Retete de post - Tort de post

Retete de post - Tort de post Mareste imaginea.

Tort de post

 

Blat:
150 g nuca macinata, 100 g zahar, 1 plic praf de copt, 250 ml apa minerala, 6 linguri faina (compozita trebuie sa aiba consistenta unui chec). Amesteci zaharul cu apa minerala, nuca, praful de copt, faina si pui compozitia intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina, sau tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit.


Ca orice blat, se insiropeaza: 200 ml apa, 3 linguri zahar, 1/2 fiola esenta de rom.
Crema la alegere. Schimband crema schimbi si gustul de fiecare data.


Crema
Pentru crema poti sa folosesti frisca vegetala simpla sau amestecata cu nuca macinata (sau alune); daca prajesti putin nuca sau alunele este mai bine. Poti sa amesteci frisca si cu fructe: capsuni, zmeura sau amestec de fructe de padure.


O alta varianta de crema este cea din plicuri de crema instant la care se inlocuieste laptele cu apa minerala, suc sau cafea, dupa dorinta.

18 Februarie 2010

Vizualizari: 210615

Voteaza:

Retete de post - Tort de post 5.00 / 5 din 3 voturi. 4 review utilizatori.

Comentarii (4)

  • gabriela osiceanuPostat la 2011-11-21 15:37

    Multumim mult pentru retete ,a facut nea Horia Varlan un chec de post odata la o emisiune tv,va rog daca are cineva reteta ? Multumesc anticipat.

  • veronica costeaPostat la 2011-05-13 09:01

    Cred ca este foarte bun , dupa cele ce sant incorporate, abia astept sa-l fac. Va multumim frumos pt retete ! Mai ales pe timpul postului am luat de aici retete f bune .

  • Laura MateiPostat la 2011-02-27 22:33

    Sunt Laura, am citit reteta de tort, abia astept sa o fac si sa mananc din tort. Multumesc frumos

  • DUMITRU ALBUPostat la 2011-02-23 19:48

    fain tort

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post