Pentru a pregati 8 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
4 cartofi mari
400 gr. ciuperci proaspete
1 ceapa
1 leg. patrujel verde
sare
piper
busuioc
cimbru
ulei
Curatam cartofii si ciupercile si le taiem rondele. Incingem uleiul intr-o cratita si prajim rondelele de cartofi, doar cat sa se inmoaie. Avem grija sa nu-i ardem.
Ii scoatem pe hartie absorbanta pe un platou. Taiem ceapa marunt si o prajim in uleiul in care am rumenit cartofii. Cand a devenit ceapa lucioasa, adaugam ciupercile si foarte putina apa fiindca lasa apa ciupercile si le lasam sa fiarba. Adaugam sare, piper, busuioc, cimbru, dupa gust. Intr-o tava, se asaza un strat de cartofi si unul de ciuperci, inca unul de cartofi si se da la cuptorul bine incins pentru10-15 min. pana prinde o crusta. Se serveste cu patrunjel verde tocat deasupra. Pofta buna !
Marioara Mihele
.
Aboneaza-te la newsletter Retete de post
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.