Pelerinaj la Manastirea Prislop

Pelerinaj la Manastirea Prislop Mareste imaginea.

Data de plecare: 23.08.2014

Pret: 180 lei / pers.

Ziua 1. Plecare la ora 06:30 din Bucuresti pe traseul Ploiesti - Manastirea Ghighiu ( icoana facatoare de minuni Maica Domnului Siriaca ) - Busteni - Manastirea Caraiman - Sambata de Sus - Manastirea Brancoveanu ( mormantul Pr. Teofil Paraian, izvorul Parintelui Arsenie Boca). Cazare in Hunedoara pensiune 3*.

Icona Siriaca

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Ghighiu, numita si Maica Domnului Siriaca, este una dintre cele mai renumite icoane cu Maica Domnului din tara. Aceasta icoana, foarte veche si mult iubita de credinciosi, in fata careia s-au petrecut nenumarate minuni, se afla in biserica cea mare, in partea stanga. Icoana a ajuns in Romania in anul 1958, ea fiind adusa de catre episcopul Vasilios Samaha si oferita Patriarhului Justinian Marina, in urma unui vis in care Maica Domnului i-a cerut sa ii duca icoana in acest loc.

Ziua 2. Manastirea Prislop (mormantul Parintelui Arsenie Boca si pestera Sfantului Ioan de la Prislop) - Manastirea Lainici ( moastele Cuviosului Irodion, icoana facatoare de minuni Maica Domnului “Grabnic Ascultatoarea“, mormantul Parintelui Adrian Fageteanu ) - Bucuresti.

De aproape sapte secole, Manastirea Prislop reprezinta unul din cele mai importante asezaminte religioase ortodoxe din Transilvania. Nu departe de chilia Sfantului Ioan de la Prislop, se afla locul de odihna al unui alt vietuitor al manastirii: Parintele Arsenie Boca. Torturat si "vanat" de catre securitate pana la sfarsitul vietii, Parintele Arsenie este considerat a fi al treilea ctitor al actualei manastiri deoarece, in toti anii in care s-a nevoit aici (41 de ani) a pictat fresce si icoane deosebit de valoroase astazi, a reorganizat viata de obste si a redat manastirii stralucirea si frumusetea de care se bucura astazi mii de credinciosi veniti chiar si de peste hotare.

Mormantul Parintelui Arsenie Boca

Pretul include: transport cu autocarul ; 1 noapte cazare la pensiune 3* in Hunedoara ; ghid insotitor, preot insotitor

Grup minim: 35 pers. Pentru un grup mai mic de 35 pers. pretul se recalculeaza.

 Sunrise Turism

Tel / Fax: 0040 21 324.33.21

GSM: 0040 0721.58.53.58 ; 0760.52.88.11

contact@sunriseturism.ro

sunriseturism@yahoo.com

www.sunriseturism.ro

Pe aceeaşi temă

05 August 2014

Vizualizari: 2570

Voteaza:

Pelerinaj la Manastirea Prislop 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE