Cum poti zbura spre Viena pe bani putini si ce biserici sa vizitezi

Cum poti zbura spre Viena pe bani putini si ce biserici sa vizitezi

Viena e unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa, iar reputația pe care capitala Austriei o are e întrecută de experiența cu care te întorci de acolo. E bine să știi că Viena e unul dintre cele mai sigure orașe din Europa, așa că e o destinație de vacanță perfectă pentru un weekend alături de copii. Dacă vrei să îți planifici un city break în Viena în perioada următoare, cu siguranță unul dintre primele lucruri care îți vine în minte e bugetul de vacanță. Ca să afli care sunt costurile pentru un pachet city break, cât costă biletele de avion spre Viena, care sunt cele mai bune districte unde poți găsi cazare ieftină, dar și care sunt cele mai frumoase biserici din Viena pe care le-ai putea vizita în cele două sau trei zile petrecute la destinație, citește mai departe.

Dacă nu ai timp să verifici ofertele pentru bilete de avion, nu vrei să îți cauți cazare în Viena pe cont propriu și dacă nu prea mai ai zile de concediu pe care să le folosești, ai la dispoziție pachetele city break spre Viena care pornesc de la 170 euro/persoană pentru 2 nopți. Pe lângă timpul pe care îl economisești, dacă optezi pentru un pachet city break printr-o agenție de turism online nu riști să ai surprize odată ajuns în camera de hotel. În plus, dacă sunt nereguli, poți oricând să depui o plângere.

Dacă dimpotrivă, ești genul de turist căruia îi pace să își facă singur programul de vacanță, poți să îți planifici o excursie în Viena pe cont propriu. Ofertele pentru bilete de avion spre Viena pornesc de la 90-130 euro dus-întors, iar perioada cea mai bună în care le poți achiziționa e cu 6-8 săptămâni înainte de zbor. Nu sunt zboruri low-cost cu plecare din București, dar poți găsi câteva oferte avantajoase, mai ales cu plecare în zilele de marți, miercuri sau sâmbătă, dacă ești dispus să renunți la zilele de vineri și sâmbătă petrecute la destinație.

Costurile transportului de la aeroport spre centrul Vienei

Odată ajuns pe aeroportul Viena Schwechat, te poți orienta spre unul dintre mijloacele de transport în comun pe care le poți folosi ca să ajungi în centrul orașului – cu trenul special CAT faci 16 minute până în centrul orașului, iar biletul pentru o călătorie costă 11 euro. Dacă mergi cu autobuzul plătești doar 8 euro, iar cea mai ieftină variantă rămâne cea cu trenul urban rapid S7 care te costă 4.40 euro – trebuie să îți cumperi două bilete de călătorie la 2.20 pentru că aeroportul e situat în afara orașului.

Cum să alegi cea mai potrivită cazare în Viena

După ce ajungi în oraș trebuie să te cazezi. Dacă nu ai optat pentru un pachet city break în Viena oferit de agenția de turism online, atunci trebuie să îți rezolvi pe cont propriu cazarea în Viena. Ar bine să faci acest lucru după ce ți-ai cumpărat bilete de avion spre Viena. Dacă pleci într-un sejur cu un buget de vacanță mediu, atunci ar fi bine să nu îți rezervi o cameră de hotel sau hostel în districtele centrale din Viena.

Sunt 23 de districte în Viena, numerotate în ordine crescătoare începând cu districtul 1, care e sinonim cu centrul istoric al orașului. Districtele 2-9 înconjoară centrul orașului, așa că orice zonă ai alege, poți ajunge pe jos la principalele puncte de atracție turistică din centrul istoric. Dacă nu ai o problemă să folosești mijloacele de transport în comun, poți să te cazezi și în districtele 9-15 și să faci economii la cazare. Infrastructura urbană e foarte bine pusă la punct în Viena, așa că nu trebuie să te îngrijorezi prea mult că nu vei găsi mijloace de transport în comun cu care să ajungi în centru. Dacă nu petreci foarte mult timp la destinație și vrei să vizitezi cât mai multe obiective turistice ar fi bine să îți faci un abonament pentru transportul în comun, care costă 11.50 pentru 24 ore sau 16.50 pentru 72 ore, iar ambele variante sunt valabile pentru toate mijloacele de transport urban.

Oricât de sigur ar fi orașul spre care urmează să zbori, e indicat să verifici din timp, pe Google Maps de exemplu, strada pe care urmează să te cazezi și să vezi dacă ai o line de autobuz sau metrou în apropiere. Dacă urmează să zbori alături de copii, unul dintre districtele vieneze recomandate pentru o vacanță alături de cei mici e districtul 7, pentru că aici găsești principalele atracții turistice dedicate lor. Dacă dimpotrivă călătorești doar alături de perechea ta și vrei să fii într-un cartier la modă, unde poți să faci cumpărături sau să ieși pe terasă te poți opri de la districtul 4 la 6. Dacă pleci într-un weekend romantic alături de perechea ta și vrei să fii aproape de malul Dunării, poți să îți cauți cazare în districtul 3 sau 2 al orașului. Dacă optezi pentru un hostel, e indicat să eviți zonele mai obscure ale orașului și să te cazezi într-un hostel care are câțiva ani experiență, aflat în unul dintre districtele centrale ale orașului. E bine să verifici și review-urile online ale utilizatorilor cu un istoric mai serios.

Cele mai frumoase biserici din Viena pe care merită să le vizitezi

Viena e una dintre capitalele europene recunoscute pentru eleganța, clădirile și palate imperiale, arhitectura barocă, dar e totodată și una dintre cele mai scumpe destinații de vacanță din Europa dacă ne oprim la costul biletelor pentru o seară la operă sau la Școala spaniolă de călărie. Dacă te gândești să faci un tur al bisericilor din Viena, bugetul de vacanță nu trebuie să fie unul foarte mare, având în vedere că intrarea în cele mai multe dintre bisericile, catedralele sau sinagogele din Viena e liberă.

Poate unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Viena e Catedrala Sf. Ștefan, situată chiar în centrul orașului, pe care merită să o vezi chiar dacă trebuie să aștepți la coadă sau să plătești un bilet de intrare de 4 euro. Clădirea în stil gotic e impresionantă atât la exterior, cât și în interior, fiind ridicată în inima Vienei în cinstea Sfântului Ștefan în urmă cu mai bine de 800 de ani. Dincolo de arhitectura deosebită, clopotul catedralei se numără printre cele mai mari clopote din lume, iar cei mai mulți pelerini vin aici pentru a se ruga la Icoana Fecioarei Maria, în timp ce turiștii preferă să urce în turnul bisericii pentru a se bucura de priveliștea panoramică deasupra orașului.

La doar 5 minute distanță de Catedrala Sfântul Ștefan, poți vizita Biserica iezuiților, un punct de atracție turistică mai puțin cunoscut decât primul, dar cu adevărat copleșitor atunci când pășești înăuntru și observi frescele de interior. Intrarea e gratuită.

La fel de cuceritoare e și Biserica Sf. Mihail din Viena, una dintre cele mai vechi clădiri în stil romanic din oraș, care datează din secolul 13 sau Biserica Sfintei Treimi din districtul 1 al capitalei Austriei, care e una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe din oraș. În felul acesta vei avea șansa să descoperi magia stilului arhitectural bizantin. O altă biserică ortodoxă pe care merită să o vizitezi în timpul unui city break ieftin in Viena e Biserica ortodoxă rusească Sf. Nicolae, care păstrează structura clasică a lăcașurilor de cult rusești, cu pereți din piatră albă și cărămidă roșie.

O altă biserică la fel de importantă pentru localnici e Biserica Sf. Carol, construită în stil baroc. Dacă vrei să vizitezi interiorul bisericii Sf. Carol, trebuie să plătești un bilet de intrare de 8 euro. La fel de fascinantă din punct de vedere arhitectural e și Biserica Sfântul Petru, care e considerată a fi una dintre cele mai vechi biserici din Viena. Potrivit legendei inscripționată pe fațada clădirii, construcția bisericii a început în secolul 8 la ordinul lui Carol cel Mare. Intrarea este liberă.

Când vine vorba de înălțime, cea mai înaltă biserică din Viena rămâne Catedrala Sfântul Ștefan. Dar a doua cea mai înaltă biserică din Viena e Biserica Votive, construită în stil neogotic, care iese în evidență față de celelalte clădiri din apropiere care o înconjoară, atingând înălțimea de 99 m. Intrarea este liberă.

Dacă istoria secolului XX e importantă pentru tine, poți să vizitezi și Vechea sinagogă evreiască din Viena, singurul lăcaș de acest fel care nu a fost distrus în timpul pogromului. Începând cu anul 2002, sinagoga evreiască a fost transformată în memorial evreiesc, în amintirea celor peste 65.000 de evrei care au murit la începutul secolului XX în Viena. Tu ce alte obiective turistice ai recomanda pentru un city break în Viena?

01 Septembrie 2016

Vizualizari: 1600

Voteaza:

Cum poti zbura spre Viena pe bani putini si ce biserici sa vizitezi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Experienta vietii cu Hristos
Experienta vietii cu Hristos Mărturisesc că nu m-am gândit să public o carte de teologie, cu atât mai puțin un volumde predici, cu toate că mi-aș fi dorit mult să o pot face. Întrebată fiind dacă am supărat-o cu ceva, buna mea mamă, Rozalia Flueraș, spunea că nu am supărat-o decât cu 62.00 Lei
Slujind lui Dumnezeu si semenilor
Slujind lui Dumnezeu si semenilor Libertatea cea mai adâncă este de a te lăsa mereu răpit în Hristos, pentru a petrece cu El în veșnicie. Numai în Biserică, ascultând și împlinind poruncile lui Dumnezeu și învățătura evanghelică, credinciosul se poate împărtăși de roadele jertfei lui Hris 49.00 Lei
Acatistier al Sfintilor Isihasti si Marturisitori
Acatistier al Sfintilor Isihasti si Marturisitori Preaslăvirea lui Dumnezeu și cinstirea Sfinților este o punte luminoasă între cele vremelnice și cele veșnice. Oferim rugătorilor creștini acest Acatistier, nădăjduind că ne va fi tuturor spre folos duhovnicesc, în străduința de a ne alipi de tot binele 34.00 Lei
Minunatele fapte si invataturi
Minunatele fapte si invataturi „Câştigaţi virtuţile opuse păcatelor. Tristeţea este călăul care ucide energia de care avem nevoie ca să primim în inimă pe Duhul Sfânt. Cel trist pierde rugăciunea şi este incapabil de nevoinţele duhovniceşti. În niciun caz şi indiferent de situaţie să 27.00 Lei
Sfaturi pentru familia crestina
Sfaturi pentru familia crestina Rugăciunea Stareților de la OptinaDoamne, dă-mi să întâmpin cu liniște sufletească tot ce-mi aduce ziua de astăzi.Doamne, dă-mi să mă încredințez deplin voii tale celei sfinte.În fiecare clipă din ziua aceasta povățuiește-mă și ajută-mă în toate.Cele ce 29.00 Lei
Rugaciunea inimii
Rugaciunea inimii „Rugăciunea nu este o tehnică elaborată, nu este o formulă. Rugăciunea inimii este starea celui ce se află înaintea lui Dumnezeu. Dumnezeu este atotprezent, însă eu nu sunt întotdeauna prezent înaintea Lui. Am nevoie de o tradiție vie, de un Părinte 34.00 Lei
Dialoguri la hotarul de taina
Dialoguri la hotarul de taina Cartea aceasta de dialoguri cu Părintele Valerian, unul dintre cei mai mari duhovnici ai României de astăzi, este de o frumusețe rară prin arta cuvântului și adâncimea spiritului. Ea răspunde întrebărilor omului contemporan mai însetat de mântuire decât 38.00 Lei
Bucuria cea vesnica. Nasterea si Invierea Domnului
Bucuria cea vesnica. Nasterea si Invierea Domnului Părintele Ieromonah Valerian Pâslaru, Starețul Mănăstirii Sfântul Mucenic Filimon, unul dintre cei mai apreciați duhovnici contemporani, în cartea de față, în convorbirile sale cu teologul și scriitorul Florin Caragiu, ne vorbește despre renaștere și 32.00 Lei
Un graunte de iubire. Despre o viata traita cu sens
Un graunte de iubire. Despre o viata traita cu sens De atât avem nevoie pentru a trăi cu mai multă credință și a face bine celor de lângă noi. Într-o lume care pare să uite cât de prețioasă este viața, această carte este un mesager al speranței: împreună, putem să transformăm un grăunte de iubire într-un 55.00 Lei
CrestinOrtodox Mobil | Politica de Cookies | Politica de Confidentialitate | Termeni si conditii | Contact