Cum sa ne cerem datoria

Un frate l-a intrebat pe avva Pimen: "Daca un frate are o mica datorie la mine, sa i-o cer?“.

Batranul ii spune: "Cere-i o singura data“.

Fratele intreaba: "Si ce fac daca nu izbutesc sa-mi alung gandul de la datorie?“.

Batranul ii zice: "Lasa gandul tau sa urle, dar nu-l supara pe frate“.
 

02 August 2010

Vizualizari: 13376

Voteaza:

Cum sa ne cerem datoria 5.00 / 5 din 3 voturi. 6 review utilizatori.

Comentarii (6)

 • Larisa-Andrada CosierPostat la 2011-02-02 11:51

  La urma urmei, noi chiar nu contam; important este ca Dumnezeu exista, si daca Il putem face prezent in viata oamenilor prin faptele noastre, lasand de la noi pt altii, nu cred ca ne-am putea dori cv mai mult.

 • Rodica MurariuPostat la 2010-10-26 19:05

  Pilda aceasta ma duce cu gandul la datornicul nemilostiv.

 • Adriana BPostat la 2010-08-06 21:44

  Este adevarat ca am trecut fiecare prin asemenea intamplare,ca cineva sa uite de imprumutul pe care i l-am dat.Noi am ramas cu gandul la datorie evitand sa i-o cerem,dar nu ne-am dat seama ca Dumnezeu ne-a dat inapoi acl imprumut ,prin alte persoane,si poate chiar inzecit.Noi suntem mereu cu gandul in alta parte ocolind bunatatea Divina.

 • Maria CiobanuPostat la 2010-08-03 23:31

  da frumoasa pilda, dar idee nu am cum sa tinem cont de ea in zilele noastre, de exemplu kum procedam din caz ka avem nevoie urgent de datoria data? ne imprumutam noi si apoi altul trebuie sa tina cont de pilda? idee nu am cum sa facem sa nu suparam pe nimeni

 • Pop LacramioaraPostat la 2010-08-03 11:27

  parca noua nu ni s-a intamplat niciodata? Pote altfel nu mai ajungem sa facemcuiva vre-un bine.Asa fara sa ne dam seama lucreaza Dumnezeu in locul nostru si asa putem avea si noi ceva castig pentru cealalta UME CARE EXISTA CU SIGURANTA CHIR DACA NOI O IGNORAM MEREU.

 • IOLANDA MARIANA COTEANUPostat la 2010-08-03 09:14

  frumoasa plida,intradevar de multe ori cind am dat cuiva ceva imprumut si vedeam ca nu-si aminteste sau cine stie din ce motiv nu-mi putea restitui acea datorie,nu indrazneam sa-i spun nimic sa nu supar pe acea persoana.iar in gandul meu imi ziceam"lasa ...o sa-mi inchipui ca am dat de pomana acei bani,sau ce dadusem eu"....si in felul asta ma sinteam si eu bine ,sufleteste.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE