Pestera Sfantului Ioan Potamitis

Pestera Sfantului Ioan Potamitis Mareste imaginea.

Sfantul Ioan al Pesterii - Ioannis Spilaiotis - este un sfant mai putin cunoscut pe la noi, insa nu este cu nimic mai mic decat ceilalti mari sfinti din calendar. Sfintenia nu cunoaste marime ori micime, ci doar curatia mintii si a inimii, dragostea cea catre toti si toate, milostenia fata da toata faptura lui Dumnezeu si rugaciunea neincetata. Sfantul Ioan Potamitis cel din Pestera este un sfant cipriot, cinstit cu precadere in districtul Larnaca, unul dintre cele sase districte ale Insulei Cipru.

Pestera Sfantului Ioan Potamitis

Pestera in care a vietuit Sfantul Ioan se afla in regiunea din apropierea localitatii Shia - Sia, in districtul Larnaca. Acest sfant a dus o minunata si deosebita viata ascetica, la o distanta de doar cativa kilometri de localitatea numita Shia.

Pestera Sfantului Ioan Spilaiotis

Pestera se afla in apropierea unui micut parau. Numele dat sfantului de catre localnici, acela de "Potamitis", vine de la cuvantul grecesc "potami", care inseamna "rau, parau". Pestera in care a vietuit Sfantul Ioan Potamitis este una foarte mica, in care abia incape altceva decat un om micut.

Pestera este sapata in piatra de mainile sfantului, acesta fiind motivat de ploile abundente si de frigul care imbratiseaza intreaga zona pe timpul noptii. In pestera de piatra nu era cu mult mai cald decat afara, insa vantul nu reusea intotdeauna sa patrunda in intrerior.

Pestera Sfantului Ioan Spilaiotis

Icoana sfantului se afla si astazi pestera, ca mangaiere a tuturor celor care vin sa se inchine locului sfinti de multimea rugaciunilor si nevointelor Sfantului Ioan Potamitis. Pe icoana, sfantul este numit "Spilaiotis", adica "al pesterii".

Pestera Sfantului Ioan Spilaiotis

Pestera Sfantului Ioan Spilaiotis

02 Iulie 2009

Vizualizari: 1270

Voteaza:

Pestera Sfantului Ioan Potamitis 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE