N-am primit harisme

N-am primit harisme Mareste imaginea.

De cand ma stiu am avut insomnii. De ceva timp acestea sunt doar o amintire neplacuta. Cand ma asez in pat, iau metanierul in mana si incep sa  spun: "Doamne, Iisuse Hristoase, Filu lui Dumnezeu, mileste-ma pe mine, pacatoasa."

Imi propun sa  spun aceasta de trei sute de ori. Nicoadata nu reusesc sa spun mai mult de o suta, aceasta inseamana cam sape, opt minute. Ce nu au reusit medicii, ceaiurile, pastilele a reusit aceasta rugaciune scurta, pe care o spun asa cum ma pricep, fara a cosulta cine stie ce tratate stiintifice sau carti de specialitate.

Citind in cartile parintelui Cleopa despre rugaciune, m-am intrebat mereu de ce se numeste "rugaciunea inimii" ? Acum am inteles. Ea linisteste inima, regleaza bataile inimii si odata cu aceasta intreg corpul se odihneste si primeste binecuvantata odihna.

De curand mi-a cazut in mana si cartea "Pelerinul rus",  carte cu indrumari pentru acei care vor sa dobandesca "rugaciunea inimii".  N-am primit harisme, nu am avut nici una dintre cele simtite de Pelerin si descrise in acasta carte. Nici nu stiu daca le voi avea vreodata.

Nu sunt vrednica de daruri atat de inalte, dar multumesc lui Dumnezeu pentru acest minunat dar pe care l-am primit eu pacatoasa si nevrednica - somnul.

Dorina Stoica

Despre autor

Dorina Stoica Dorina Stoica

Senior editor
88 articole postate
Publica din 27 August 2009

Pe aceeaşi temă

31 Iulie 2012

Vizualizari: 2595

Voteaza:

N-am primit harisme 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE