Muntele vine la Becali

Muntele vine la Becali Mareste imaginea.

Mass-media romaneasca nu mai poate surprinde cu nimic pe romani pentru ca au prezentat toate lucrurile socante si toate cruzimile din aceasta lume, exagerand si ducand toate lucrurile, fenomenele si valorile perene ale lumii in derizoriu. Ea a deformat atat de mult adevarul incat foarte putini consumatori de media mai cred in deontologia, credinta si estetica ca sa nu spun morala jurnalistica. Din pacate, in mass-media exista foarte mult formalism, s-au creat anumite tipare care se deruleaza identic cu banda de montaj a unei fabrici. Fara sentiment, fara credinta, fara nici un sambure de adevar si respect pentru cititor sau spectator. Trist, dar adevarat.

Serialele cu unul dintre personajele politice controversate de pe scena politici romanesti, Gheorghe Becali ne sunt arhicunoscute, trecand de la ridicol si bascalie la credinta si sfintenie. Cu Gigi Becali, romanii sunt totusi mult mai ingaduitori pentru ca, vorba aceea, tara noastra colcaie de vipere, serpi si dinozauri mult mai rai si mai periculosi. Din pacate pentru tinerii Romaniei, astfel de personaje au devenit exemple si modele de urmat.

Cu toate viciile sale, pacate pe care le purtam cei mai multi dintre noi, crestinul Gheorghe se numara printre putinele persoane din Romania care pastreaza o traditie romaneasca si anume, din cele mai vechi timpuri, crestinii ortodocsi bogati au ajutat Biserica cu bani si la construirea de biserici ortodoxe. De pilda, marii boieri obisnuiau sa faca fapte bune, facand donatii considerabile Bisericii si, nu numai. Continuand aceasta traditie, Gheorghe Becali a ajutat multe biserici din tara si strainatate. Numai calugarilor de la Muntele Athos, generosul politician le-a donat cateva milioane de euro, bani cu care monahii si-au reparat chiliile si din care, practic, isi duc viata de zi cu zi.

Este cunoscut faptul ca Muntele Athos este considerat bastionul credintei ortodoxe in spatiul European, nu numai prin originalitatea si isihasmul ortodox practicat, dar si prin numeroasele interventii la mai mule Organizatii si Structuri Europene si, nu numai, pentru mentinerea crestinismului si a ortodoxiei in contextul globalizarii. De asemenea, este cunoscut faptul ca monahii fac trei legaminte monahale, printre care si cel al saraciei, lipsa lucrurilor materiale, precum si ostenelile lor duse la limita fiintei umane, staruinta acestora in rugaciune pentru toata lumea.

Zilele acestea, au sosit in Romania cativa calugari de la Muntele Athos pentru a sta de vorba cu credinciosul ortodox Gigi Becali si a se ruga impreuna. Fapta calugarilor este laudabila, acesta constituind si raspunsul monahilor la generozitatea omului de afaceri atunci cand au avut mare nevoie. Se si spune faptul ca adevaratul prieten se cunoaste la necaz. Cum orice fapta buna se face cu mare greutate si multe ispite, nici calugarii de la Muntele Athos nu au fost neglijati in aceasta privinta, intampinand diferite obstacole, dar in cele din urma, au reusit sa ajunga la binefacatorul lor.

Una peste alta, ramane de vazut daca evlaviosul Gheorghe Becali va invata ceva din lectia data de Dumnezeu prin calvarul inchisorii. Cel mai mare lucru de invatat ar fi acela ca in credinta crestina ortodoxa, daca nu ai smerenie nu ai nimic. S-or fi rugat calugarii de la Muntele Athos pentru ca binefacatorul lor sa primeasca darul smereniei. Oricum, Becali are in fata trei ani de meditatie si rugaciune, depinde de el daca il va folosi acest timp sau nu. Om trai si om vedea daca omul Becali va mai urca pe muntele cel sfant!

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu ai mila de toti cei care au gresit intr-un fel sau altul, si isi ispasesc pedeapsa in penitenciarele din Romania. Amin!

Doamne ajuta!
Stefan Popa

Despre autor

Stefan Popa Stefan Popa

Senior editor
301 articole postate
Publica din 28 Septembrie 2012

03 Iunie 2013

Vizualizari: 2771

Voteaza:

Muntele vine la Becali 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE