Potolirea furtunii. Umblarea pe mare

 Potolirea furtunii. Umblarea pe mare Mareste imaginea.

Furtuna pe Marea Galileii. Iisus paseste pe valuri. Si ne spune sa indraznim si noi sa facem asta. Sa sfidam vantul. Sa infruntam valul.

Sa ne incredem in puterea Lui. Sa nu ne mai temem. Sa terminam cu fricile fara rost. Doar El este cu noi. Doamne, ajuta-ne sa nu ne scufundam! Alunga-ne spaima! Vrem sa inaintam in infinitul Tau. Ajuta-ne sa cerem cu credinta, nicidecum indoindu-ne. Tu Singur, Doamne Atottiitorule, ai poruncit furtunii si au tacut valurile marii. Tu singur nu poti fi evacuat din inimile noastre. Fara Tine, secularismul nu poate opri furtunile.

Doamne, Tu esti sursa noastra de putere! Tu esti intarirea noastra, Doamne! Tu Singur esti scutul nostru. Doar Tu esti puterea noastra mantuitoare. Doamne, Tu esti adapostul nostru. Multumim, scaparea noastra! Tu, Doamne, ne vii in ajutor! Nu ne lasi sa ne scufundam.

Tu, Doamne, ne incingi cu putere! Nimeni nu este puternic ca Tine, Doamne! Tu pazesti pasii sfintilor. Tu nu ii lasi sa se scufunde. Departe-departe de noi gandul sa Te parasim. Cautam pururea fata Ta. Ne aducem aminte de minunile Tale. Chemam numele Tau. Doamne, la Tine este toata puterea! Numai Tu poti sa ne salvezi. Daca traim, pentru Tine traim, Doamne. Ajuta-ne sa ne bucuram pururea! Fereste-ne de orice ambalaj malefic. Sporeste-ne indrazneala si scapa-ne de tupeu (aroganta, obraznicie, nesimtire). Nu ne vom ineca! Tu esti pe val cu noi. Tu ne scapi de anxietatile paralizante. Tu ai biruit lumea, indraznim si noi. Daca ne-ai creat ca sa mergem, nu ne vom tari. Nu Te-ai facut om ca noi sa orbecaim, sa ne taram de colo-colo. Iar cand inima nu ne osandeste, avem indraznire catre Tine. Ajuta-ne sa avem cugetul impacat. Vrem sa interpretam corect aceeasi realitate, ca sa Te punem pe Tine pe primul loc in viata noastra. Potoleste Tu furtuna!

Marius MATEI

.

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
262 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

09 August 2014

Vizualizari: 2440

Voteaza:

Potolirea furtunii. Umblarea pe mare 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE