Duminica dinaintea Botezului Domnului

Duminica dinaintea Botezului Domnului Mareste imaginea.

 De ce nu Il iubesc oamenii pe Dumnezeu? Pentru ca nu indragesc Adevarul (prefera nedreptatea).  Rugaciunea ne scoate din neadevar.

OFERTA lui Dumnezeu = VESNICIA. VICLENIA NECREDINTEI = aceea de a MIMA credinta (asa cum diavolul mimeaza puritatea). SA NU BAGATELIZAM CUVANTUL SFINTEI SCRIPTURI!  In V.T., “Dumnezeu a vorbit…” – de 2.000 de ori. Carte unica, descoperita pe parcursul a 1.500 de ani. Au contribuit 40 de autori sfinti: IOSUA (general de armata), DANIEL (prim-ministru), NEEMIA (paharnic), PETRU (pescar), LUCA (doctor), MATEI (vames).Prezinta PLANUL lui DUMNZEU DE A NE SALVA. Tema centrala: IISUS HRISTOS! “Anglia l-a dat pe Shakespeare, dar Biblia a facut Anglia posibila”. Textul original poate fi recompus si prin cele:  5500 manuscrise;  18.000 copii;  86.000 de citate biblice ale autorilor de sec. I-III (avem textul original, nimic nu a modificat nimic!). VIATA LUI IISUS a fost scrisa de catre MARTORI OCULARI. MESAJUL: REVOLTA (neascultarea) lui Adam a adus pacatul in lume umeaza Planul de salvare/mantuire).  Chiar existenta poporului ales este o dovada obiectiva a adevarului biblic. IMPLINIREA PROFETIILOR (acorda veridicitate).

____________________________________________________

CREDEM CA EXISTA DUMNEZEU! El ne-a spus asta si ni S-a aratat!  EFORTURILE DICTATORILOR de a distruge Biblia au fost zadarnice. BIBLIA A RAMAS, NERO A DISPARUT DE MULT. AZI NE BOTEZAM COPIII PAVEL, NERO A RAMAS NUME DE CAINE. BIBLIA ne lasa o pregnanta siguranta de adevar. NU E DOAR “CEA MAI REUSITA POVESTE”, ci e ADEVARUL (Ajungem la Dumnezeu numai prin IISUS HRISTOS). E neindoielnic ca Iisus a venit pe pamant SA NE ARATE CINE E DUMNEZEU! DUMNEZEU S-A COBORAT, PENTRU CA OMUL SA NU SE MAI INALTE SINGUR. ARMA CARE A CUCERIT LUMEA: INVIEREA. Stim atat de multe despre Iisus: mai multe decat oricine altcineva din antichitate. Semnul Invierii Il desemneaza pe Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu. Apostolii – martiri: stiau ca Invierea nu e un fals.

__________________________________________

EXISTA MINUNI! Despartirea Marii Rosii, mana din pustie, apa preschimbata in vin, inmultirea painilor, umblarea pe mare, vindecarea orbilor, invieri de morti.  Exista Dumnezeu; deci, exista minuni! FAPTE 26, 8 (zice Sf. Pavel):“CE?! VI SE PARE DE NECREZUT

CA DUMNEZEU INVIE MORTII?!” Toate minunile au un scop precis (ele nu apar ca o parada). Cea mai mare minune este CONVERTIREA NOASTRA. Credinta produce schimbari esentiale in viata noastra. Pericolul major al omenirii e insusi omul (neconvertit). Fundalului pesimist al lumii, Iisus ii opune speranta. Iisus ne da sansa sa ne armonizam cu Dumnezeu. Sa nu ii smintim pe altii. Cand nu exista impotrivire, harul lui Dumnezeu lucreaza. Hristos trece si pleaca de la noi, pentru ca nu suntem pregatiti; nu pentru ca nu putem, ci pentru ca nu vrem. Cautam prea mult SA NE JUSTIFICAM si prea putin SA NE SCHIMBAM. Daca cineva nu traieste ca un crestin, asa cum i se cere prin Botez, si ramane doar botezat, in ziua Judecatii aceasta taina infricosatoare va fi in defa¬voarea lui. Sa ne predam ne¬conditionat lui Dumnezeu, cu gandul ca ne pierdem daca nu ne vom preda, dar si cu gandul ca ne predam lui Dumnezeu Cel iubitor de oameni, unui Dumnezeu care este numai iubire. Si sa avem convin¬gerea absoluta ca ne va mantui. Nu ne va mustra, nu ne va respinge, nu se va mania pe noi fiindca am intarziat sa ne predam.

Marius MATEI

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
262 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

01 Ianuarie 2014

Vizualizari: 2215

Voteaza:

Duminica dinaintea Botezului Domnului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE