Culoarea o alegem noi!

Un faimos predicator avea odată în enorie o minunată doamnă, care îşi petrecuse cea mai mare parte a vieţii pe patul de suferinţă. Intr-o perioadă deosebit de grea pentru ea, un prieten i-a spus cu compătimire: "Suferinţa îşi pune pecetea şi ne marchează viaţa, nu-i aşa?” Răspunsul a venit cu iuţeala fulgerului: „Da, suferinţa ne marchează viaţa cu pecetea ei, dar noi alegem culoarea!” Iar ea alesese minunatele culori ale credinţei şi dragostei.

Michael J. Dowling, cu braţul şi picioarele amputate, a devenit un cetăţean de frunte al comunităţii şi a dus o viaţă fericită, creativă şi utilă. Intr-o seară, oraşul său i-a adus un omagiu pentru realizările sale uluitoare. Mulţumindu-le concetăţenilor pentru dovezile de preţuire, el a spus: „Ii mulţumesc lui Dumnezeu pentru că nu sunt un infirm. Cred că am dovedit clar că a fi infirm este o stare a minţii, şi nu a trupului.”

Iată un învingător!

Un bărbat care îşi pierduse ochiul, urmând să-i fie înlocuit cu un ochi de sticlă, i-a spus medicului: „De vreme ce trebuie să-mi puneţi un ochi de sticlă, vă rog să-l faceţi să strălucească.”

Iată un învingător!

O mare credincioasă, pe care artrita acută o ţinea la pat de ani de zile, spunea: „Sunt în închisoarea lui Nero, dar nu sunt prizoniera lui Nero.” Cele mai multe din marile ei cărţi au fost scrise în perioada în care era invalidă. Nu era însă o prizonieră a artritei. Se ridicase deasupra durerii.

Iată o victorie - victoria lui Hristos asupra suferinţei!

Vorbind despre învăţămintele unei tragedii din viaţa sa, o mamă spunea: „Pe când soţul meu Frank şi cu mine locuiam în Pakistan, cu mulţi ani în urmă, copilaşul nostru în vârstă de şase luni a murit. Un bătrân Punjabi, auzind de nenorocirea noastră, a venit să ne consoleze. «O durere ca asta este ca şi cufundarea în apă clocotită, a spus el.

Dacă eşti un ou, nefericirea te va întări şi te va face nesimţitor. Dacă eşti cartof, vei ieşi din ea moale şi maleabil, flexibil şi adaptabil.»

Poate lui Dumnezeu I se părea caraghios, urmă ea, dar de multe ori m-am rugat: «Doamne, fa-mă să nu fiu un ou tare, ci un cartof moale şi maleabil.»”

Fragment din cartea "Vitamine duhovnicesti pentru inimile ranite. Zi de zi cu Hristos de‑a lungul anului bisericesc. vol. 2", Editura Sophia

Cumpara cartea "Vitamine duhovnicesti pentru inimile ranite. Zi de zi cu Hristos de‑a lungul anului bisericesc. vol. 2"
 

Pe aceeaşi temă

14 Iunie 2019

Vizualizari: 805

Voteaza:

Culoarea o alegem noi! 5.00 / 5 din 1 voturi.

Cuvinte cheie:

suferinta necazurile

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE