Noaptea intunecata a sufletului

Noaptea intunecata a sufletului Mareste imaginea.

Uneori intrăm într-o noapte întunecată a sufletului, unde Dumnezeu pare cât se poate de îndepărtat de noi. Aceasta este însă o iluzie, fiindcă Dumnezeu este mai aproape de noi decât propria noastră răsuflare. Astfel de perioade sunt îngăduite de Domnul pentru a ne apropia şi mai mult de El, la fel cum o mamă iubitoare îşi ajută copilul să stea în picioare, apoi se îndepărtează la câţiva metri, îşi întinde braţele spre el şi aşteaptă ca el să facă primii paşi spre ea. E bineînţeles pregătită să-l ridice imediat dacă se clatină şi-şi pierde echilibrul, dar ştie că trebuie să se distanţeze de copil pentru câteva momente, dacă doreşte ca el să înveţe să stea pe propriile lui picioare. Aşa stau lucrurile şi cu relaţia dintre noi şi Dumnezeu.

Atunci când simţiţi că vă este greu să vă rugaţi, aprindeţi candela în faţa icoanelor şi staţi în linişte în faţa lor. Spuneţi-I lui Dumnezeu: „Doamne, eu nu sunt în stare să vorbesc cu Tine acum, dar am nevoie ca Tu să-i vorbeşti inimii mele!” Câteodată o profundă şi fundamentală evoluţie duhovnicească poate avea loc în astfel de perioade de frângere lăuntrică, pentru că în asemenea momente ne dăm seama cu adevărat cât de mare nevoie avem de Dumnezeu şi cât de mult depindem de El.

Să nu vă fie frică, dragii mei! Dumnezeu e aproape de voi şi nu vă părăseşte niciodată. El îşi îngăduie anumite perioade de absenţă, pentru a vă determina să-L căutaţi - timp în care pe voi vă cuprinde teama că v-a părăsit. Când ne luptăm cu adversităţile vieţii sau când suferim, credinţa noastră se va întări, iar rugăciunea va lucra neîncetat în cugetul şi inima noastră atât timp cât îi vom dărui Domnului momente de linişte şi rugăciune şi atât timp cât îl vom contempla în tăcere, ascultându-I vocea.

Părinţii care le fac temele copiilor lor nu le fac nici o favoare, deoarece copiii nu vor învăţa niciodată să stea pe propriile picioare şi vor fi mereu dependenţi de părinţi.

Dumnezeu doreşte să avem o credinţă puternică pe care s-o sporim din ce în ce mai mult, pe măsuri ce intrăm într-o relaţie matură cu El. Dacă nu vom învăţa să facem faţă încercărilor vieţii, vom rămâne mereu nişte copii dependenţi, temători şi lipsiţi de fermitate, fără să dobândim niciodată vrednicia de a ajunge pe culmi.

Parintele Trifon

Dimineti cu Dumnezeu, Editura Sophia

Cumpara cartea "Dimineti cu Dumnezeu"

 

Pe aceeaşi temă

13 Noiembrie 2017

Vizualizari: 1300

Voteaza:

Noaptea intunecata a sufletului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE