
Viorica
Timp preparare: 10 minute
Timp de gatit: 25 minute
Durata totala: 35 minute
Portii: 4
"Iahnie" este denumirea generica pentru felurile de mancare scazuta avand ca baza ceapa si sucul de rosii. Iahnia de cartofi insotita de cativa ardei copti si alaturi de o mamaliguta calda, este mancarea mea preferata. O reteta care nu necesita talent culinar.
- 1 kg cartofi
- 2 cepe
- 2 linguri de ulei
- 1 lingurita de bulion
- 2 foi de dafin
- 200 g rosii bucati
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- piper
Taiem ceapa felii si o punem la calit in ulei incins. Dupa ce s-a calit adaugam cartofii taiati cuburi. Punem o lingurita de bullion intr-o cana cu apa fierbinte, amestecam bine si o turnam peste cartofi si ceapa. Lasam cartofii la fiert vreme de 8 minute, la foc mic. Dupa ce s-au inmuiat, adaugam rosiile taiate marunt si foile de dafin. Amestecam si acoperim vasul in care fierb cartofii. Cand cartofii sunt patrunsi, adaugam sare si piper dupa gust si patrunjel verde tocat marunt.
-
Supa de cartofi cu paine prajita si usturoi
Publicat in : Supe - Ciorbe
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.