Copilul si Dumnezeu

Copilul si Dumnezeu Mareste imaginea.

Daca intrebi un parinte cat de mult isi iubeste copilul, va raspunde, fara ezitare: "Mai mult decat orice pe lume" sau poate raspund "Aproape la fel de mult ca si pe Dumnezeu." Pana aici e foarte bine. Daca ne iubim copiii, trebuie insa sa se vada si in faptele noastre, in educatia pe care le-o dam, in timpul pe care ni-l petrecem alaturi de ei.

Ieri, fetita mea de doi ani si jumatate se uita la cer si... zambea. Cand am intrebat-o de ce zambeste, mi-a aratat cu degetelul. "Uite, mami, acolo e ingerasul, imi face cu mana din nori... Il vezi?"

Mi-am amintit ca in vara, cand stateam in iarba, i-am spus ca acolo, in cer, locuieste "Doamne-Doamne", ca acolo sunt si ingerasii si ne privesc, se bucura cand ne vad ca mergem la biserica, cand vad ca suntem buni si iubim pe toata lumea, cand vad ca dam jucariile tuturor, cand impartim cornul din mana cu alt copil, bat din palme cand ne impartasim... i-am explicat atunci ca Dumnezeu are grija de noi, iar ingerasii sunt mereu langa noi, oriunde mergem.

Nu credeam atunci ca intelege mare lucru dar... mi-am dat seama ca niciodata nu e prea devreme sa ii vorbim copilului despre Dumnezeu. Sa nu-i spunem niciodata copilului, asa cum aud deseori "Daca faci asa Dumnezeu nu te iubeste." Consider ca spunandu-i asa, copilul in loc sa-si dezvolte iubirea si increderea in Dumnezeu, o sa ajunga sa asculte din teama poruncile Sale... sunt multi adulti care de frica sa nu-i "bata Dumnezeu" fac lucruri bune, dar in suflet nu le fac cu placere ci din... teama.

Sa nu uitam, dragi parinti, ca Dumnezeu este Iubire, El nu ne "bate", noi ne batem singuri pentru ca au fost date niste Legi pe care nu le respectam... nu Dumnezeu e de vina pentru ca noi nu respectam poruncile Sale si, astfel, vin tot felul de necazuri in viata noastra.

De multe ori am auzit: "Nu stiu de ce mi s-a intamplat cutare lucru, pentru ca eu am fost om bun si n-am facut rau nimanui." Dar... daca ne analizam viata "sub lupa", o sa vedem ca nu e tocmai asa, o sa vedem ca multa "curatenie" launtrica mai avem de facut. Si probabil ca toata viata noastra va fi o lupta, in fiecare zi trebuie sa "facem curat" in suflete, iar constiinta sa ne fie mereu treaza. Iar astfel, putem sa le transmitem copiilor nostrii adevarul despre Dumnezeu, sa-i lasam sa-L descopere in fiecare zi, in tot ceea ce fac (jocuri, activitati,povesti) si sa ne bucuram cand ii auzim jucandu-se si fredonand: "Am vazut lumina cea adevarata..."

Parmena J.

Despre autor

P J P J

Colaborator
5 articole postate
Publica din 25 Februarie 2010

Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 4414

Voteaza:

Copilul si Dumnezeu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE