Sfaturi pentru postul de lunga durata

Sfaturi pentru postul de lunga durata Mareste imaginea.

Postul randuit de Sfintii Parinti pentru o perioada mai lunga de zile nu cheama la o mortificare a trupului, ci la o induhovnicire a lui. Biserica nu recomanda pentru cei care nu au mai tinut post sa inceapa cu unul aspru. Postirea trebuie facuta treptat, ca ea sa nu duca la o slabire a trupului. Fiecare persoana poate decide cate zile doreste sa tina post, in asa fel incat sa nu slabeasca trupul. Dar indiferent de numarul zilelor de renuntare pentru mancarea de dulce, cel mai important este sa depunem tot efortul sa devenim mai buni si mai iertatori cu cei din jur.

Cand incepem sa postim, trebuie sa inmultim rugaciunea si faptele bune. Fara ele ne va fi greu sa postim. E bine sa retinem ca nu renuntam la mancarea de dulce ca sa ne saturam cu cele de post. Nu acesta este scopul postului. Este bine ca ne infranam de la anumite alimente, dar nu trebuie sa ramanem doar la nemancare. Noi nu mancam anumite alimente pentru ca dorim sa ne impartasi cu Trupul si Sangele Domnului. Asadar, postul nu este doar ce nu mancam. Reducem o parte din hrana materiala, dar sporim hrana spirituala.

Incercati sa tineti post si in zilele de miercuri si vineri din fiecare saptamana si veti vedea ca o sa va fie mai usor sa tineti postul de lunga durata si veti avea parte de multe binefaceri.

Iulian Predescu

.

18 Martie 2024

Vizualizari: 3704

Voteaza:

Sfaturi pentru postul de lunga durata 5.00 / 5 din 2 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE