Cum se construiesc casele din Imparatia lui Dumnezeu

Un tanar bogat, petrecaret si indiferent fata de cele spirituale, a avut un vis trimis de Dumnezeu sa-l trezeasca din amorteala sa si sa-i dea posibilitatea sa se indrepte. Se facea ca murise si ca Sfantul Petru il conduce prin lumea de dincolo, aratandu-i cum petrec altii. Printre altele, a vazut acolo si un palat foarte frumos, aflat in constructie. „Al cui e palatul acesta?", intreaba el. Al gradinarului tau.

" „Al gradinarului meu? Imposibil. N-are ce face cu el. Pe pamant traieste intr-o coliba si pare multumit. Nici n-ar sti cum sa se foloseasca de el." „Si totusi e al lui. Stii dumneata cu ce si-l construieste?" „Nu poti sti. Are o leafa mica." „E mica intr-adevar, pentru ca nu i-o maresti dumneata. Dar, asa mica precum e, din ea da o parte saracilor si nevoiasilor. Nu-si opreste pentru dansul decat atat cat ii trebuie ca sa traiasca cinstit. Nu petrece fara rost, nu se desfateaza, posteste si se roaga dupa randuiala. Din tot ce da saracilor i se construieste aici acest palat. El, desigur, nu stie, nu banuieste. El face ce face din inima lui buna."

Mergand mai departe, a ajuns in fata unei colibe saracacioase, putrede, gata sa cada. Sfantul Petru se opri inadins in fata ei. „Cum se poate sa existe aici, ca si pe pamant, asemen ase?, intreba tanarul. A cui poate fi?" „A ta", raspunse simplu Sfantul Petru. „A mea?» se ingrozi tanarul. Nu se poate. Eu locuiesc intr-un palat. Cum voi locui intr-o astfel de cocioaba? Dumnezeu nu poate face atata nedreptate." „Nu e deloc o nedreptate. E tocmai dreptatea care ti se cuvine. Casele se construiesc aici din materialele trimise de oameni de pe pamant. Tu n-ai trimis nimic!"

In aceeasi clipa Sfantul Petru se facu nevazut. Si tot in momentul acela tanarul se trezi din vis. In tot restul vietii nu mai facu nimic altceva decat sa-si trimita materiale dincolo (prelucrare dupa D. Bodale, Trairi in Hristos, Detroit, 1985, p. 106). Talcuiri noi la texte vechi, Editura Sophia

.
Pe aceeaşi temă

17 Septembrie 2015

Vizualizari: 6361

Voteaza:

Cum se construiesc casele din Imparatia lui Dumnezeu 5.00 / 5 din 4 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE