Teama de Dumnezeu

O persoana a intrebat un parinte: 

- "Ce sa fac pentru a ma teme de Dumnezeu?"

Parintele i-a raspuns:

- "Apropie-te de omul care se teme de Dumnezeu si te vei teme si tu de El".

Pe aceeaşi temă

17 Ianuarie 2013

Vizualizari: 5208

Voteaza:

Teama de Dumnezeu 3.67 / 5 din 3 voturi. 4 review utilizatori.

Comentarii (4)

 • teodor-toma munPostat la 2013-01-18 12:34

  Când iubești pe cineva, respecți persoana, respectând ai și teamă - măcar teama de a nu-l supăra. Cu atât mai mult dacă iubești pe Cineva care a dovedit cât de mult te iubește. Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Cap. 7 1. Având deci aceste făgăduinţe, iubiţilor, să ne curăţim pe noi de toată întinarea trupului şi a duhului, desăvârşind sfinţenia în frica lui Dumnezeu. Cartea lui Iov Cap. 28 28. După aceea Dumnezeu a zis omului: Iată, frica de Dumnezeu, aceasta este înţelepciunea, iar în depărtarea de cel rău stă priceperea". Pildele lui Solomon Cap. 8 13. Frica de Dumnezeu este urgisirea răului. Mândria şi obrăznicia, calea răutăţii şi gura cea aprigă le urăsc eu. Cap. 9 10. Începutul înţelepciunii este frica de Dumnezeu şi priceperea este ştiinţa Celui Sfânt. 27. Frica de Dumnezeu este un izvor de viaţă, ca să putem scăpa de cursele morţii. Cap. 16 6. Prin iubire şi credinţă se ispăşeşte păcatul şi prin frica de Dumnezeu te fereşti de rele. Psalmi Cap. 35 1. Necredinţa călcătorului de lege spune inimii mele, că nu este într-însul frica de Dumnezeu. Cartea înţelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul) Cap. 40 28. Banii şi tăria înalţă inima; şi mai mult decât amândouă, frica de Dumnezeu. 30. Frica de Dumnezeu este un rai binecuvântat, şi mai mult decât toată mărirea, preţul ei.

 • N DPostat la 2013-01-18 11:12

  Cat timp suntem fii ai pacatului nu ne putem numi fii ai lui Dumnezeu, nu putem sa spunem curat "iubim pe Dumnezeu". Teama de Dumnezeu este de fapt teama de pacat si de neputinta noastra, care la inceputul vietii duhovnicesti este mare. Cei care spun ca "nu pot cadea si nu voi cadea", cu siguranta ca nu au experienta in viata duhovniceasca. Cei care spun "iubire de Dumnezeu" cu siguranta ca nici cu degetul nu au atins incercarile grele ale vietii si din nou, nu stiu greutatile vietii duhovnicesti. Dupa ce vei purta o viata crucea lui Hristos, asa cum a purtat-o El, dupa ce vei muri pe cruce, asa cum a murit El, atunci poti sa spui: "iubesc pe Dumnezeu si El ma iubeste". Iubirea lui Dumnezeu este dobandita dupa cei 40 de ani de trecut prin focul desertului Sinai, prin care toti oamenii trebuie sa trecem, pana ajungem la pamantul fagaduintei si la iubirea de Dumnezeu. Inainte de asta este ar fi bine sa il iubim pe Dumnezeu cu multa smerenie.

 • costel popescu Postat la 2013-01-18 09:23

  Teama sau frica de Dumnezeu este pentru incepatori. Mai tarziu, dupa ce omul s-a intarit in dragostea fata de Dumnezeu, nu mai face nimic din frica, face totul din iubire.

 • Gabriel DumitruPostat la 2013-01-18 07:15

  De ce sa-ti fie teama de Dumnezeu? Oare numai prin terore si frica se poate face educatie? dumnezeu te iubeste indiferent ce faci. Trebuie doar sa te temi ca actiunile tale l-ar putea supara chiar daca uneori aceasta se intampla fara ca sa vrei, de aceea trebuie sa-L rogi pentru iertare.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE