Rugaciune pentru fericirea si bunastarea copiilor

Rugaciune pentru fericirea si bunastarea copiilor Mareste imaginea.

Parinte Sfinte, Dumnezeule Cel mai inainte de veci! De la Tine vine tot darul, tot binele. Tie ma rog cu osardie pentru copiii pe care mi i-a daruit harul Tau. Tu le-ai dat viata, daruindu-le suflet nemuritor, i-ai renascut prin Sfantul Botez, pentru ca ei, potrivit voii Tale, sa mosteneasca imparatia cerurilor. Pazeste-i, du­pa bunatatea Ta, pana la sfarsitul vietii lor. Sfinteste-i cu adevarul Tau, ca sa se sfinteasca in ei numele Tau. Ajuta-mi cu harul Tau sa-i cresc in­tru slava numelui Tau si spre folosul aproapelui, si da-mi pentru aceasta mijloacele de trebuinta: rabdare si putere.

Doamne! Lumineaza-i cu lumina intelepciu­nii Tale, ca sa Te iubeasca din tot sufletul si din tot cugetul lor; sadeste in inimile lor frica si dez­gustul fata de orice faradelege, ca sa umble intru poruncile Tale; impodobeste sufletele lor cu intreaga intelegere, cu harnicia, cu indelunga rabdare, cu cinstea; cu dreptatea Ta ocroteste-i de clevetire, de slava desarta, de uraciuni; stropeste-i cu roua harului Tau, ca sa sporeasca in vir­tuti si sfintenie si sa creasca in bunavoirea Ta, in dragoste si cucernicie. Ingerul pazitor sa rama­na cu ei totdeauna si sa le pazeasca tineretea de gandurile desarte, de inselarea smintelilor lumii acesteia si de toate bantuielile cele viclene. Iar daca vor pacatui vreodata inaintea Ta, Doamne, nu intoarce fata Ta de la ei, ci fii milostiv, du­pa multimea indurarilor Tale desteapta in inimi­le lor pocainta, curateste-le pacatele si nu-i lipsi pe ei de bunatatile Tale, ci da-le toate cele de fo­los spre mantuirea lor, ocrotindu-i de toata boa­la, primejdia, nevoia si necazul, adumbrindu-i cu mila Ta in toate zilele vietii acesteia.

Dumnezeule! Tie ma rog: da-mi sa ma bu­cur si sa ma veselesc de copiii mei si invredniceste-ma sa ma infatisez impreuna cu ei la Infricosatoarea Ta Judecata si sa zic cu indraznire nerusinata: "Iata eu si pruncii pe care i-ai dat mie, Doamne!" Amin.

Extras din cartea Cum sa educam ortodox copilul, Editura Sophia.

 

Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 12211

Voteaza:

Rugaciune pentru fericirea si bunastarea copiilor 5.00 / 5 din 1 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Andreea Loredana BarbuPostat la 2014-05-26 05:01

    Amin!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE