Campania pentru colectarea a 2% din impozitul pe venit

Campania pentru colectarea a 2% din impozitul pe venit Mareste imaginea.

Asociatia Filantropica-Sociala Sfantul Apostol Stefan

Cu putin se poate face mult bine !

Participa activ la campania 2%

Fii promoterul ideii: “Cu putin, chiar si cu 2 %,se poate face multe lucruri bune. Fie ca ne esti prieten sau colaborator, iti sta in putere sa arati ca "iti pasa!" Daca doriti, puteti sa directionati cei 2% catre organizatia noastra. Banii dumneavoastra vor fi folositi pentru intrajutorarea copiilor aflati in dificultate si familiilor acestora, pentru batranii singuri si saraci si pentru toti cei care au nevoie de ajutor.

De ce sa ne alegeti pe noi? Suntem dedicati acestui proiect, suntem dedicati acestei cauze si suntem ferm hotarati sa ajutam pe cei care sunt in nevoi. Nu avem interese ascunse, iar toate donatiile sunt directionate catre beneficiarii nostri. Toate eforturile noastre sunt concentrate pentru un singur scop: sustinerea si indrumarea beneficiarilor nostri. Noi nu pretindem ca schimbam destine, dar cu siguranta oferim o sansa, o sansa pentru ei la schimbare, o mana de ajutor, un sprijin in cele mai grele momente. Suntem cei care nu le intorc spatele, suntem cei care le zambesc atunci cand disperarea, singuratatea si ignoranta lovesc. Puterea lor e in mainile tale, ajuta-ne sa-i ajutam. Directioneaza acum 2 % din impozitul pe venit fara costuri suplimentare.

In Romania, 2% din impozitul pe venitul global este in medie de 9 RON. Cu acesta suma poti contribui la:

· o masa calda timp de trei zile pentru un copil;
· medicamente pentru o persoana bolnava si singura;
· un set de rechizite pentru un copil nevoias.

Potrivit Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, fiecare cetatean poate decide modul in care sunt cheltuiti 2% din impozitul pe venit datorat statului, directionand aceasta suma catre o organizatie neguvernamentala. Practic, cetateanul indica statului modul in care vrea sa fie cheltuita o parte din impozitul sau. Puteti astfel decide daca de 2% din impozitele pe care oricum le platiti, beneficiaza statul sau acei oameni care nu au conditiile necesare unei vieti normale.

Noi, Asociatia Filantropica-Sociala Sfantul Apostol Stefan, am ales sa ne ingrijim de cei aflati in situatii dificile ! Pentru aceasta nu este necesar sa facem anchete de specialitate, cei saraci sunt in numar foarte mare si ii intalnim peste tot. Directionati acest procent catre Asociatia Filantropica-Sociala Sfantul Apostol Stefan si sprijiniti eforturile ei de a facilita accesul la o viata normala a celor saraci.

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa directioneze 2% din impozitul pe venit catre o entitate nonprofit infiintata conform ordonantei 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii. Normele metodologice pentru directionarea a 2% din impozitul pe venit au fost publicate in Monitorul Oficial Nr. 115 din 15 februarie 2007. Este vorba de Ordinul Ministrului Finantelor Publice 185 din februarie 2007.

Ce este sistemul 2%?

Sistemul “2%” permite contribuabililor, persoane fizice, sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala. Este sistemul prin care fiecare are posibilitatea sa decida in mod direct ce se intampla cu impozitul lui.

De ce 2%?

Este un mecanism democratic care asigura transparenta politicii fiscale si bugetare. Ofera sansa contribuabililor sa se implice in eforturile organizatiilor neguvernamentale de a solutiona diferite probleme sociale, fara a genera un cost suplimentar. Ajuta la dezvoltarea societatii civile si a bugetului de stat, prin legatura creata intre cetateni, organizatii si stat.

De ce e bine sa folositi aceasta prevedere?

* Nu va costa nimic!

* Contribuiti la eficientizarea cheltuirii banului public - deci al dvs !

* Puteti ajuta la rezolvarea problemei unui semen aflat in dificultate. directionand 2% catre o organizatie care lucreaza in acel domeniu.

* Puteti ajuta copii ,batrani si familii sarace directionand 2% catre organizatia noastra!

* Directionarea a 2% din impozitul dvs. este o optiune si nu o obligatie.

* Nici o autoritate a statului, nici o organizatie sau angajatorul dvs nu va pot obliga sa faceti acest lucru.

Cum poti ajuta si tu?

E simplu. Completeaza cu datele tale personale declaratia pe care o poti otine sau de la administratia financiara, o poti descarca de pe site-ul www.mfinante.ro ,sau de pe site-ul asociatiei www.asociatia-sfantul-stefan.ro la rubrica Donatii, sau poti solicita o copie la adresa de E-mail: asociatia_sfantulstefan@yahoo.com - Aici gasiti atat formularele de completat, cat si datele asociatiei noastre. Nu este nevoie sa trimiteti alte documente insotitoare (fisa fiscale, copie CI, etc). Aceasta campanie va dura pana la sfarsitul lunii aprilie 2011.

Ce trebuie sa faceti?

Pasul 1: Completati formularul precompletat cu datele asociatiei: “Asociatia Filantropica-Sociala Sfantul Apostol Stefan”: Formularul 230. Prin formularul 230 puteti sa directionati 2% din impozitul anual catre o asociatie nonprofit.

Pasul 2: Completati doar anul si campul I „Date de identificare a contribuabilului” cu datele dumneavoastra personale. Completarea sumei nu este obligatorie. Administratia financiara va calcula si va completa suma. Puteti lasa casuta necompletata. Semnati formularul Formularul 200.

Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 - Declaratie speciala privind veniturile realizate, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, ”Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.

Trimiteti prin posta declaratiile la adresa administratiei financiare de la domiciliul dvs.pe care o gasiti pe google, depuneti-o chiar dvs sau transmiteti-ne-o noua.  Daca ati facut-o, v-ati adus contributia la buna cheltuire a fondurilor publice si ati contribuit la o viata mai buna semenilor dumneavoastra.! Pana la 31 decembrie administratia financiara va centraliza toate informatiile si va vira sumele stranse catre organizatia noastra.

Daca aveti neclaritati sau doriti detalii, nu ezitati sa ne contactati. Daca credeti ca este un lucru bun si daca nu va deranjeaza, trimiteti va rugam aceste informatii la cat mai multe persoane.  Va multumim pentru intelegere si cooperarea cu asociatia noastra.

Presedintele asociatiei, Preot Paul Adrian Stanescu
Asociatia Filantropica-Sociala Sfantul Apostol Stefan
Cod fiscal: 25972896
Cont bancar la BRD: In Lei: RO44BRDE030SV82502330300
Date de contact : E-mail: asociatia_sfantulstefan@yahoo.com
www.asociatia-sfantul-stefan.ro
Telefon: 0727837426, 0724257452, 0748033836

Despre autor

paul stanescu paul stanescu

Colaborator
1 articole postate
Publica din 16 Februarie 2011

Pe aceeaşi temă

31 Iulie 2012

Vizualizari: 598

Voteaza:

Campania pentru colectarea a 2% din impozitul pe venit 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE