De ce tipa oamenii cand sunt suparati ?

Intr-o zi, un batran puse urmatoarea intrebare ucenicilor sai:

- De ce tipa oamenii cand sunt suparati ?

- Tipam deoarece ne pierdem calmul, zise unul dintre ei.

Parintele intreba din nou, zicand:

- Dar de ce sa tipi, atunci cand cealalta persoana e chiar langa tine?

- Pai, tipam ca sa fim siguri ca celalalt ne aude! - incerca un alt discipol.

Parintele intreba din nou:

- Totusi, nu s-ar putea sa vorbim mai incet, cu voce joasa ?

Nici unul dintre raspunsurile primite nu-l multumi pe paritne. Atunci el ii lamuri, zicand:

- Stiti de ce tipam unul la altul, atunci cand suntem suparati ? Adevarul este ca, atunci cand doua persoane se cearta, inimile lor se distanteaza foarte mult. Pentru a acoperi aceasta distanta, ei trebuie sa strige, ca sa se poata auzi unul pe celalalt. Cu cat sunt mai suparati, cu atat mai tare trebuie sa strige, din cauza distantei si mai mari. 

Apoi continua:

- Pe de alta parte, ce se petrece atunci cand doua fiinte sunt indragostite? Ele nu tipa deloc. Vorbesc incetisor, suav. De ce? Fiindca inimile lor sunt foarte apropiate. Distanta dintre ele este foarte mica. Uneori, inimile lor sunt atat de aproape, ca nici nu mai vorbesc, doar soptesc, murmura. Iar atunci cand iubirea e si mai intensa, nu mai e nevoie nici macar sa sopteasca, ajunge doar sa se priveasca si inimile lor se inţeleg. Asta se petrece atunci cand doua fiinte care se iubesc, au inimile apropiate.

Apoi, mai zise:

- Cand discutati, nu lasati ca inimile voastre sa se separe una de cealalta, nu rostiti cuvinte care sa va indeparteze si mai mult, caci va veni o zi in care distanta va fi atat de mare, incat inimile voastre nu vor mai gasi drumul de intoarcere.

26 Iunie 2010

Vizualizari: 11378

Voteaza:

De ce tipa oamenii cand sunt suparati ? 5.00 / 5 din 2 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • ion mirosanuPostat la 2011-02-24 16:08

    Darul lui Dumnezeu nu este abstinenţa şi înfrânarea acestea sunt doar căi prin care putem imagina un drum care să ne apropie de ţelul noastru . Cei care au un ţel ştiu că orice abatere atrage după sine consecinţe ce nu pot fi descrise-n cuvinte şi cine are minte să desluşească asemenea taine decât doar cel ce le trăieşte . Poate desluşi cineva viaţa aproapelui său ? Eu cred că nu . Părinţii bisericii , mai toţi ştiu că atunci când un om începe să se separe de un alt om ruptura apare mai întâi la interior apoi începe să se simtă-n faptele lui . E trist dar cred că trebuie să avem grijă cu ceea ce simţim şi cum ne canalizăm nevoile care sunt atât de puţine doar că noi le amplificăm matematic pentru că ne-am pierdut cu firea . O întrebare care vântură astăzi pe toată lumea este : CINE ESTE ŞEFUL ? (Răspunsul este simplu dar lumea a reacţionat ...''spune-ţi voi '')

  • picatura copiluPostat la 2010-06-28 21:24

    Pilda de azieste tare frumoasa, imi aduce aminte de cuvantul unui pustnic tare hatru Parintele Proclu din Neamt.I-am citit cartea si acolo am gasit o vorba cu haz :"Daca ai burta mare, Duhul Sfant nu te poate cuprinde, nu te poate imbratisa..." Deci sa luam aminte la post, sa ne infranam si pantecele si gura, sa nu alungam darurile lui Dumnezeu.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE