Incepe postul Craciunului sau viata mea ?

Incepe postul Craciunului sau viata mea ? Mareste imaginea.

Nu stiu de ce ma adresez voua. Mi-e si frica de voi si nici nu cred ca Dumnezeu poate raspunde pe un site. Daca vrei sa comunici cauti in primul rand o biserica si apoi un duhovnic. Bat-o vina, teoria o stapanesc la perfectie. Practica ma omoara. Spiritual bine-inteles.

Incepe postul Craciunului, un mare prilej de bucurie si un mare prilej de tristete. Socotesc ca a trecut un an calendaristic si o eternitate pentru suflet. Socotesc ca nici acum nu imi pot gasi locul in lume, pentru ca sunt intre doua lumi dogmatice.

La urma urmei vorbesc pentru toti cei ca mine. Eu sunt lipoveanca prin nastere si romanca prin casatorie si prin cei doi prunci pe care i-am adus pe lume. Nu stiu ce sa ii invat pentru ca mi s-a parut lipsa de respect elementar sa vorbesc cu vreunul din copii lipoveneste, atata vreme cat sotul, tatal lor, nu stie nici macar o silaba.

Ma doare ca nu stiu datinile, nici la noi, nici la voi - sa zic asa -, iar pana acum nu m-a luminat nimeni ce am de facut.

Ma lupt cu proprii mei demoni, care - apropos nu sunt putini -, incerc sa ma integrez intr-un grup (la urma urmei omul este o finta care cauta socializare nu ascetism - lucru rezervat celor sfinti) , necazul este ca incerc de 21 ani asta si nu-mi iese.

Simt si eu ca multi altii ca timpul este aproape pe sfarsite, ma grabesc sa fac ceva pentru suflet, nu stiu ce, ma inspaimant, nu pot face cu adevarat nimic-aceleasi vicii pe care le stiu, ma doare, sper, imi pun nadejdea in El, ma rog.

Nu stiu sa ma rog. Sufar atacuri de panica intr-o biserica deoarece nu stiu daca femeile stau in biserica in stanga sau in dreapata, nu stiu sa recit o data cu ceilalti scrieri sfinte, nu stiu nimic.

Doar cred ca Dumnezeu va vedea a mea neputinta si imi va trimite un semn.

Daca Dumnezeu vine acum pe net, fie. Doar Il rog sa vina si in inima mea sa ma intareasca, pentru ca sunt la capatul puterilor mele sufletesti. Si nu as vrea ca "sfarsitul vremurilor" sa fie acum , iar eu sa nu apuc sa fac nimic pentru mantuirea mea.

Rugamintea mea la voi? Caut un duhovnic in Braila, caci sufletul ma doare dincolo de orice algocalmin sau antinevralgic, sau etc...

Banaga Eugenia

Despre autor

eugenia  banaga eugenia banaga

Colaborator
1 articole postate
Publica din 13 Noiembrie 2010

Pe aceeaşi temă

03 August 2012

Vizualizari: 1603

Voteaza:

Incepe postul Craciunului sau viata mea ? 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE