Rugaciune pentru copiii ce nu pot lesne invata

Rugaciune pentru copiii ce nu pot lesne invata Mareste imaginea.

Preotul face inceputul:

Binecuvantat este Dumnezeul nostru...

Imparate ceresc..., Sfinte Dumnezeule..., Preasfanta Treime...,
Tatal nostru..., Ca a Ta este imparatia...

Apoi se canta aceste tropare, glasul al 6-lea:

Precum in mijlocul ucenicilor Tai ai venit, Mantuitorule, pace dandu-le lor, vino si la noi si ne mantuieste.
Slava...
Duhul Tau cel Sfant, Hristoase Dumnezeule, pe ucenicii cei necarturari i-a aratat invatatori si, prin unirea limbilor cele cu multe graiuri, a surpat inselaciunea, ca un atotputernic.
Si acum...
Cu graiuri straine ai innoit, Hristoase, pe ucenicii Tai, ca prin ele sa Te propovaduiasca pe Tine, Cuvantul cel fara de moarte si Dumnezeu, Care dai sufletelor noastre mare mila.

Precum si:
Imparate ceresc, Mangaietorule..., Usa milostivirii...

Apoi preotul citeste deasupra capului copiilor aceste Rugaciuni:

Domnului sa ne rugam.

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce Te-ai salasluit in inimile cele curate ale celor doisprezece Apostoli, prin harul Preasfantului Duh, Care S-a pogorat in chipul limbilor de foc si a deschis gurile lor de au inceput a grai in alte limbi, insuti, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, trimite acelasi Duh Sfant al Tau peste acest copil (N), si sadeste in urechile inimii lui Sfanta Scriptura, cea insuflata de Tine prin puterea Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Domnului sa ne rugam.

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce Te-ai salasluit si ai luminat inimile celor doua­zeci si patru de batrani, ale sfintilor Tai ucenici si apostoli, ale sfintilor apostoli si evanghelisti: Ma­tei, Marcu, Luca si Ioan; Cel ce ai invatat si ai lumi­nat pe Sfantul Stefan, intaiul mucenic, insuti si acum, Doamne, lumineaza inima robului Tau (N). Pentru rugaciunile preabinecuvantatei stapanei noastre, de Dumnezeu Nascatoarei si pururea Fecioa­rei Maria; cu puterea cinstitei si de viata facatoarei Cruci; ale cinstitului si maritului prooroc, inainte-mergatorului si Botezatorului Ioan; ale sfintilor, ma­ritilor si intru tot laudatilor Apostoli; ale Sfantului Apostol Matia; ale sfintilor mucenici: Agapie, Procopie si Filip si ale tuturor sfintilor. Ca Tu esti lumi­narea sufletelor si a trupurilor noastre si Tie slava inaltam, impreuna si Celui fara de inceput al Tau Parinte si Preasfantului si Bunului si de viata faca­torului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Dupa aceea, ectenia: Miluieste-ne pe noi, Dumnezeule...

Apoi apolisul.

21 Mai 2012

Vizualizari: 89328

Voteaza:

5.00 / 5 din 2 voturi.

Comentarii (7)

 • Ionica PetrePostat la 2015-07-03 09:19

  Doamne Isuse Hristoase, Maicuta Domnului, lumineaza-i mintea si inima roabei tale Georgiana Selana, sa poate daslusi tainele invataturii si sa deosebeasca binele de rau. Da-i Doamne intelepciune sa aiba reusita la examenele ce vor urma. Binecuvanteaza-O Doamne dupa marea mila ta! AMIN!

 • Daniela VoinelPostat la 2015-05-26 14:28

  Doamne Dumnezeule , bun si iertator de toate pacatele , lumineaza mintea si inima robului Eduard Marian ,sa poata avea puterea sa ia examenul la Bacalaureat, sa poata deslusi tainele invataturii si sa aleaga calea cea buna si dreapta in viata . Ajuta-l Doamne ! Amin !

 • Andreea Loredana BarbuPostat la 2014-05-29 08:54

  Doamne ajuta, Amin!

 • Anda DincaPostat la 2013-03-04 14:53

  Doamne Dumnezeule, Isuse Hristoase si Fecioara Prea Curata, luminati inima roabei tale Miruna sa poata deslusi tainele invataturii si sa treaca cu bine peste examenele care o asteapta.Doamne Ajuta!

 • lyly barbuPostat la 2011-08-29 16:53

  Doamne Dumnezeule,bun, lesne iertator si iubitor lumineaza mintea robului Denis Sebastian sa poata deslusi tainele invataturii si sa deosebeasca binele de rau.Ajuta-i doamne!

 • NICOLETA-FLORICA JITEAPostat la 2011-06-15 15:06

  Doamne,lumineaza inima robului Tau NICUSOR.LUMINEAZA PUTEREA DE A LUA EXAMENUL LA BAC...DOAMNE AJUTA

 • mindrila genovevaPostat la 2011-05-18 12:18

  Doamne, lumineaza inima robilor Tai Alexandru, Andreea si Alexandra. Pentru rugaciunile preabinecuvantatei Nascatoare de Dumnezeu. Lumineaza-i Doamne Isuse Hristoase.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE