Un dar pentru un zambet

Un dar pentru un zambet Mareste imaginea.

Acum, cand ne indreptam spre inceputul unui nou an de studiu, cand fiecare elev se ridica pe o alta treapta a vietii, lumina si zambetul ar trebui sa fie pe fetele tuturor. Dar, din pacate, exista in jurul nostru oameni care nu se pot bucura pe deplin de aceasta marita sarbatoare: copii aflati in case de copii, batrani uitati de familie, intr-un azil ori singuri la casele lor, copii care au pierdut un parinte, etc. Cum nimic nu e mai inaltator decat generozitatea, incercam prin aceasta binefacere sa aducem o bucurie pe fetele copiilor, o sensibilizare fata de semenii nostri si constientizarea faptului ca gestul nostru poate aduce bucurie si mangaiere.

Elevii din satul Carnateni, raionul Causeni, Republica Moldova, s-au bucurat de un mic dar din partea Mitropoliei Basarabiei - Misiunea sociala „Diaconia”, primind rechizite scolare si produse igienice.

Donatia a fost oferita Misiunii Sociale „Diaconia” de catre „Church World Service”- organizatie umanitara americana ce activeaza pentru eradicarea foamei, a saraciei si pentru promovarea pacii in intreaga lume.

Din punct de vedere biblic, aceasta binefacere se fundamenteaza pe invatatura Domnului Iisus Hristos: „Fericiti cei milostivi, ca aceia se vor milui.” (Matei.5,7), care arata ca adevarata implinire a firii umane este posibila doar prin apropierea de Dumnezeu, pe calea ajutorarii semenilor, prin darurile pe care le avem de la El.

Parintele Protoiereu Mitrofor Ioan Pancu, protopop de Tighina, a mentionat cu acest prilej:

„In calitatea noastra de slujitori ai sfintelor altare si pastori de suflete, suntem indatorati sa indeplinim porunca Mantuitorului Iisus Hristos de a fi aproape de semenul nostru, care se afla in lipsuri, ca dovada a dragostei noastre catre Dumnezeu.”

Ne-am gandit sa folosim ocazia vacantei de vara ca sa imbinam mai multe zambete, mai multa lumina si caldura in sufletele copiilor. M-a intrebat cineva: „Ce da culoare vietii tale?” Am raspuns: „Dragostea este sentimentul care da culoare vietii”. Cand iubesti pe cineva, nu te mai gandesti doar la tine, te gandesti si la persoana iubita si astfel devii o persoana mai buna.

Aminteste-ti rasul, bucuria, munca, emotiile si lacrimile. Iar in timp ce tu reflectezi asupra trecutului tau, gandeste-te si la posibilitatile care vor urma. Aminteste-ti, pentru ca acuma e vremea sa dai si tu culoare vietii. Implica-te si tu in cele mai mici detalii, pentru a da culoare vietii si nu uita: pastreaza-ti vii amintirile si poti schimba aceasta culoare.

Dar din dar se face Rai... deja se apropie sunetul clopotelului in lumea magica a copiilor. Pentru unii, este poate prima oara cand primesc un cadou daruit din toata inima, pentru altii poate este o salasluire a unei noi vieti sau un moment de reculegere, dar, in acelasi timp, de multumire pentru o fapta mica, insa mareata. Un zambet nu costa nimic, dar e valoros. Imbogateste pe cel care il primeste fara sa saraceasca pe cel care il da. Dureaza doar un moment, dar amintirea acelui zambet poate dura toata viata.

Un zambet goneste oboseala, da forta sufletului si consoleaza tristetea. Poate fi o comoara din momentul in care se produce.

Daca crezi ca tie un zambet nu-ti aduce nimic, fii generos si daruieste unul dintr-ale tale, pentru ca nimeni n-are mai multa nevoie de un zambet decat cel care nu stie a zambi.

Sa facem si noi un bine caci plata multa este pentru aceasta in ceruri!

Ionela Pancu

25 Iulie 2011

Vizualizari: 1618

Voteaza:

Un dar pentru un zambet 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE