Cine este tatal tau?

Cine este tatal tau? Mareste imaginea.

Citim că odată Ava Daniel a coborât într-un sat ca să-şi vândă rucodelia sa. Atunci s-a apropiat de el un tânăr care l-a rugat fierbinte: „Părinte, veniţi în casa mea, ca să citiţi o rugăciune soţiei mele, pentru că este stearpă şi nu face copii!" Şi bătrânul a primit. S-a dus la casa tânărului şi i-a citit o rugăciune femeii lui ca să poată zămisli. „Când va naş-te femeia, să mă înştiinţezi!", i-a spus la plecare şi s-a dus la chilia lui. Şi nu i-a spus: „dacă naşte", ci: „când naşte". Era sigur că Dumnezeu va asculta rugăciunea lui! Şi la puţină vreme femeia a rămas însărcinată, însă prin sat au început să zică: „Pruncul care se naşte este al Avei Daniel!"

Bârfa s-a răspânditîn tot locul, ajungând şi la urechile bătrânului, care n-a scos nici un cuvânt din gura lui, ci L-a lăsat pe Dumnezeu să vorbească. „Dacă nu vorbeşti când eşti nedreptăţit, va vorbi Dumnezeu pentru tine", spunea fericitul bătrân Iacov Tsalikis. Şi, într-adevăr, Dumnezeu a vorbit de dragul Avei Daniel, şi a făcut-o într-un chip şocant.
Când femeia a născut, soţul s-a dus la schit şi l-a înştiinţat pe bătrân. „Vreau să-mi faci o masă şi să chemi pe rudeniile şi pe prietenii tăi!", i-a zis. Cu siguranţă însă bătrânul n-avea nevoie de masă, ci urmărea să-i înveţe altceva. Şi Dumnezeu a vorbit în locul lui, de dragul bătrânului.

Când mâncau toţi împreună, prieteni, cunoscuţi, consăteni, membri ai familiei, bătrânul a luat pruncul (în vârstă de 25 de zile) în mâinile lui şi în faţa tuturor a întrebat: „Spune-mi, copile, cine este tatăl tău?" Iar el a răspuns, arătându-l cu degeţelul pe tatăl său.

Fapta aceasta a Avei Daniel este mai presus de raţiune! Nu este cu putinţă să te înţelegi cu un prunc de 25 de zile, să îţi răspundă la ceea ce-l întrebi. Insă ava a avut îndrăzneală, l-a întrebat pe prunc şi a primit răspunsul pe care l-a dorit. Şi era sigur de răspuns, altfel nu l-ar fi întrebat pe prunc, căci s-ar fi făcut de ruşine! Insă cum avea certitudinea că-i va răspunde? L-a înştiinţat Dumnezeu! Şi Dumnezeu a făcut-o pentru că sfântul avea încredere absolută în El.

Domnul a zis: Să nu se tulbure inima voastră; credeţi în Dumnezeu, credeţi şi în Mine (Ioan 14,1). Arătaţi-Mi încredere şi rămâneţi în linişte!

Arhim. Vasilios Bacoianis

Cum sa biruim nedreptatea. Indrumar pentru linistea inimii, Editura de suflet

Cumpara cartea "Cum sa biruim nedreptatea. Indrumar pentru linistea inimii"

 

03 Martie 2016

Vizualizari: 662

Voteaza:

Cine este tatal tau? 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

vasilios bacoianis

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE