Vecernie Pan-Ortodoxa la biserica romana „Sf. Maria” din localitatea americana Dacula

La fel ca si anul trecut, in a doua Duminica a Postului Mare, 28 februarie, la ora 18:00, la biserica ortodoxa romana „Sfanta Maria" din localitatea americana Dacula, statul Georgia, se va oficia Vecernia Pan-Ortodoxa la care vor participa majoritatea preotilor ortodocsi din zona Atlantei impreuna cu credinciosii din parohiile lor, transmite Romanian Global News, care citeaza lacasul de cult romanesc.

Acesta este si un prilej pentru credinciosii romani de a-si arata ospitalitatea si bunatatea fata de oaspetii lor. Enoriasii sunt rugati sa vina, in primul rand la slujba, si apoi sa se implice in a pregati cateva gustari de post pentru masa obsteasca care va avea loc dupa slujba Vecerniei.

In prima Duminica din Postul Mare numita si Duminica Ortodoxiei se praznueste biruinta adevaratei invataturi ortodoxe asupra tuturor ereziilor dar mai ales asupra ereziei distrugatorilor de icoane. (Iconoclasmul).

Ca semn de respect pentru ceea ce este icoana- simbolul crestin al intruparii lui Hristos, credinciosii sunt invitati la o procesiune in jurul Bisericii purtand pe pieptul lor cate o icoana.

Sursa: rgnpres.ro

.

12 Februarie 2010

Vizualizari: 761

Voteaza:

Vecernie Pan-Ortodoxa la biserica romana „Sf. Maria” din localitatea americana Dacula 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE