
Pentru a pregati acest fel de mancare avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 vanata mai maricica
- putina faina
- ulei
- piper
- sare
- 2-3 rosii
- putin bulion
- un ardei gras
- 1 legatura de patrunjel
- usturoi
Mod de preparare:
Se curata vanata de coaja, se taie rondele si se sareaza putin, se lasa cu sare 5 minute. Intr-o tigaie de teflon, se pune uleiul la incins, se dau rondelele de vinete prin faina si se pune la prajit. Se prajeste pe abele parti, se scoate pe un prosop de bucatarie de hartie absorbanta, pentru a absorbi surplusul de ulei. Feliile de vinete prajite se aseaza intr-un vas de iena, se condimenteaza cu piper dupa gust, cu felii de rosii si rondele de ardei si putin usturoi, se pune deasupra bulionul si se da la cuptor pentru 10-15 minute. Dupa terminare se presara patrunjel verde.
P.S. Se poate folosi garnitura de orez sau cartofi natur.
Pofta Buna !
Marioara Mihele
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.