Cat pamant ii trebuie unui om

O persoana a auzit ca in Siberia exista cineva care vindea pamant cat cuprinde un om cu pasul intr-o zi, dus-intors, in schimbul sumei de o mie de ruble. Ispitindu-l vanzarea, s-a dus la proprietarul de pamant si i-a spus ca vrea si el sa cumpere. Proprietarul i-a spus: “Iata, suntem in acest punct. Pleci de aici drept inainte si atat cat vei cuprinde cu piciorul va fi al tau, cu o singura conditie: sa fii inapoi tot in acest punct, inainte de apusul soarelui".

Omul a pornit sa-si cucereasca pamantul.

Se uita si la soare si la pamantul din fata. Si isi tot zicea: "Am timp sa ma intorc si inapoi, dar trebuie sa cuceresc cat mai mult pamant". Si a mers pana cand si-a dat seama ca daca va merge mai departe, nu va mai avea timp sa se intoarca. Cu cateva clipe inainte de apusul soarelui, a reusit sa ajunga in locul de unde pornise. Dar in clipa in care a ajuns, a murit. Proprietarul le-a spus slujitorilor: "Sapati-i o groapa de doi metri lungime si de un metru latime, ca de atata pamant are nevoie si nu de cat a venit el cu lacomie sa cucereasca".
 

.

20 Septembrie 2010

Vizualizari: 5912

Voteaza:

Cat pamant ii trebuie unui om 3.00 / 5 din 2 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • DANIELA JILAVEANUPostat la 2010-09-21 06:57

    Foarte adevarat ,dar cine se mai gindeste la aceste aspecte ale vietii,la fel de frumos a spus si parintele Cleopa ,"averea unui om (materiala)este atit cit poti lua intr-un buzunar atunci cind murim.Daca oamenii ar constientiza aceste lucruri cred ca am fi mai buni,mai milosi si cu mai multa credinta.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE