Cuviosul David

Cuviosul David Mareste imaginea.

Urcam pe drumurile din muntii Eviei. Peisajele sunt pline de farmec. Am ajuns la o manastire greceasca foarte ospitaliera. Ne-au intampinat cu cafea, rahat si multe dulciuri. Undeva in lateral, sub o icoana care o reprezenta pe Maica Domnului stand de vorba cu un batran calugar, curgea apa.

Mi s-a spus ca acela este izvorul sfantului David.

De la intrarea in manastire am simtit o stare de liniste, de pace si o bucurie inexplicabila imi inunda sufletul. Simteam prezenta acestui mare sfant facator de minuni, despre care nu stiam nimic. Am vazut in schimb lasate spre marturie, la icoana sa carje ale celor care s-au vindecat.

Undeva in fata capul Sfantului David era pus spre inchinare. Am aflat apoi ca i se spunea "Copilul Inaintemergatorului". Atunci cand era mic a fost surprins stand de vorba cu Sfantul Ioan Botezatorul. Tot el a fost acela care a pecetluit un trunchi de copac, dupa ce a introdus in scorbura banii adunati pentru constructia manastirii si l-a trimis din Rusia in Evia, pe ape. Si banii au ajuns cu bine. Un mare sfant al bucuriei. Asa l-am simtit. Si bucuria m-a insotit si la plecarea din manastire.

Silvia Moian

.

Despre autor

Moian Silvia Moian Silvia

Colaborator
53 articole postate
Publica din 11 Ianuarie 2011

Pe aceeaşi temă

02 Iulie 2012

Vizualizari: 1795

Voteaza:

Cuviosul David 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE