Tanarul ratacitor

Tanarul ratacitor Mareste imaginea.

Astazi auzim pe multa lume spunand ca nu se duc la biserica din diferite motive: ba ca nu-i frumoasa si ingrijita, ba ca se smintesc de unele persoane, ba ca preotul nu-i vrednic, etc. Dar sa ascultam pilda unui mare calugar al vremii pentru a intelege mai mult.

Un tanar credincios si cu frica de Dumnezeu mergea la multe biserici, care mai de care mai frumoase si mai ingrijite. La fiecare biserica la care se ducea se smintea fie de comportamentul oamenilor, fie de cel al preotilor. Nu reusea nicaieri sa-si gaseasca o liniste sufleteasca pentru a se ruga din inima lui Dumnezeu.

Atunci tanarul pleca la un schit indepartat intr-o padure. Acolo se intalni cu-n duhovnic si-si spuse off-ul sau. Calugarul, intelegand atunci temerile lui, ii arata locul sau umil de inchinaciune si-l intreaba:

- Ce vezi aici ?

Iar tanarul raspunse:

- Vad un loc cu muschi, frunze, cu tavanul spart in care preasfintia ta ii slujesti lui Dumnezeu.

Calugarul ii zice:

- Si este aici Dumnezeu?

- Da, raspunse tanarul.

Duhovnicul ii spuse atunci:

- Nu conteaza cum arata biserica, fie ea frumoasa, ingrijita sau nu, Dumnezeu este peste tot si cei ce-L vor cauta Il vor gasi. La fel si cu sminteala, orice om te poate sminti, chiar si preotul, caci toti suntem cu pacat, dar si tu atunci cand intri in biserica poti sminti pe cineva. Deci oriunde te duci cauta-L pe Dumnezeu si te roaga Lui si uita cele lumesti si vei afla odihna sufletului tau.

Despre autor

Robert Grig Robert Grig

Colaborator
4 articole postate
Publica din 06 August 2009

25 Ianuarie 2010

Vizualizari: 775

Voteaza:

Tanarul ratacitor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE