7 cai pentru a-ti imbunatati sanatatea mentala

7 cai pentru a-ti imbunatati sanatatea mentala Mareste imaginea.

Toti avem uneori o proasta dispozitie - anxietate, depresie, oboseala. In acest articol puteti afla cateva sfaturi pentru a depasi asemenea stari, si pentru a va reduce vulnerabilitatea in fata acestora pe viitor.



Inconjoara-te de oameni pozitivi - Faptul de a fi inconjurat de oameni care au un mod negativ de a gandi sau egoist iti poate reduce nivelul de energie si iti poate aduce o stare proasta. Inconjurandu-te de oameni pozitivi care te sprijina (membrii ai familiei si prieteni) poti sa-ti imbunatatesti starea. In plus, s-a dovedit ca imbratisarea unei persoane iubite, elibereaza in creier substanta oxitocina, responsabila pentru reducerea anxietatii si imbunatatirea memoriei.

Manifesta purtare de grija fata de trupul tau - Hraneste-te sanatos. Evita tigarile, alcoolul si drogurile. Mergi la medici de fiecare data cand este necesar si urmeaza prescriptiile acestora. Un trup sanatos sustine o minte sanatoasa.

Activitatea fizica - Exercitiile sau, intr-un final, miscarea fizica pot ajuta la reducerea starii de depresie si anxietate. Exercitiile fizice elibereaza anumite substante la nivelul creierului care te ajuta sa te simti mai bine. Incearca sa te plimbi, sa practici sporturi, jocul hula hoop alaturi de copii, sau gradinaritul. Sunt foarte multe cai de a fi activ, gaseste una care ti se potriveste si fa miscare!

Ajuta alti oameni - A ajuta oameni in nevoie nu ii ajuta doar pe acestia, ci te ajuta si pe tine. Este o "alarma" asupra abilitatii tale de a intreprinde lucruri importante, ceea ce iti ofera sentimentul satisfactiei. Este de asemenea o cale de a cunoaste alti oameni.

Creativitatea - Exista numeroase cai de a fi creativ. Poti incerca arta, chiar daca aceasta presupune sa pictezi, sa colorezi sau sa fotografiezi cu telefonul tau. Poti incerca de asemenea activitati creative mai putin traditionale precum crosetatul si gatitul. Cheia este nu ceea ce creezi, ci cum creezi. Este despre a trai momentul prezent si de a te bucura de actul creator.

Natura - Iesi din casa sau birou in mijlocul naturii. Poti sa stai si sa te rogi, citi o carte sau doar sa te bucuri de locurile linistite, sunetele si miresmele naturii. Nu este doar o experienta relaxanta, ci razele soarelui ajuta la sinteza vitaminei D, "marele luptator contra depresiei". Chiar si cateva minute in mijlocul naturii te pot ajuta sa apesi butonul "reset".

Somnul - Lipsa somnului poate creste riscul de a deveni depresiv, sau poate inrautati starea de depresie deja existenta. Poate spori de asemenea anxietatea si iritabilitatea. Lipsirea de somn cauzeaza oboseala care ingreuiaza faptul de a fi in forma si de a-ti purta de grija.
Asigura-ti acest "zzzzzzzz", crucial pentru a-ti intari starea de spirit, precum si imunitatea, memoria si functionarea organismului in ansamblu.

Danielle Hark

Traducere de Radu Alexandru

.
Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 3805

Voteaza:

7 cai pentru a-ti imbunatati sanatatea mentala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE