Un an fara Parintele Nil de la Manastirea Marcus

Un an fara Parintele Nil de la Manastirea Marcus Mareste imaginea.

In data de 25 noiembrie 2013, de sarbatoarea Sfintei Mucenite Ecaterina s-a implinit un an de la mutarea la cele vesnice a Parintele duhovnic al Manastirii MARCUS din Covasna, Ieromonahul NIL EFRIM.

In prezenta a peste 150 de credinciosi, Duminica 24 noiembrie 2013, la ora 12,30, la Sfanta Manastire MARCUS s-a facut slujba parastasului la implinirea unui an de la plecarea la Dumnezeu a marelui duhovnic covasnean cunoscut cu numele de Parintele NIL. Slujba a fost savarsita de Parintele Nicolae MUNTEANU din partea manastirii Marcus alaturi de Parintele Traian CIOLAN din Teliu.

Maica Stareta Serafima COMSA a organizat aceasta manifestare de pioasa aducere aminte si pomenire la Dumnezeu a celui care a slujit atatia ani cu devotament si abnegatie pe dealul Marcusului. De aici cuvantul acestui duhovnic a fost auzit de cei din zona, dar si de multi fii duhovnicesti din tara si chiar din strainatate. Printre cei ajutati de Parintele Nil numarandu-se crestini romani, maghiari si de alte nationalitati.

Parintele NIL a iubit mult copiii... Pentru aceasta aici s-a infintat o asociatie. Asociatia de Binefacere "Sfanta Iustina" a fost infiintata in cadrul Sfintei Manastiri Marcus din jud. Covasna, in scopul adapostirii fetitelor orfane sau abandonate de parintii lor in maternitate. Casa familiala a inceput a fi construita din anul 2001 de catre Maica Stareta Serafima COMSA (37 de ani) cu sprijinul nemijlocit la Parintelui NIL Efrim.

Pentru cei ce l-au cunoscut a fost o grea pierdere, dar si o alinare pentru ca de acolo de Sus, Parintele NIL ne ajuta mai mult si mai repede. Toti ce s-au rugat la dansul, au primit ajutor imediat.

"Cu rugaciunile Parintelui NIL, Doamne mantuieste-ne pe noi pacatosii !"

Text/Foto:
Matei SCHINTEIE

Pe aceeaşi temă

25 Noiembrie 2013

Vizualizari: 2788

Voteaza:

Un an fara Parintele Nil de la Manastirea Marcus 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE