Magic si ocult

Magic si ocult Mareste imaginea.

Magic si ocult

Se pare ca totul este MAGIC in lumea noastra.

Tocmai cand ma pregateam sa scriu acest articol, am constatat cu stupoare ca si blugii mei cei de toate zilele (probabil niste chinezarii, cum sunt majoritatea celor vandute si nevandute) au o eticheta pe care scrie "Magic". Nici nu am observat cand i-am cumparat.

Pufuletii sunt MAGICI, bomboanele sunt MAGICE, produsele alimentare sunt MAGICE, iar dintr-un pliculet de nu-stiu-ce descoperi "magia" daca il cumperi. Detergentii, parfumurile, sapunurile, dulciurile, toate sunt MAGICE si daca le mananci sau te imbraci cu ele, atunci cu siguranta descoperi MAGIA. Idolul lumii moderne - televizorul - te duce intr-o lume magica iar influenta lui este de natura oculta de-a dreptul, pentru ca este cel mai raspandit si folosit drog.

Multe filme, cum ar fi Harry Potter, Stapanul inelelor sau Razboiul stelelor sunt promotoare clare ale ocultismului si satanismului. Creatoarea lui Harry Potter - JK Rowling - este satanista si peste 50% din veniturile ei le cedeaza miscarii sataniste, spune Virgiliu Gheorghe in cartea “Efectele televiziunii asupra mintii umane”.

Asadar, daca iti cumperi un DVD sau o carte cu Harry Potter sau mergi la cinema sa vezi Harry Potter, deja esti un finantator al satanismului. Nemaivorbind de toate vrajitoriile din Harry Potter sau lansarea cartilor cu acest nume la miezul noptii.

Cred ca cel rau si ingerii lui danseaza de multumire cand vad asa ceva.

Halloween, sarbatoarea inchinata duhurilor satanice, castiga tot mai mult teren in fatza unui Craciun tot mai prafuit si serbat cu tot mai multa jena, ca nu cumva sa ii suparam pe musulmani sau pe atei. Parca pe musulmani sau pe atei ii intereseaza de crestini si sunt foarte ingrijorati sa nu-i supere.

Stau si ma uit la soarele caldut care apune, la frunzele plopilor care fosnesc nelinistite in bataia vantului, la masinile si la oamenii necunoscuti despre care ma gandesc: "Sigur sunt buni. Nu cred ca sunt atinsi de MAGIC, de ocult sau de cel rau.” Dar ceva parca pluteste in aer.

Doamne, parca sunt tot mai putini cei care "Te gasesc". Sunt tot mai putini cei care "Te gasesc cu adevarat".

Cu toate ca Dumnezeu a pus in oameni chiar si gandul vesniciei si oamenii cauta, doresc si tanjesc dupa divin, dupa transcendent, dupa lumea "de dincolo", majoritatea isi pleaca urechea la soapta celui rau care le spune: "Eu va ofer MAGIA ! Veti descoperi ceva extraordinar si MISTERIOS, ASCUNS celorlalti, DACA VA INCHINATI MIE."

Dar va spune cineva: "Noi niciodata nu ne-am inchinat Satanei."

Oare?!

S-a constatat ca atunci cand un personaj principal dintr-o telenovela se sinucide, in urmatoarele trei zile creste rata sinuciderilor in randul femeilor consumatoare de telenovele.

Daca stai 4-5 ore pe zi la televizor, unde majoritatea zdrobitoare a programelor sunt MAGICE, oculte, sexi, porno sau violente, iar de Dumnezeu nu ai timp pentru ca esti prea obosit, atunci... cui te inchini ?

Daca majoritatea timpului alergi pentru trup, iar sufletul... in suflet iti toarna altii ce vor ei, atunci cui te inchini ?

Totul este MAGIE, MISTER si OCULT in cultura sau non-cultura televizualului.

Un citat dintr-o carte pe care v-o recomand - "Revrajirea lumii", tot de Virgiliu Gheorghe - spune: "Vizionarea TV ii determina pe oameni sa se raporteze la televiziune ca la o instanta de ordin religios. Televiziunea instituie in societatea mediatica o realitate asimilabila templului din religiile idolatre."

Doamne, da-ne intelepciunea sa intelegem planurile celui rau, sa intelegem lumea in care traim si traim frumos, ca in timpul zilei.

Ioan Ciobota

Despre autor

Ioan Ciobota Ioan Ciobota

Editor
38 articole postate
Publica din 19 Februarie 2010

24 August 2010

Vizualizari: 1246

Voteaza:

Magic si ocult 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE