treapta de mitropolit. lucrarea sa cea mai cunoscuta este "The Orthodox Church", publicata atunci cand era laic, in anul 1963, ulterior revizuita de mai multe ori. Impreuna cu G.E. Palmer si Philip Sherrard a initiat traducerea "Filocaliei" (fiind publicate deja patru din cele cinci volume). dintre lucrarile sale traduse in limba romana amintim: "Puterea Numelui. Rugaciunea lui Iisus in spiritualitatea ortodoxa" (Bucuresti, 1992); "Istoria Bisericii Ortodoxe" (Bucuresti, 1993); "Ortodoxia, calea dreptei credinte" (Iasi, 1993); "Imparatia launtrica" (Bucuresti, 1996); "Rugaciune si tacere in spiritualitatea ortodoxa" (Bucuresti, 2003).

In anul 1965 a fost hirotonit diacon, iar in anul 1982, a fost hirotonit ca episcop de Diokleia, pentru a sluji ca vicar al arhiepiscopului Tiatirei.

04 Iulie 2012

Vizualizari: 1990

Voteaza:

Kallistos Ware 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE