Pelerinaj in Grecia de sarbatoarea Invierii Domnului

Pelerinaj in Grecia de sarbatoarea Invierii Domnului Mareste imaginea.


Pelerinaj in Grecia de sarbatoarea Invierii Domnului

 

TARIF : 150 EURO / persoana , 05.04 - 10.04.2007, 6 zile
4 nopti cazare in hotel, mic dejun, masa de Paste, transport

Pentru un program de Paste deosebit am ales pentru dumneavoastra statiunea PARALIA KATERINI, una dintre cele mai cunoscute si atractive statiuni turistice, supranumita perla litoralulului Greciei de Nord, situata la doar 850 km de Timisoara si 75 km sud de Salonic. Statiunea scaldata de apele albastre ale Marii Egee este situata ideal pentru cei care doresc sa faca excursii la Meteora (145 km ), Halkidiki (150 km), Muntele Athos (200 km) si are o pozitie privilegiata pe Riviera muntelui Olimp (aflat la doar 20 km de statiune).

ZIUA 1, joi, 05.04.07: Plecare la ora 18.00 din Timisoara. Se calatoreste cu scurte opriri pe traseul : Timisoara - Salonic - Paralia Katerini ( 850 km ).

ZIUA 2, vineri, 06.04.07: Sosire dimineata in statiunea Paralia, aproximativ ora 10.00; Cazare la hotel si timp liber pentru odihna sau plimbare ;

ZIUA 3, sambata, 07.04.07: In cursul diminetii se organizeaza optional EXCURSIE LA METEORA (28 eur /persoana) - unde se viziteaza fascinantele manastiri "suspendate intre pamant si cer", un fenomen unic in lume; la intoarcere, oprire pe valea Tempii la izvorul Afroditei si Biserica Sf. Paraschiva, un renumit loc de pelerinaj. Seara , optional, participare individuala la SLUJBA DE INVIERE la biserica ortodoxa din Paralia
( situata chiar in centrul statiunii ).

ZIUA 4, duminica 08.04.07: Dimineata optional puteti participa individual la liturghie; la prinz MASA FESTIVA DE PASTE in taverna traditionala cu specialitate de miel si vin inclus in meniu. Dupamasa, puteti vizita orasul KATERINI ( 8 km de Paralia ).

ZIUA 5, luni, 09.04.07: Excursie optionala la :
1) MUNTELE OLIMP (20 eur /persoana)- lacasul celor 12 zei din antichitate, orasul Dion, cada lui Zeus si manastirea Sf. Dionisos si optional masa se poate servi in oraselul Panteleimonas sau

2)CROAZIERA IN JURUL MUNTELUI ATHOS ( 40 eur /persoana)
La intoarcere, optional, puteti participa la SEARA GRECEASCA ( program artistic traditional cu muzica live, dansuri populare si masa traditionala).

ZIUA 6, marti, 10.04.07: Plecare dimineata in jurul orei 09.00, cu oprire in SALONIC - cel mai frumos oras al Greciei - pentru un tur de oras panoramic cu autocarul (Turnul Alb, Arcul lui Galeriu, Rotonda, Biserica Sf. Dumitru). Se ajunge in tara in cursul noptii in functie de trafic.

TARIF: 150 eur / persoana - pt grup minim 40 persoane
170 eur / persoana - pt grup minim 30 persoane
200 eur / persoana - pt grup minim 20 persoane
Tarif valabil pentru persoana cazata in camera cu 2 paturi. La cerere, camera cu 1 pat sau 3 paturi.

GRUP MINIM 20 persoane. In cazul neconstituirii grupului minim, tariful excursiei se majoreaza in functie de numarul de turisti (datorita cheltuielilor de transport) sau excursia se anuleaza.

TARIFUL INCLUDE: cazare 4 nopti/persoana in hotel 2* superior - 3*; masa : mic dejun si masa festiva de Paste.Transport cu microbus / autocar, climatizat, cu TV, 2 soferi. Tur panoramic de Salonic cu autocarul.
Facilitati hotel: salon mic dejun, terasa, lift, parcare. Camere cu baie, aer conditionat, telefon, Tv.

TARIFUL NU INCLUDE: Asigurarea Medicala ( se achita suplimentar in agentie la tarife minime; pentru copii, studenti , pensionari, grupuri : reducere 10% ); Recomandam incheierea unei asigurari combinate ( storno si medicale ) la un tarif de 35 lei / persoana / 6 zile. Alte cheltuieli nespecificate la "tariful include".

NOTE IMPORTANTE : Excursiile optionale sunt organizate din Paralia de partenerii nostri din Grecia in limba romana. Datorita numarului limitat de locuri, rezervarea excursiilor optionale se face din Romania. Conditii de inscriere: plata unui avans de 50% din valoarea totala. Conditii de retragere: conform contractului turistic.

OBIECTIVE TURISTICE - scurta prezentare

METEORA - INTRE PAMANT SI RAI
Manastirile suspendate de la Meteora sunt un monument al naturii unic in lume, de o frumusete rara. Aceste manastiri au fost construite in sec. XII si XIII in varful stancilor, de catre calugarii de la Muntele Athos fiind de o valoare si un interes deosebit. Din cele 24 de manastiri care au fost construite de-alungul timpului de calugarii aflati in cautarea sihastriei, astazi mai functioneaza doar 6 ; se viziteaza 2 dintre cele 6 manastiri de la Meteora.

MUNTELE OLIMP SI CADA LUI ZEUS
Simbol antic al Greciei, legendarul munte Olimp a fost in antichitate casa celor 12 zei din mitologia greaca. Veti vedea ruinele sanctuarelor, orasul Dion si Cada Lui Zeus. Se spune despre Muntele Olimp ca nu arata niciodata la fel, deoarece conditiile atmosferice, briza mediteraneeana si soarele il fac sa aiba o imagine diferita de cate ori te uiti la el. Oprim la cada lui Zeus si la intoarcere, se viziteaza orasul Dion. Optional, se poate lua masa in oraselul Panteleimonas.

CROAZIERA IN JURUL MUNTELUI ATHOS
Muntele Athos se afla pe cel de-al treilea brat din peninsula Halkidiki si adaposteste 20 de manastiri si 1700 de calugari. Pe timpul excursiei se face o croaziera in golful din jurul muntelui, si se va prezenta istoria si cultura acestor manastiri. Pe munte pot face o vizita doar barbatii (cu acord special de la patriarhia din Romania si din Salonic), accesul femeilor fiind interzis.

SALONIC
Salonic este capitala regiunii Macedonia si al doilea oras ca marime al Greciei, dupa capitala Atena, centru economic si cultural al zonei balcanice cu numeroase atractii turistice. Orasul a fost construit de Kassandros in onoarea sotiei lui Alexandru cel Mare, care se numea Thessaloniki. Vom descoperi impreuna monumente de arhitectura romana si bizantina: Forumul Roman, Arcul lui Galerius, Muzeul de Arta Bizantina, Universitatea, Muzeul Arheologic, Biblioteca, numeroase biserici si manastiri ( Cei 12 Apostoli, Sfanta Ecaterina, Sfantul Dumitru, Rotonda, etc.), portul, promenadele de pe coasta cu o panorama deosebita si simbolul orasului, Turnul Alb .

Pentru a va putea inscrie va rugam sa sunati la Telefon/fax: 0256 200566, Telefon: 0356 442900, Mob:0720361910 sau sa va deplasati la Adresa: Timisoara, str. Paris, nr15, jud. Timis, 300010

 

Sursa: Episcopia Caransebesului


 

Pe aceeaşi temă

02 Iulie 2012

Vizualizari: 6192

Voteaza:

Pelerinaj in Grecia de sarbatoarea Invierii Domnului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE