Divna Ljubojevic

Divna Ljubojevic Mareste imaginea.

Despre muzica Divnei Ljubojevic s-a spus ca te atinge prin puritate, modestie si fluenta si ca impresioneaza prin culoarea captivanta a vocii si claritatea tonului, foarte rar intalnite, iar despre Divna ca in calitate de compozitor s-a spus ca neobisnuitele sale aranjari pun in valoare frumusetea timpului, demnitatea crestinismului ortodox si cantecele manastiresti.

Divna Ljubojevic - Biografie

Nascuta in Belgrad in 1970, Divna Ljubojevic este in prezent dirijor al "Ansamblului Melodi”. Inca de timpuriu, a cantat impreuna cu grupul Manastirii Vavadenje, unde cu ajutorul comunitatii si-a dezvoltat darul cantarii. Promovau un stil muzical cu origini diverse sarbesti, rusesti cat si traditionale bizantine.

Divna Ljubojevic

A studiat in cadrul Colegiului de Muzica Mokranjac din Belgrad, ca mai apoi sa fie licentiata in cadrul Academiei de Muzica din Novi Sad.

In 1988 devine dirijor al Corului Mokranjac, cu care avea sa aiba numeroase reprezentatii de succes atat in tara sa, cat si peste hotare. Divna a dirijat si primul concert de Pasti tinut la domul Catedralei Sfantul Sava din Belgrad.

Intre 1989 si 1991, a condus Primei Societati Corala din Belgrad. In calitate de cel mai tanar dirijor din istoria celui mai vechi cor sarbesc, ea a concertat atat in tara, cat si in afara tarii – in Delphi, Cephalonia si Karditsa.

Ca profesor (cantare corala si solfegiu), Divna a castigat multe competitii ale scolilor de muzica. A predat de asemenea cantarea corala in cadrul Academiei de Muzica Amilly din Franta, Olanda si Marea Britanie.

Atat educatia, cat si calitatile vocale deosebite fac ca Divna sa-si asume rolul de solist in numeroase piese atat bisericest, cat si laice (opera). Cu usurinta ea isi adapteaza vocea oricarui tip de repertoriu liric.

Divna Ljubojevic si Ansamblul Melodi

In prezent, majoritatea timpului il petrece dedicandu-se activitatilor artistice ale Ansamblului Melodi pe care l-a infiintat impreuna cu prietenii in 1991. Acest ansamblu s-a dedicat lucrarilor bisericesti vechi, dar si contemporane. Alaturi de grupul Melodi, Divna este dirijor, compozitor si solist.

Divna Ljubojevic si Melodi

"Melodi” interpreteaza poeme si cantece in italiana, franceza si engleza, si pasaje din opera baroca din Purcell si Caccini. Grupul a colaborat cu solisti de opera din Bazel, Anglia, Italia si de asemenea cu ansamblul englez Spezzatura.

Inca de la debutul din 2003, „Divna si Melodi” a sustinut reprezentatii in numeroase festivaluri europene: "Théatre de la Ville de Paris” “Folles Journée”, “ Festival Ile de France “, “La Vezere “, “ Les Orientales “, “Auvers sur l’Oise “, “Abbey Royale de Fontevraud “, “ Festival de Dijon “, “ Voix Melee “, “ Stimenn Voices “, “ Festival Stemmen “, “ Festival Territorios de Sevilla “, “ Festival de Paques “, “ Viox Sacrées du Monde “, “ Musiche dal Mondo “, “Abbey de Bomont “, “ Festival Musicat “si multe altele.

Divna si Ansamblul Melodi au cantat pe 29 mai 2008, in cadrul Concertului International de Muzica Bizantina Bucuria Invierii, manifestatie sustinuta la Sala Palatului din Bucuresti.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Asculta si:  Divna Liubojevic - Izvorul Tamaduirii

                     Divna Liubojevic si Corul Melodi - AUDIO

08 Iulie 2010

Vizualizari: 7635

Voteaza:

Divna Ljubojevic 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE