Vindecarea slabanogilor din Capernaumul ruinat

Vindecarea slabanogilor din Capernaumul ruinat Mareste imaginea.
Procesul de vindecare nu e complicat, pentru ca Doctorul nu ia spaga 
  
Toti pacientii (rabdatorii) se vindeca. Unii se reimbolnavesc. Doar cei impacientati se panicheaza si se opun Leacului. Vindecarea nu e meritul bolnavului, nici al spitalului, ci al Doctorului. Pentru ca Doctorul este si Creator si Pedagog si Sfintitor si Invesnicitor.
Bolnavul se poate incapatana intr-o rezistenta de-a curmezisul, poate fugi din hanul de oaspeti. 
 
Crezi tu, cititorule, ca poti fi vindecat? Asa, simplu, fara citate, fara traininguri, fara conferinte? Doar prin credinta, fapte buna si har? Cauta o altfel de viata, cauta alt sens al vietii, nu te lasa sedus de otrava frumos ambalata. Nu te lasa smintit de falsii felceri, nu ei te vor vindeca, nici nu vei raspunde tu pentru malpraxisul lor.
 
Pare o nebunie si chiar este. Este nebunia nebuniilor! Sa crezi! Apoi, dintre cei ce cred, sa si vii la biserica. Apoi, dintre cei ce vin la biserica, sa te si impartasesti. Si dintre cei ce se impartasesc, chiar sa crezi ca te impartasesti cu Hristos Curatitorul.
 
Vindecarea prin indrazneala
 
Cel ce ezita rateaza. Cel nehotarat pierde. Cel ce indrazneste sa creada, intr-o lume plina de respingere, va fi salvat. Si va salva si pe altii impreuna cu el. Indrazneala aduce pregatire. De ce sa te mai pregatesti, cand oricum renunti?! Cei indrazneti sunt iertati. Dar nu cei grosolani. Cei ce au curaj sa spuna ca turma merge spre prapastie pot salva doua iote si pei insisi. Restul raman bolnavi, depresivi. Dar niciodata incurabili!
 
Rugaciunea credintei mantuieste pe cel bolnav. Marturisirea credintei are putere vindecatoare, pentru ca presupune indrazneala, curaj, dar niciodata tupeu. Trebuie doar sa valorificam starile de euforie duhovniceasca, sa nu ratam sansele la nemurire. Cand ne putem ruga mai mult, sa profitam. 
 
Alergam la Tatal pentru ca Il iubim, nu pentru ca ne ofera daruri. Ne vindeca pentru ca ne iubeste. Vindecarea este un proces de restaurare. Asa cum restaurezi lemnul putred, redandu-i valoarea. Tatal restaureaza intreaga noastra persoana. Vindecarea inlatura lipsa de echilibru si panseaza dezastrul. Este o vindecare completa. Intreg sistemul vietii este reparat. Este un transplant divin. Regenerarea impedica necroza si mai acorda o sansa spiritualului. 
 
Este o inlocuire salvatoare cu un tesut nou. Este o pregustare a vesniciei. Bucuria luminii invinge tristetea mortii. Este o regenerare si o inlocuire concomitenta, dincolo de stiinta noastra. Mecanismul vindecarii tine de logica divina, de nepatruns pentru noi.
 
Vindecarea inseamna implinire
 
A fi vindecat presupune despatimire, iluminare si desavarsire. A fi implinit in Dumnezeu pentru eternitate. A fi coplesit, fara a fi strivit. A prefera abordarea duhovniceasca, a fi refacut ca titular, prin ascultarea de Tactician, prin bucuria victoriei Lui, impartasita noua gratuit. Noi doar trebuie sa fim activi in lotul echipei castigatoare.
 
Obiectivul este clar: mantuirea. Nimic in plus. Biserica este un focar de lumina. Aici curge izvorul nemuririi. Liturghia este o riposta fata de deceptia lumii.
Sunt si oameni pentru care liturghia este totul pe lume, singura implinire vindecatoare.
 
 
 Marius Matei
.

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
262 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

26 Martie 2016

Vizualizari: 1700

Voteaza:

Vindecarea slabanogilor din Capernaumul ruinat 4.00 / 5 din 2 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE