Alopatia

Alopatia Mareste imaginea.

Metoda de tratament zisă alopată cuprinde terapia cu substanţe chimice farmacologice active. Iată caracteristicile principale ale acestei metode:

- Medicamentele sunt obţinute prin sinteză chimică sau prin izolarea unor principii farmacologic active din plante sau din produse biologice.

- Mecanismul de acţiune este de tip „contraria", adică medicamentul anulează de cele mai multe ori simptomele şi numai rareori cauza. Exemplu: algocalminul calmează durerea; barbituricele induc somnul; diureticele cresc eliminarea de urină; antibioticele omoară microbii sensibili.

- Este un sistem areligios.- Fiecare membru al corpului medical poate fi sau nu religios, adică nu contează dacă este sau nu religios.

- Bolnavul nu este abordat din punct de vedere religios.

- Cel mult există o abordare psiho-socială, adică bolnavul este cercetat în relaţia lui cu semenii, dar nu cu Dumnezeu.

- Nu se urmăreşte vindecarea sufletească a bolnavului, pocăinţa sau metanoia.

- Instituţiile sanitare nu au însemne religioase.

- Moartea este considerată un fenomen fiziologic, fără perspectivă eshatologică.

- In şcolile de medicină alopată nu se învaţă conceptul de medicină creştină.

- Există instituţii medicale alopate unde abordarea religioasă a bolnavului este considerată o încălcare a normelor de funcţionare şi un atentat la libertatea spirituală a pacientului; cine vorbeşte bolnavilor despre Hristos riscă să fie concediat.

- In cele mai multe ţări, conducătorii instituţiilor sanitare, cadrele didactice de la şcolile sanitare medicale, conducerea ministerelor sănătăţii, adică factorii de instruire şi de decizie sunt medici alopaţi.

- Reacţiile adverse ale medicamentelor alopate sunt importante; până în prezent s-au comunicat diferite tipuri de efecte secundare, de la simple urticarii, până la şocuri anafilactice mortale; cu alte cuvinte, medicamentele alopate fac şi bine şi rău, nu numai bine. Iată câteva exemplificări:

■ în SUA mor în fiecare an circa 19.000 de pacienţi prin infecţii de spital cu germeni rezistenţi (din cauza abuzului de antibiotice);

■ agenţii contraceptivi orali cresc incidenţa hipertensiunii arteriale de 2-3 ori, a infarctului miocardic de 2-3 ori, a accidentelor vasculare cerebrale de 9 ori, a accidentelor tromboembolice
de 4-10 ori;

■ medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (Acid mefenamic, Indometacin, Ibuprofen, Naproxen) cauzează circa 4.000 de decese pe an prin eroziuni şi sângerări digestive;

■ la femeile care în timpul menopauzei iau tratament hormonal, riscul de cancer ma,mar este de 1-3 ori mai mare, iar riscul de cancer endo-metrial de 8 ori mai mare;

■ bolnavii din ambulator au reacţii adverse de 20%;

■ un procent de 2-5% din pacienţii internaţi în serviciile de medicină internă şi pediatrie ajung în spital datorită medicamentelor.
 

Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă, Pr. Dr. Mihai Valică

Spitalul crestin. Introducere in medicina pastorala
, Editura Christiana

Cumpara cartea "Spitalul crestin. Introducere in medicina pastorala"


 

.

25 Mai 2015

Vizualizari: 429

Voteaza:

Alopatia 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Alopatia

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE